Tümülüs Kral Mezarları Ve Karun Hazinesi
-
müsait bi zamanda izleyeceğim
-
Dikkat edin götünüzden kan alırlar bir arkeolog olarak söylüyorum bunu :)
Şöyle bir olayda var Karun hazinesini buradan 1800 lü yıllarda satan bi adam var Abd de Metropolitanda sergileniyor daha sonra Türkiye'yeye tonlarca para sayılarak alınıyor ve getirilen müze o hazinenin aynısının kopyasını yaptırarak yerlerini değiştiriyor . -
Ben de Uşaklıyım.Dayım 2 kez define bulmuş ama ele geçirememiş aksilikler yüzünden :)
Bizim köyümüzde de define bulup köşe olanlar var ancak jandarma gerçekten çok sıkı tutuyor işi,devriyeler falan..
2-3 yıl önce birkaç arkadaş kazı için gitmeyi düşündük köye ama göt yemedi :)
-
Ne çok Uşaklı varmış :D
Bende Uşaklıyım ve bu Güre denilen kasaba bizim ilçeye yakın (Eşme). Bizim ilçede de mezarlar bulundu talan edilmiş şekilde. Definecilik yasal olarak da yapılıyor ama bulanlar hemen işin ibneliğine başvurup alıp gözden kayboluyorlar. -
Ka1nsha bunu yazdı
Dikkat edin götünüzden kan alırlar bir arkeolog olarak söylüyorum bunu :)
Şöyle bir olayda var Karun hazinesini buradan 1800 lü yıllarda satan bi adam var Abd de Metropolitanda sergileniyor daha sonra Türkiye'yeye tonlarca para sayılarak alınıyor ve getirilen müze o hazinenin aynısının kopyasını yaptırarak yerlerini değiştiriyor .Bahsettiğin müze Uşak müzesi ve hazine de kanatlı denizatı broşu.