folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Ttnet Hızındaki Anormallik

Ttnet Hızındaki Anormallik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Dün evimdeki internette aşırı yawaştı, 50mb lık videoyu youtube'a yaklaşık 1 saatte attı, bunun sebebi İsrail hükümetine ait web sitelerine dün yapılan saldırıdan dolayı olabilir diye düşündüm.

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı
    Pc-ErrOr bunu yazdı
    Ayazz bunu yazdı

Yalın internetin çalışma mantığını bilmiyorum ama yine de dışardan eve/modeme kablo geliyorsa onlarda sıkıntı olabilir. Bundan ötürü portunu aşağı çekmiş olabilirler. Çünkü benim de iç tesisatta sıkıntı vardı 4 mbit geliyordu eve. Gittim santralle görüştüm direk gelip kabloların bir kısmını değiştiler, gerekli ayarlamaları yaptılar. 15-20 dakika içerisinde 16 mbit e çektiler.  Şimdi sıkıntısız çalışıyor. 

Sıkıntınızın biri bu olabilir. Bir diğeri de bulunduğunuz mesken 8mbit hızı desteklemiyor olabilir. Ancak bu gibi hız problemleri yüzünden müşteri hizmetlerini hiç boşuna aramayın onlar interneti kesmekten başka bir bok bilmiyorlar. Yapacağın en doğru şey türk telekom ofislerine gitmek ve santral çalışanlarına derdini anlatmak.

Bu 444 0 375'deki gerizekalı elemanlara anlatıyorum derdimi, ping atıyorlar sadece modeme. Diyorumki santral ile görüşmem gerekiyor telefon numarasını verin, onuda vermiyorlar. Bu santralin telefon numaraları v.s nerede vardır?

Hocam santrali telefonla aramaktan ziyade yüzyüze görüşmenizi tavsiye ederim. Türk telekom il müdürlüğüne ya da size en yakın türk telekom ofisine gidip hız problemi yaşadığınızı ve santral çalışanlarıyla görüşmek istediğinizi söylediğinizde size yardımcı olurlar zaten. 
    http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/MusteriHizmetleri/Hizmet-Noktalari/ bu linkten size en yakın türk telekom ofisinin yerini öğrenebilirsiniz. Zaten onlar sistemleri üzerinden sıkıntınızı görebiliyorlar. Muhtemelen de evinize ekip gönderirler. Ekip gönderdiklerinde de kapıda hız ölçümü yapmalarını isteyin. Çünkü bazen hız ölçümü yapmadan sizin arıza tamamdır, hallettik diyip gidebiliyorlar. Sonra bakıyorsun ki aynı tas aynı hamam. Bir de bazen sırf uğraşmamak adına kapıya "buraya kadar arızanız yoktur, kablolarınızı kontrol ediniz" gibisinden saçma bir kağıt bırakıyorlar.

Yarın uğrayıp yüzyüze görüşücem hocam.

Aynı sorunu yaşayanlar için, problemi düzeltip düzeltmediklerini yazarım yine.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    TheMayk bunu yazdı

Dün evimdeki internette aşırı yawaştı, 50mb lık videoyu youtube'a yaklaşık 1 saatte attı, bunun sebebi İsrail hükümetine ait web sitelerine dün yapılan saldırıdan dolayı olabilir diye düşündüm.

İsrail'le Youtube'un ve senin internetin ne alakası var ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı
    TheMayk bunu yazdı

İsrail'le Youtube'un ve senin internetin ne alakası var ?

Saldırıyı düzenleyen anonymous global bir grup ve  dün onlara destek olarak katılan sayısı oldukça fazla olduğunu okudum ve onların yaptığı ddos saldırısından dolayı kasılmalar oluyor networkte ,sebeb olma ihtimali çok yüksek, ağı yoruyorlar, veri tarafiği hat safhaya çıkıyor.

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
Toplam Hit: 1931 Toplam Mesaj: 15