Ttnet Hakkında
-
Xsharez bunu yazdı:
-----------------------------wassh bunu yazdı:
-----------------------------
modem ayarlarına gir ve aktif olmadıgında baglantı kes'i iptal et.. bi daha bole bir sorunla karsılasmassın... tekrar baglanmak icin windows bileşenlerini kullan o zaman baglanırsın tekrar. ag baglantılarımdan dene yani demek istedigim bu... ordan olmamasının imkanı yok.
-----------------------------Bak wassh Hocamın dediğini yap olamssa Format at hocam.
-----------------------------evet dogru... arkadas dogru yere barnak basmıs. beceremzsen senin icin format zamanı gelmiş demektir. ama modem ayarlarını kurcukla, windows bilesenlerini kullan olmadı format at. ama benim dusunceme gore trojanla alakası yok... yani mantıksız gelior. bu isi yapan cok eski bir trojan ise mutlaka AV lere alarm verdirtirdi. yani yakalanmaması imkansız.. ama beceremezsen format atmanda basarılar dilerim. bak format diorum CD yi takıp windows u kur demiceksin. butun sektörü silip tekrar yukluceksin.... forumda arama yaparsan bulursun resimli anlatımı bile vardı hatta ;)
-
Wassh hocam biras yanlış anladın sanirim yada ben yanlış okudum yasdıgını. şuan pc de bulunan virus eski virus deildir. sadece onu deactive edebilmek icin eski bir virüs var idi onu kullanmasını tavsiye ettim. Birde wassh hocam arkadaşın modem USB giriş ise çok rahat sorunlar ile karşılaşabilir ben bunun kanaatindeyim. Başıma bi hayli geldi. Sanirm arkadaşın antiwir kulladığınıda sormadık direk söledim. gerçi antiwir kulalnsada bazı trojenler bir çok antiwir prog. aşabiliyor. biras karışık durum
-
Xsharez bunu yazdı:
-----------------------------Wassh hocam biras yanlış anladın sanirim yada ben yanlış okudum yasdıgını. şuan pc de bulunan virus eski virus deildir. sadece onu deactive edebilmek icin eski bir virüs var idi onu kullanmasını tavsiye ettim. Birde wassh hocam arkadaşın modem USB giriş ise çok rahat sorunlar ile karşılaşabilir ben bunun kanaatindeyim. Başıma bi hayli geldi. Sanirm arkadaşın antiwir kulladığınıda sormadık direk söledim. gerçi antiwir kulalnsada bazı trojenler bir çok antiwir prog. aşabiliyor. biras karışık durum
-----------------------------hojam valla ben Avast kullanıorum memnunum. gecen nod un yakalayamadıgı bi tro yu yakaladı gozume iice girdi. ama dedigin gibi asan bir cok trojan varda bunu nie bu cocuga gondersinler... evet dedigini de kıcımla okumusum sorry ^^^simdi okuyunca anladım :D bence de dedigin doru ark sanırım usb modem kullanıor... benimde ilk aldıgımda vardı bole sorunlar ama ethernet alınca rahatladı valla.
arkadasım sende dedigimi yap su modem ayarlarına gir. sanırım girmeyi biliosun... 192.168.1.1/2 midir nedir yazıp giricen... oradan modemini kontrol et, sana belli bir sure baglantıyı kesecegini mutlaka soler oralarda bi yerde kurcukla bul.. onu iptal et rahata kavus... bence cozum bu olması gerek..
-
wassh hocam bak bu açıklaman ile aklıma bir şey getirdin. Arkadaşım modem bağlantı kopması pc yi açtıktan sonra mesela her 10 dk de veya belirli zamanlar daimindemi kesiliyor? Eger böyle bir şey var ise kesinlikle wassh hocamın dediği gibi modem ayarlarından bu süreyi deactive edebilirsin.
Wassh hocam vallahi Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz. Eğer gerçekten virüs yolladıysalar bunun bir amacının olduğunuda sanmıyorum kimbilir hangi fantezi ile yolladı virusu. Kesin ben hacker olacağım diyen biri kendi egosunu tadmin etmeye çalışıyor olabilir.
Bu arada hocam bende NOD32 kullanıyorum daha önce karspersky vardı ve windows temp dosyasının icine 9 gb lik 12 gb lik dosyalar atmaya başlamıştı. nasıl anladın onun yaptığını diyen arkadaşlar var ise. sildim silinmedi. karsper i kapadim 1 dosyasını sildim silindi sonra actim karsperi geri kalanalr silinmedi yani karspersky den kaynaklanıyordu.
Birde wash hocam www.virustotal.com bak buraya girip herhangi bir trojenli dosyanı upload et yaklaşık 20 25 tane antivur programında tarama yapior. hangileri yakalıyo virusu hangileri yakalayamıyor ben burdan öğreniyorum. NOD32 nin de worms ve daha cok backdoor kaçırdığı oluyor.
-
wassh bunu yazdı:
Xsharez bunu yazdı:
-----------------------------Wassh hocam biras yanlış anladın sanirim yada ben yanlış okudum yasdıgını. şuan pc de bulunan virus eski virus deildir. sadece onu deactive edebilmek icin eski bir virüs var idi onu kullanmasını tavsiye ettim. Birde wassh hocam arkadaşın modem USB giriş ise çok rahat sorunlar ile karşılaşabilir ben bunun kanaatindeyim. Başıma bi hayli geldi. Sanirm arkadaşın antiwir kulladığınıda sormadık direk söledim. gerçi antiwir kulalnsada bazı trojenler bir çok antiwir prog. aşabiliyor. biras karışık durum
-----------------------------hojam valla ben Avast kullanıorum memnunum. gecen nod un yakalayamadıgı bi tro yu yakaladı gozume iice girdi. ama dedigin gibi asan bir cok trojan varda bunu nie bu cocuga gondersinler... evet dedigini de kıcımla okumusum sorry ^^^simdi okuyunca anladım :D bence de dedigin doru ark sanırım usb modem kullanıor... benimde ilk aldıgımda vardı bole sorunlar ama ethernet alınca rahatladı valla.
arkadasım sende dedigimi yap su modem ayarlarına gir. sanırım girmeyi biliosun... 192.168.1.1/2 midir nedir yazıp giricen... oradan modemini kontrol et, sana belli bir sure baglantıyı kesecegini mutlaka soler oralarda bi yerde kurcukla bul.. onu iptal et rahata kavus... bence cozum bu olması gerek..
kusurabakma arkadaşım ama nası gircem modem ayralarına:( -
ağ bağlantılarıma gir ordaki ağ simgesine sağ tıkla özellikler de hocam yada. masa üstündeki bağlanmak için kullandığın modem simgesine sağ tıkla özellikler de ordaki menüleri karıştır zaman olan bir yer war kesin görürsün. çok karışık sayılmas tüm alt menüleride kontrol et
-
eyvallah hocam saolasın
-
kiNki bunu yazdı:
eee ne yapacam ya ben????
Kasa ve modem arasında bir kablo var(iri). Onu üstündeki plastiğe basarak kasa ve modemden çıkar. Kablonun kasadaki tarafını modeme, modemdekini ise kasaya tak ve 'çıt' sesi geldiğinde bırak. Sonra bilgisayarı yeniden başlat(ama başlat>pc'yi kapattan). Olmazsa yine yaz buraya.