Truecrypt İçin En Güçlü Şifreleme Algoritması Hangisi
-
Merhaba arkadaşlar ben genelde sadece aes i seçip şifreliyorum diski şöyle bir resim gördüm
AES-Twofish-Serpent ile şifrelerken daha yavaş olduğunu gördüm daha yavaş olması daha güçlü bir algoritma olmasımı ? yani
bunların içindeki en güçlü şifreleme algoritması AES-Twofish-Serpent mi ?

-
Evet ama gerek yok...
Günümüzde AES 256 ile 32 bytelık bir şifreyi, FBI'i fln hacklemiş olman gerek ki, supercomputer fln devreye sokup kırsınlar...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Evet ama gerek yok...
Günümüzde AES 256 ile 32 bytelık bir şifreyi, FBI'i fln hacklemiş olman gerek ki, supercomputer fln devreye sokup kırsınlar...
-----------------------------:D pm de atmıştım sana hemen cevap verdin ha :D tamam hocam anladım olayı
-
dejavu mu yaşıyorum ? aynı konu uzun süre önce açılmıştı ve yine rene benzer bir cevap vermişti. !-_-!
-
Seagate'in aes 128 in 256'ya oranla gereksiz olduğunu söylediği bi paper var.
Türkçeye çevrilmişti sanırım, bulursanız okuyabilirsiniz...
Disklerinde 128 bit enc kullandıklarından 256 kullanmak gereksizdirin altında şöyle bir açıklama vardı.
seagate 128 versus 256 diye arattım, aşağıda :
If you assume:
* Every person on the planet owns 10 computers.
* There are 7 billion people on the planet.
* Each of these computers can test 1 billion key combinations per second.
* On average, you can crack the key after testing 50% of the possibilities.
Then the earth's population can crack one encryption key in 77,000,000,000,000,000,000,000,000 years!Dünyadaki her insanın 10 bilgisayarı olsa, şifre toplam bruteforce'un ortasında olsa, tüm pcleri birleştisen 77,000,000,000,000,000,000,000,000yıl gerekiyor çözülmesi için.
Bu arada aes 256, abd savunma bakanlığının çok gizli belgeler için gerekli gördüğü şifreleme algoritması...
-
AES-Twofish-Serpent veya Serpent-Twofish-AES cascading mantıken daha güçlü ama birkaç yerde zincirleme algoritma kullanımının, algoritmaların birbirlerini takip ettiği için zayıflık oluşturduklarını okumuştum. Yine de benim tavsiyem Serpent-Twofish-AES olacaktır ama senin de farkettiğin gibi hızda çok düşüş olur. Hash algoritması olarak whirlpool kullan. Ve en önemlisi güçlü bir parola kullan (en az 30 karakterli).
Edit: Bu yazdığım algoritmalar extrem derecede güçlüdür, normalde AES 256 bile işini fazlasıyla görür.
-
Performans kişisel kullanım için önemli, onun için çoklu metodlar gereksiz diye düşünüyorum, çok extreme mevzular olmadığı sürece.
Bu arada asıl önemli olan yukarda söylendiği gibi güçlü bir şifre, en az 32 karakter kullanmak lazım.
Edit : dosya burada http://dator8.info/pdf/AES/3.pdf
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------AES-Twofish-Serpent veya Serpent-Twofish-AES cascading mantıken daha güçlü ama birkaç yerde zincirleme algoritma kullanımının, algoritmaların birbirlerini takip ettiği için zayıflık oluşturduklarını okumuştum. Yine de benim tavsiyem Serpent-Twofish-AES olacaktır ama senin de farkettiğin gibi hızda çok düşüş olur. Hash algoritması olarak whirpool kullan. Ve en önemlisi güçlü bir parola kullan (en az 30 karakterli).
Edit: Bu yazdığım algoritmalar extrem derecede güçlüdür, normalde AES 256 bile işini fazlasıyla görür.
-----------------------------whirlpool
md5
sha512
aralarındaki fark nedir hocam nasıl çalışırlar özellikleri nedir?
-
-----------------------------Seagate'in aes 128 in 256'ya oranla gereksiz olduğunu söylediği bi paper var.
Türkçeye çevrilmişti sanırım, bulursanız okuyabilirsiniz...
Disklerinde 128 bit enc kullandıklarından 256 kullanmak gereksizdirin altında şöyle bir açıklama vardı.
seagate 128 versus 256 diye arattım, aşağıda :
If you assume:
* Every person on the planet owns 10 computers.
* There are 7 billion people on the planet.
* Each of these computers can test 1 billion key combinations per second.
* On average, you can crack the key after testing 50% of the possibilities.
Then the earth's population can crack one encryption key in 77,000,000,000,000,000,000,000,000 years!Dünyadaki her insanın 10 bilgisayarı olsa, şifre toplam bruteforce'un ortasında olsa, tüm pcleri birleştisen 77,000,000,000,000,000,000,000,000yıl gerekiyor çözülmesi için.
Bu arada aes 256, abd savunma bakanlığının çok gizli belgeler için gerekli gördüğü şifreleme algoritması...
-----------------------------
hocam bide o pclerin her biri de saniyede 1 trilyon işlem yapıcak, herkese 10 süpercomp la anca o kadar yılda :)
-
-----------------------------Performans kişisel kullanım için önemli, onun için çoklu metodlar gereksiz diye düşünüyorum, çok extreme mevzular olmadığı sürece.
Bu arada asıl önemli olan yukarda söylendiği gibi güçlü bir şifre, en az 32 karakter kullanmak lazım.
-----------------------------19-20 karakter :S iyidir sanırım 32 karkteri nasıl tutam kafamda :D
-
-----------------------------Performans kişisel kullanım için önemli, onun için çoklu metodlar gereksiz diye düşünüyorum, çok extreme mevzular olmadığı sürece.
-----------------------------aes in üreticileri tarafından acil durumlar için bazı arka kapılar bırakılmış olamaz mı acaba ?