Türk Futbolu Niye Bu Kadar Kalitesiz?
-
Hepimizin farketttiği gibi bu sene son derece kotu, zewk vermeyen, gollerin hep hatalar sayesinde var olduğu bir Futbol sezonu izliyoruz? Türk futbol tarihinde belki bu kadar kaliteli yabancı oyuncular hiç aynı sezonda bir arada bulunmamışlardı( alex, kezman, lugano, song, Iliç, Mondragon, Delgado, Ricardinho, Runje, Nobre, Appiah, Aurelio, Musampa, Holosko, Jaba vs........)
Bu kötü, zevksiz, kalitesiz futbolun nedeni sizce ne?
-
cogu yabancı olup sadece iki üç tane türk oldugu için olabilirmi? ben sadece dünya kupası maçlarını izlemekten zevk alıyorum
-
Bence Gayet KaLiteLi
-
konuyu gördüğümde direk aklımdan sittir ordan sen kalitesizsin demek geldi : ))
ama demiyecem
kalite anlayışın farklı olabilir.
kalite düşüklüğünün sebebi de ortada dönen paralar olabilir.
zaten bi türk takımının brezilya gibi top oynaması beklenemez : ) sistem farklı
-
UEFA as başkanı Şenes Erzik miydi neydi o adam bi ropörtajında şöyle dedi:
"Fenerbahçe, dışarıda oynadığı maçlarda hep kötü sonuçlar alıyor. Dünyaca ünlü yıldızları bulunduran bir kadrosu varken bu tip sonuçlar beklenmemeli tabi ama alışkanlık kötü birşeydir. Çünkü içeride yenince sesi çıkmıyor. Yenilince veya berbaere kalınca ise hakemlere kabahat buluyor..."
Şimdi örnek fenerbahçe olarak zikredildi. Ortadaki gerçekler farklı. Fenerbahçeye galatasaraya takılmayın mevzu o değil.
Konu şu; şike, şaibe, hile dönen bir ligten zevk almak kaliteli futbol beklemek yanlış olur. Yap italyanın yaptığını şikenin, hilenin önüne geç ciddi hakemlerle çalış bak nasıl çita yükseliyor.
-
TugrulBaba aynı adam diyorki;Eger sen 70 metreden kaleciye geri pas verirsen o ülkenin futbolundan ne beklersin diyor.
Adama doğru diyo 70 merteden kaleye geri pasmı olur aq. -
Türk futbolunda altyapıdan futbolcu yetiştirim takıma kazandırim die bişe yokki.yine bunu ençok galatasaray yapıo.
bakıyosun fenerbahçe kezmana, anelkaya alexe dünya para verio.keza aynı şekilde beşiktaş delgadoya.bu adamların türkiyede bi misyonu yokki parasına bakan adamlar.kezman senelerce avrupa kupalarında yıldızlaşmış fenerde daha nereye yıldızlaşıcakki ?
kurtuluşu yabancı futbolcularda deil yerli futbolcularda aramalıyız.bana göre mevkileri farklı olsada arda 5 tane kezman eder -
türkiye de kaliteli birşey var mı ki futbol kaliteli olsun ?
-
Türkiye'deki futbol 4 büyükler hatta 3 büyükler üzerine kurulduğu için kalitesiz.
-
abi türk futbolunda aziz yıldırım gibi bi insan olursa tabi zevk vermez çünkü fener çıktığı maçın yüzde bi milyarını alıyo bak eski galatasaray tarihine hepsi uefaya gitti elin gevuruyla oynadı zevk verdi tabi yalansa yalan din
-
Abu ben gs liyim.
Ama Aziz Yıldırım gibi bi başkan görmek isterdim.
Adam tüm takımları aldı karşısına tamam kötü futbol oynayabilirler şampiyonlukta kaybedebilirler herşeye rağmen liderler ondan takdirim
3 büyükler üzerine kurulduğu için büyük ihtimal