Tubitak Zorlar
-
sınavı yapan kurum deil sınavı olan kesim önemli.. sınavı gene aynı kesim olucak gene aynı kesimden insanlar sınava giricek..
tübitak hazırladı diye olimpiyat soruları sorcak halleri yok ya.. he eskiden ayırt edici soru olayı vardı, hala da vardır ama 3-5 taneydi..
tübitak yaparsa belki o 3-5 olur sana 10.. o kadar. değişen bişey yok yani.. -
30 senedir var efsaneler
-
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu niye hazırlasın ki !!!
-
madrew bunu yazdı:
-----------------------------
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu niye hazırlasın ki !!!
-----------------------------davalara neden bakıyorsa, bi ton işin içinde neden varsa o yüzden.ADamlar patent almadan tut mahkeme için bile bakıyor
-
zor da olsa herkese zor, kolay olsa herkese kolay
deişen bişe olmaz yani, aşa yukarı herkes aynı sıralarda olur.
-
O değil Tübitak'a algoritma hazırlatsalar onuda çözmek için bilgi gerekir bence hoş olur :D
-
nolanded bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
çok zor olsun
-----------------------------oohhh 4 yıllık aöf işletmeyi bitirdin rahatsın tabi :)
-----------------------------kpss de zor olsun kolay olunca soruları elegeçirenler hile yapanlar ortaya çıkmıyor zor olunca çıkıyorlar ortaya
bknz eğitim bilimleri
-
p4nturk bunu yazdı:
Hoca o zaman puanlarda düşsün :D 12 milyon öğrenci varsa ya da 15-20 bnllardan ancak 5 milyonumu yerlesecek? :D
-----------------------------sen nie bu kadar dert ettin ki hocam, istedikleri kadar zorlasınlar bi sana mı zor olucak?
zorluğu sana acaip zarar verip diğerlerine avantaj sağlamıyo ki, çok zor olursa puanlarda düşer zaten otomatik olarak bu kadar kasıntı bişey yok ortada. he çok zor olup puanlar düşerse iyi bi tercih yapan eş dost bulup kumar oynıcan :) zira benim annem acayip iyidir o konuda cuk diye gitti burslu soktu beni okula :) bak ne diyorum "ben kazandım" demiyorum , tamam bizde net yaptık vs yaptık ama benden daha çok "tercihlerde annem kazandırdı" bana okulu :)
örneğin;bizim üni ye girdiğimiz sene sınavda sistemi değiştirmişlerdi, mat-2 fen-2 olayı vs.. 2.girişimdi sınava.. ilk sene ne kadar gezdiysem 2.sene daha çok gezdim :)
mat-1 le turkcem zaten hep iyiydi 23-25 net arasıydı ikiside, ama gerisi yoktu :) 2.sene sınava girerken gene öyleydi mat-1 le turkcem iyiydi baska bişey yoktu baktım olmıcak oturdum son 2hafta 8-10gün mat-2 çalıştım evde 3-4 günde fen-2 çalıştım, sonuçta 25 türkçe 25 mat-1 in yanına 20.5 mat-2 eklemiştim (15 civarı da fen-2 de yaptıydım ama o kötü olduğu için belirtmek istemedim :p )
25/30 türkçe neti 25/30 mat-1 neti 20.5/30 mat-2 neti çok mu iyi sence? bence hiçte güzel değil, ama o sene mat-2 nin ortalaması 4.5 net çıktıydı, zaten sayısalcılar için 1.9 gibi bişeyle çarpılacaktı mat-2, standart sapmamıdır her ne haltsa o da işin içine girince mat-2 net lerinin önemi fırladı o da bana yaradı.. şöyle düşün 1.9la çarpılcakken 2.5 bile çarpılsa 39 puan yerine 51 puan almış olursun..
velhasıl sınavın zor olması senin düşük alacağın anlamına gelmez.. sınavın zorluk derecesine göre genel durumda değiştiği için, çok zor bi sınavdan alacağın 100 puan (atıyorum), normal bi sınavdan alacağın 120-130 puana denk gelebilir..
o "tübitak hazırlıcak" efsanesi de bigün gerçek olursa, tübitak ın hangi kısmı en zor hazırlayacağını öğren, otur oraya kas.. en iyi yaptığın kısımları gene yap yanına da o zor kısımları ekle al sana üniversite :)
istedikleri kadar kassınlar senin türkiye sıralamasında/ortalamasında yerin hep aynı olucak :) -
zor