Tumgazeteler.Com'a Ne Olmuş?
-
çok güzel arşiv niteliğinde her gazete haberinin arşivlendiği konu konu isism isim arşivlerin yapıldığı harikulade bir siteydi tümgazeteler bugün ise
siteye girdiğinizde acayip sitem dolu bir yazıyla karşılaşıyorsunuz site sahibine kesilen 70 bin lira ceza vb tazminat cezaları yasaklar bunlar karşıdan bayağı bir sitemde bulunuyor çileden çıkmış resmen kendisi -
Her haberi gazeteyi arşivliyorlardı o adamlar bir yıl öncesinde süper bir siteydi orası bir kaç gün kapandı sonra buna benzer bir haber yazdılar
arşivlerini kapattılar baskılara boyun eğmicez falan dediler önceleri sonra kapandı bir kaç gün tekrar açıldı açıldıktan sonra
haberlerde büyük oranda hükümete yaranma vardı artık eskisi gibi hiç mualif bir başlık görünmüyordu ve gazete sıralamasını değiştirdiler
zamanı yukarıya çektiler ulusalcı ve milliyetçi gazeteleri alt sıralara koymaya başladılar ve sonradan o gazetelerden haberlerde vermemeye başladılar
şimdiyse ellerindeki arşivlerinden olmuş vaziyettte dert yanıyorlar..
Devlet kendi eliyle yapıyor bunları meclis tv izlerseniz sürekli meclis tutanaklarına öyle geçmesini istemiyoruz düzeltiyoruz diyerekten düzeltme yaptıklarını görürsünüz tarihi yanlış çarpıtarak anlatıcaklar 2000den beri yanlış tarih yazılıyor bu ülkede ve gerçeğini yazmaya kalkıcak kimsede yok
ileride buna kalkışıcak insanlarada araştırılacak bir arşiv bırakmıyorlar..
Özellikle Hurriyet gazetesinin arşivine bakın derim kaldırdılarmı bilmiyorum onlarda ama en bi ipucu vermek gerekirse
sadece arşiv süresinin son tarihinden bir kaç ay öncesinde nasıl bir Türkiye olduğuna ve neyi sakladıklarını bulmaya çalışın şok olucaksınız..
-
Hürriyet gazetesinin arşivlerinde bir değişiklik olduğunnu sanmıyorum çünkü günümüzle ilgili bir çok haberi kıyasladığımda bir değiştirlme yok değiştirmek isteyen zihniyet öncelikle kend çıkarlarına ters düşen zamanında kendi geleceğinin ön gören haberleri değiştirirdi hürriyette yok da
ama adamın yazdıkları çok mantıklı geldi dediğim gibi bir sitemi var ama senin dediğin gibi gazete manşetlerini yandaş gazetelri ön plana çıkartarark yaptılarsa o zaman beter olsun diyorum ama k,i öyle değil gibime geliyor çünkü öyle olsaydı şuan bu durumda olmazdı bence bu site -
Ayrıca, en temel teknolojileri ve veritabanı motoru dahil İsmail Kizir tarafından geliştirilen, Facebook'dan daha fazla özelliğe sahip, yerli sosyal medya sitesi Aktivitiez.net'i de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. bundan sonrasını okumadım.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------Ayrıca, en temel teknolojileri ve veritabanı motoru dahil İsmail Kizir tarafından geliştirilen, Facebook'dan daha fazla özelliğe sahip, yerli sosyal medya sitesi Aktivitiez.net'i de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. bundan sonrasını okumadım.
-----------------------------ahahahaha
-
her sey gibi ulkenin de boku cikti.
-
Öncesine bakmak lazım bunu bilmek için ben yıllardır o siteyi takip ediyordum dediğim olay gerçekleşene kadar sonrasında
büyük bir değişim oldu ve bende girmekten vazgeçtim artık sen söyleyince aklıma geldi biraz bakıyım dedim.
Şuanda yazılanların hepsi doğru dediğin gibi ama bütün yapılan yandaş yazıları bir makaleyle haklı çıkartamaz kimse
hani derlerya ben onların ciğerini biliyorum o misal:)
Aslıda çok güzelde siteydi güncel haberler gazeteler falan googlede arama yaptığında haberlerle ilgili direkt orası geliyordu
birinci sayfaya şimdi bir haber yazdığında kaçıncı sırada çıkar allah bilir.
Onlardaki arşivler çok değerli atılan başlıklar güncel konular olaylar vs. önceleri her kanalda gazetede her yeni yıla girildiğinde x.x. yılında bunları yaşadık
diye bir slayt hazırlanırdı insanların hafızası güçlenirdi tarihe not düşülürdü son bir kaç yıldır böyle birşey gören duyan varmı
bütün arşivlere el koyuyorlar sadece haber değil Türkiye Büyük Millet Meclisinin arşivini yeniliyoruz site yapıyoruz araştırıyoruz diye
talan ettiler kim bilir ne dosyalar yok edildi neler yapıldı bilmiyoruz ama ortada bir site var ve güzel şekilde çalışıyor insanlar bunu görüyorlar ve işin aslını
bilmeden takdir ediyorlar haklılarda tersini söyleyen kimse yok ortada çünkü.
Darbe dönemine ait meclisin el tutanaklarına el koyuldu Türk Silahlı Kuvetlerinden geri alındı o tutanaklar nelerin tutanağı artık siz düşünün işinden neler çıkıcak
neler gizlenicek neler batikan yada ingiliz arşivlerinin eline geçicek.
Böyle arşivlere el koyulup sansürlenirken bir site arşivi bunların yanında tabiri caizse arşiv bile denmeyecek kadar ufak teferruat Hurriyetin arşivinde en son
batktığımda aponun yakalanması ve 99 depremini silmişlerdi arasında ki bağlantıyı sen bul:) ipucu Ölen şehit ve deprem zede sayısına tarih.
-
gereksiz insanlar..
-
Malak gibi manşetler atıyorlardı falan bir ton hit çektiler. Şimdi de böyle bir şey yapmışlar. Vay çakallar. :)
Aktivitez sitesi ne amk. Facebook'un çakması :D hazır scripte benziyor :D -
İsmail Kizir'le bir kaç kez telefonla görüştüm.
Bi kere pazar günüydü cebinden aradım adamı bir iş için yattayım şu an eve geçince görüşelim dedi. bir site kurupta yat alan nadir insanlardan biri çoğu genelde hüsran oluyor ki sitede tek çalışan botları her taraf kopya içerik ama adsense buna birşey demez.
seo mücadelesine şapka çıkartılır ama.
edit:
-
sonuçta arşiv yedekleri elinde tüm gazetelri kapatır bütüngazateler.com olarak devam eder yani
googlede ben öyle iyiy biliyorum ki atıyorum x gaztesinde çıkan bir haberi googlede yazdığımda o gazetenin kendi internet sitesinden önce bu site ilk sırada yer alıyordu düşünün
arşiv site hepsi mükemmeldi anlaşılan o ki birilerine ayak uyduramadıklarından gitti bu site ufak tefek reklam almış olsun o kadar da