folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Tüketici Mahkemesindeki Davanın Durumu?



Tüketici Mahkemesindeki Davanın Durumu?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    hocam dava açta kazan , ancak ekran ile ilgili birşey var , ekran panelleri asla kendi kendine çatlamaz kırılmaz öyle olsa her firma sürekl ekran değiştirmek zorunda kalırdı 

    ya sendeki pixellerde oluşan ekran problemi yada çatlama değil , tekrar ediyorum hiç bir cam bir müdehale olmadan çatlamaz , sıcak soğuk uygulamak bile müdehaledir.

    buyüzden olayı uzatıyor olabilirler 

     

    size şukadarını söyleyeyim , firma olarak (turkcell tim) genpa ile çalısıyoruz genpa kvk ile birlkte türkiyenin en büyük distribitörü ve bize gönderdikleri daha satın almadan mağazalara sevk edilmemiş ipadlerin ekranı yamuk çıktı , adamlar dediki kutu açarken ki videoyu göndereceksiniz kutudan öyle çıktıgını kanıtlayacaksınız yoksa iade yok , zaten kutularda kocaman yazar genpanın açılmış kutular ne sebeple olursa olsun iade alınmaz diye , bu sizin için değil  perakende şirketi ile genpa arasındaki olaydan dolayı oluyor , neyseki video kaydı bulundu olay çözüldü , yani size problem yaşatan o bimeks kendisi de distiribitörler ile problem yaşıyor merak etmeyin.

     

    + olarak şunu da belirteyim , normalde bimeks in kullanıcı hatası dediği bir aksesuar probleminde logitech sıfır kutulu ürünle ürün değişimi yaptı , yine bazı kullanıcı hatalarına apple da ürün değişimi yapıyor ama kvk gepna yada başarıya giderse onlar kullanıcı hatası diyorlar gene , herşey ürünü aldığınız firmanın hatası değil  ekranı çatlamış ürünü değiştirmek te yine aynı şekilde bimeks in yapacağı şey değil perakendeciler sattıkları ürüne garanti veya destek vermezler ithalatcı ve dağıtıcısı verir sorumlulukta onlarda oluyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    @panxer 

    O benimde dikkatimi çekti. Amoled ekranların dış camı kırılmasa bile iç ekranın gitme riski var.

    Örnek : https://youtu.be/vLS028_ag-E?t=1m35s


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    şu dava dilekçesini bul, bulamazsan git mahkeme kaleminden al burayakoy da ona göre yol gösterelim

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PrinceOfDeath
    PrinceOfDeath's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2016
    Erkek

    Ben tüketici hakem heyetinin karşışında fotokopi cekiyorum dükkanım var genelde ya dosya masrafı için gelirlerdi yada ürün sikayeti için siz sikayetinizi dosyanızı verdiginiz günden itibaren size kayıt numarası verirler gelişmeleri ordan takip edersiniz anca bulunduğun ilin hakem heyetine bağlı olarak kimi yerde 1 yılda sonuclanır kimi yerde ise 1 haftada sonuclanır davada haklı olan tarafı tüketici hakem heyeti belirler yapılan incelemeler sonucunda yani saglam bir dilekce yazmanız lazım genelde millet ya parasını geri alıyordu yada yeni bir ürün alıyordu bazılarıda haksız bulunuyordu tamamen sansınıza


    canerulas1903
Toplam Hit: 3468 Toplam Mesaj: 25
dava sorgu tüketici mahkemesi