Ttnet İle İlgili Bir Soru...
-
Arkadaşlar ttnet tarafından bilgisayarda yaptığım işlemler kontrol edilebilirmiş... Yani demek istediğim illegal bir iş yaptığımızda rahatlıkla bulunuyormuş... Nette yaptığımız her iş kayıt altına alınıyorsa bu doğru ise illegal iş yapanlar mesela hackerlar nasıl bu tür işlemler yapıyorlar ve yakalanmıyorlar...?
-
konu yanlış yerde :P
-
Emirreise sor.
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------
konu yanlış yerde :P
-----------------------------
nereye açmam gerekliydi ?
-
ben sana sööliim. ilk önce bi kablosuz ağa sızarsın daha sonrada o ağ üzerinde mac adresini değiştirirsin. yani sahte bi mac adresiyle bağlanırsın. ordan yapacağını yapıp daha sonrada çıkarsın. Tabii bu iş o kadar yüzeysel değil ama şu anda anlatmaya üşeniyorum.. :)
-
Alakası yok... Cünkü öyle bi hakları yok,savcılıgın sorusturma baslatması lazım...
Ancak şöyle bişe var,diyelim ki xxx.com/~main/video.asp?id having 1=1 'or-- gibi bi SQL Injection denedin ve site seni logladı,loglarda IP adresin görünüyor ve telefon numarana kadar admin seni bulabiliyor... Şahsen yaşanan bir olay :)
-
Yakalanmama kısmı şu şekilde
1. si site üzerinde dolaşırken ya da tarama yaparken ip ve mac spoofing yapabilirsin.
Sızdığın bir sistem eğer log tutuyorsa,tamamen silmek yerine,kendi ip adresini,browser bilgilerini vs her türlü bilgini değiştirebilirsin.
Mesela nmap ile tarama yaparken sana spoofing yapma şansı veriyor.
Saldırı yapmadan önce bu konularda pişmek gerçekten önemli.
Açık akademinin TCP/IP ve Ağ Güvenliği kitabını okumanı tavsiye ederim.OSI katmanlarından tut,nedenini ya da nasıl olduğunu anlıyamadığın her şeyi ayrıntılı şekilde anlatmış.Sanırım yazarı Can Okan Dirican idi.
Spoofing de bir yöntem de gelen giden dataları editlemek mesela,kitapta geçiyor...SYN ACK vs vs öğren derim :)
NOT:Kitap tamamen tcp ip sistemlerini öğretmeye yönelik,hackerlar gizlensin die yazılan bir kitap değil :).
-
bilgili arkdaşlar yazsın lütfen...
-
Ptt yakınsa buluyolar anlayan anladı :D:D:D
-
logout vericektide üşeniyorum şimdi...
ttnet harici hiç kimse ip adresinden telefon adres falan bulamaz.ttnette zaten savcılık izni olmadan kimseye bişey veremez
-
ergenekoncuları nasıl buldular bilmiyon mu olum :)