Türk Dil Kurumunun Hacker Açıklaması
-
hacker oldumu bakınız bilgisayar korsanı diyor.İşte başta saçmalık.Şimdi hack diyorum tek hece 4 harf bitiyor.Eh bunu kalkıpta
bilgisayarda herşeyi bilen bilgilerini türlü yollarla kötülük yapmak için kullanan kimselerin yaptığı iş
gibi bi saçmalıkla özetlersen millet hack der geçer.Ben uydurdum yukarda böyle yamzıyor.Yani hacker bilgisayar korsanı denmiş.Uzatılma var.Günümüzde slm nbr by gibi şeylerede bakarsak kısalar tercih ediliyor onu geçtim hacker yani bilgisayar korsanı açıklamasına bakalım.
bilgisayar korsanı
isim, bilişimBilgisayar ve haberleşme teknolojileri konusundaki bilgisini gizli verilere ulaşmak, ağlar üzerinde yasal olmayan zarar verici işler yapmak için kullanan kimse. oldu mq hacker kötü kaka pis hackerları asalım topunun aq..Ne ala memleket.billy gates o zaman bir hacker, linux geliştiricileri, programlamacı şu bu bi ton adam var onlar bir suçlu onlar zarar verici iş yapıyor.Antivirüsleri tasarlayan zarar verici iş yapıyor billy gates zarar verici iş yapıyor.
Bu mu bu kadar mı?Üstelik hacker bu kadar saçma bir işlemi özetlenir.Ben bilgisayarda iyiyim zarar veriyorum hacker mı oldum?Hacker olmak için iyi bilmen ve zarar vermen mi şart ?Bu mu herşy saçmalık ötesi.
Bana kalırsa hackerlar bilgisayarla ilgili teknolojileri iyi bilen kimselerdir.Yani tdk açıklamasına göre ben herşeyi bilsem hacker olmuyorum ancak zarar vermem lazım bu mu olay?Gerçekten rahatsız edici bir durum.Tdk yı kınıyorum, sevmiyorum, gıcık kapıyorum.Siyasi amaçla trene raylı ittirgeç mi ne öyle salak bir isim takmışlardı.Ucağa havadan ucturkaç mı ne slaka salak işler yapıyorlar.
Bilgisayar dendi küt oturdu.Kim kompüter diyor computer diyor?Diyen varmı?Yok bilgisayar tak diye oturdu kelime.Kısa öz computer diye saçma değil.Hardware, software yerine donanım, yazılım kullanılıyor küt olurdu.Bunların yerine neden
bilgisayar devreleri falan yada
bilgisayar içi gibi saçma kelimeler kullanmadılar?
Yani düşünüyorum da Türkçemiz gelişmesi için öncelikle dil kurumunu oturtmak lazım.HEr buluşa, icada falan saçma sapan şeyler vermesinler.Body guard vardı onu sözlüğe soktular badi gard ne kadar saçma.Koruma var bırak öyle kalsın.İllaki bak bu Türkçede böyle sözlükte var başkalarına bağımlı değiliz demek için mi sokuyorlar.
NEyse uzatmıyorum sinirlendim aq nedir bu aqodum mal herifleri.Daha iki eliyle bi sözlüğü doğrultamıyorlar.Salak salak proflar mı kim yapıyorsa..
-
ya hoca senin bi problemin var.çok ciddiyim.yahu TDK bilişim uzmanlarıyla mı dolu?oraya Network,TCP-IP,asp php bilgisi olan adamlar mı yazcaklar?harbiden çok boş ve sürekli aynı şeyi konuştuğunu düşünüyorum zumsuk.forumda senin bu tip en az 50 tane mesajın var yeter sen yazmaktan bıkmadın ben okumaktan bıktım.yeter hocam ya biraz kendi işine baksan ona buna laf atmayı bırakıp
-
antioksidan bence eleştiri yapmış (: güzel de yapmış... tdk daki zihniyetten bi skim olmaz. çünkü örümcek beyinli hepsi. trene çok oturgaçlı alttan ittirgeçliüstten üfürmeli oturgaçlı götürgeç diyorlardı heralde. istiklal marşına ulusal düttürü diyen bir zihniyet. burada bi konu açık istiklal marsına ne isim koyalım diye Ulusan düttürü diyen kirişiyi linç ederiz meesela. gerçi senin düşüncen farklıdır niye eleştirdin net değil.
-
Evet koyacaklar tcp uzmanlarından fikir alacaklar ne demek ya?
Adamların işi neyse onun için ne gerekiyorsa yapacaklar havada ucturgaççtan daha güzel birşey bulamıyorlar mı.Eğer çok sıkılıyorsan okumazsın olur biter bundan basit birşey yok.
Sana ne kardeş benim yazdığım mesajdan kısacası.Bir ton konu var saçma sapan.Bu konu başlığındaki gibi ister oturup okursun cevabını yazacaksan yazarsın istersende zumsuk u gördüğün an direk anasayfaya basarsın bundan kolyı yok seni konuda zorla tuytan 50 tane mesjaı sana zorla okutturanda yok.
Yanında biri var illa zumsuk un mesajlarını oku mu diyor okuma.Kim seni zorluyor?Kim sana zorla iş yaptırıyor?Oldu ne ala memleket ya görende adamı zorla oturtup bütün gün aynı zumsuk yazılarını okuttuklarını sanacak.Özgür bir ülkede nasıl özgür olunacağını bilmiyorsun sanırım öyle mi?
Öncelikle şunu diyim bu forumda bütün mesajları okumak, bütün linklere tıklamak gib bir zorunluluğun yok.Bütün konulara cvp vermek gibide bir zorunluluğun yok.İstediğin zaman istediğin yeri oku okuma, cvp yaz.Bu kadar basit madem mesajı zumsuk ayzdı diye görüyorsun direk çık.
Beyaz tahribat dökümanı vardı ne oldu onu beyendiremedik dimi?Yılın hıyarına aday gösterildik.Yoneticiler tarafından onlara yapılmış bir sitem şu bu gibi algılandık.Beğendiremedik
Açtık dikkat edin siyaset konularına diye sana ne sen ne karışıyorsun dediler.Ne oldu 2-3 hafta sonra küt kilit toptan derin konulara geldi akıl başa gelmedi.Ben söylemiştim.
Baktım paylaşım yapalım diyorum adamlar karşı çıkıyor.Siyasete dikkat ediyorum karşı çıkıyorlar kökten derin konular kilitleniyor.Oda olmayında işte bende böyle felsefe yaparım.Konuşurum buna da mı karşı çıkacaksınız?
Sen senin gibi kaç yüz tane eleman bvarsa buyursun hodri meydan.Ben elimden geleni yaptım kimsenin ne dediği umrumda değil.Birileri beni engellemek istiyorsa en azındna bunu kıvırtarak yapmasın.Bu forumda her türlü yolu denedim.Sonunda buna geldim buda olmazsa başka türlü mesajlar atmaya devam ederim.
Ben bu forumda senin için sen güzel emsajlar oku diye mesaj atmıyorum yada birilerinin hayrına birilerne yalakalık yapmak için mesja atmıyorum anlaşıldı mı?Paylaşımda yaptım adam gibide olmayı dendim fakat bu forumda senin gibi bir çok adam ancak bundan anlıyor diğerlerinde karşı çıktılar sendin beyaz tahribat dökümanlarında karşı çıkan biriside sendin.
Yani hiç umrumda değilsin senin için mesaj atmıyorum anlaşıldı mı?KEyfime göre atarıum varsa sakat bir yer yetkililer gerekeni yapar bir daha o türde mesaj atmamaya dikkat ederim allahım ya buda moda oldu her boka karışmak.Paylaşım ypatın dur, vırt deidn dur şunu yaptın dur.Kime soruyorum sanki duracağımı.
Bundan sonra sitede bir kaç kişi ile görüşmemiz, dialoğumuz daha farklı olacak.
-
bence buraya konu acmaktansa tdkya mail at
-
yolbulucu bunu yazdı:
-----------------------------
bence buraya konu acmaktansa tdkya mail at
bilgi@tdk.org.tr adresine mail attım. -
ne yazmalarını bekliyordun??
-
iSTaN_BuLL bunu yazdı:
antioksidan bence eleştiri yapmış (: güzel de yapmış... tdk daki zihniyetten bi skim olmaz. çünkü örümcek beyinli hepsi. trene çok oturgaçlı alttan ittirgeçliüstten üfürmeli oturgaçlı götürgeç diyorlardı heralde. istiklal marşına ulusal düttürü diyen bir zihniyet. burada bi konu açık istiklal marsına ne isim koyalım diye Ulusan düttürü diyen kirişiyi linç ederiz meesela. gerçi senin düşüncen farklıdır niye eleştirdin net değil.
-----------------------------uha sen harbi bunu yedin mi? bu söylediklerin bir köşe yazarının uydurduğu şeylerdir TDK ile alakası yoktur. otturgaçlı götürgeç filan kolpa yani.. insanlar nası inanıyo böle şelere a.k
-
gerekli maili attım aşşağıya ekliyorum.
NE yazmalarını beklediğimi aşşağıda okuyacaksınız.Türk milletini yabancı dile itmek yerine kolay birşeyler bulup Türkçe oalrak hitap etmemizi sağlaya bilirler.bye-by herkez kullanıyor.İyiyim u? U demek you yani sen demek bir çok kişi kullanıyor.
Böyle böyle bütün dili kendimizle birleştiriyoruz.Diyecek başka lafım yok.
----
İyi günler diyerek mailime başlıyorum.Kesinlikle resmi bir dil kullanmadan bilgilendirici bir dille başlıyorum.Öncelikle sitenizde bir çok şey gerçek anlamda güzel.Sözlük kısmı örneğin.Fakat beni rahatsız eden bir konu var.Sitenizde hacker kelimesinin anlamını merak edip arattırdım sonucunda bilgisayar korsanı olarak çıktı.Daha sonra şu açıklamayı gördüm"Bilgisayar ve haberleşme teknolojileri konusundaki bilgisini gizli verilere ulaşmak, ağlar üzerinde yasal olmayan zarar verici işler yapmak için kullanan kimse."Bunlar kesinlikle benim düşüncelerimdir doğru yada yanlış sadece size belirtmek istedim.-Hackerlara direk bilgisayar korsanı diyeren korsan lafınla hackerlara karşı kötüdür, bu kesim zarar vericidir, bilgi çalıcıdır gibi his uyandırıyorsunuz-bir diğer rahatsız olduğum bölüm hackerların bilgisayarla ilgili herşeyi bilmesi ve ona zarar vermesi gerekiyor.Yani bir hacker zarar vermiyorsa hacker değildir gibi bir anlam ifade ediliyor.Şu an belki sizin bu maili okuduğunuz bilgisayarda antivirüs var.O anti virüsü yapanlar birer hacker.Windows un yaratıcısı billy gates bir hacker.Peki hangisi zarar verme amaçlı yapıyor bu işi?-Diğer bir sorunumda hacker gibi kısa bir kelimeyi bilgisayar korsanı gibi uzun bir cümleye döüştürmeyi başarmış olmanızdır.Şu an herkez faks a faks diyor belgegeçer diyen % kaç oranındadır ?Bunun nedeni uzun olması zor olmasıdır.Computer yerine bilgisayar, hardware yerine donanım, software yerine yazılım olarak adlandırılmış olması gerçektende mükemmel.Hiç kimse ingilizce anlamlarını kullanmıyor.Fakat ingilizce bir terimi, sözcüğü uzatıp Türkçeleştirmek ne sizin yararınıza nede benim yararıma.Sırf sözlükte yazılsın diye bu tür uzatmaları doğru bulmuyorum.
Gelelim benim size söyleyeceğim bir kaç bilgilendirme.Öncelikle hacker bilgisayarı iyi bilen kimselerdir.Programlama, güvenlik vs.. Bir çok tekniği bilir hemde gayet iyi bilir.Güvenlik için sistemi iyi bilmek şart.Burdan yola çıkarsak güvenliğinizi sağlayan adamlar yaptıkları işte iyi onlarda hacker.Fakat zarar verme amaçlı kullanmıyorlar.Yada beyaz şapkalı hackerlar var bunlar iyi huylu hacker olarak geçiyor bu kişiler asla zarar verme amacı ile bu işi yapmıyor.Bir çok firamaya güvenlik için bilgi veriyor, sisteme girdiklerinde uyarıyorlar.Diğer açıklamam ise kesinlikle bu mail bir uyarı, rahatsız edici mail olarak görülmesin.Türkçe mizin daha doğru daha iyi kullanımı için size fikirdir.Hacker ile ilgili birşeyler sözlükte yer edilecekse güvenlik uzmanlarına sorun.Bu işlerle uğraşan kişilere sorun.Gerçek anlamda uğraşsınlar.Göreceksiniz hackerların tümü kötü değildir.Hacker olmak için zarar vermek gerekmez.Saygılarımla.. -
saf bi milletiz hocam :D
edit
-
biz de seni seviyoruz zumsuk :D