folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Türk Kadını Hiç Tanımadığı Erkeğe Merhaba Der Mi?

Türk Kadını Hiç Tanımadığı Erkeğe Merhaba Der Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

Bayıldım bu gerekçeye: Leman Sam’ın “Anladım” şarkısı şöyle başlar:
    “Dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe/ sırf sana benziyor diye/ usulca sokulup/ ‘Merhaba’ dedim”.
    Şarkı TRT denetimine girmiş. Denetim “Olmaz” demiş.
    Neden?
    “Türk kadının tanımadığı hiçbir erkeğe selam vermeyeceği, şarkının Türk kadının ahlakını bozduğu gerekçesi ile...”
    * * *
    Harika değil mi?
    TRT denetim raporları arşivi, bu türden mizah örnekleriyle dolu... En güzellerinden biri şu:
    “Ada sahillerinde bekliyorum” şarkısı, “Menderes ve DP’lilerin yargılandığı Yassıada’yı akla getiriyor” diye yasaklanmış bir dönem...
    Musa Eroğlu’nun “Yolun Sonu Görünüyor” türküsü “intiharı özendirdiği” gerekçesiyle yasaklanmış.
    Adnan Şenses’in ‘’Doldur Meyhaneci” şarkısı “Halkı içmeye teşvik ediyor” diye denetime takılmış.
    Ya “Ormancı”ya ne demeli?
    “Ormancı da gelir gelmez yıkar masayı/ söz dinlemez ormancı, çekmiş kafayı/ aman ormancı, canım ormancı/ Köyümüze bıraktın yoktan bir acı...”
    Bilin bakalım neden reddedilmiş:
    “Ormancıların devletin memuru oldukları ve türküde ormancılara, dolayısıyla da devlete yergi ve sitem yapıldığı gerekçesiyle...”
    * * *
    Barış Manço’nun başına gelenlere bakalım:
    Denetim, “Arkadaşım Eşşek” şarkısını “Arkadaşım Kuzu” olarak değiştirmeye kalkmış; kuzu eşekten sevimli diye...
    “Lambaya Püf De”de ise “erotik öğeler” bulmuş.
    “Ölüm Allah’ın Emri”nin yasaklanma gerekçesi, girişinde zurna çalması... “Bir halk müziği enstrümanı, pop şarkısında ne arıyor”muş?
    “Bir Bahar Akşamı”na da “Olmaz” demişler; “Çünkü bir pop müzik şarkıcısı, klasik Türk müziği söyleyemez.”
    * * *
    Daha örnek vereyim mi?
    Sezen Aksu’nun “Gel Gel Sarışınım Gel” şarkısının Aysel Gürel imzalı sözleri “ahlaka aykırı bulunduğu için”,
    Cem Karaca’nın “Emrah”ı, şarkı sözlerinde geçen “ak memeler“ yüzünden,
    Özdemir Erdoğan’ın “İkinci Bahar”ı, “ahlaka aykırı sözler barındırdığı için”,
    Bulutsuzluk Özlemi’nin, “Güneye Giderken“i; ‘’solda güneş yükseliyordu’’ cümlesinde solculuk iması sezildiği için,
    Bergen’in “Acıların Kadını“ şarkısı “insanların ruh halini kötü yönde etkilediği için”,
    Şenay’ın “İnsanlar el ele tutuşsa/ Hayat bayram olsa“  dediği şarkı, komünist propagandası yapıyor diye,
    İbrahim Tatlıses’in, “Güneş Doğmayacak Üstüme” şarkısı “intiharı özendirdiği gerekçesiyle”,
    Ayla Algan’ın Fikret Şeneş imzalı “Bak Şu Adama Âşık Oldu” şarkısı “evli bir erkeğe âşık genç bir kadının hikâyesini anlattığı” için,
    en son da Aylin Aslım’ın “Güldünya” şarkısı “halkı küçük düşürdüğü” gerekçesiyle yasaklanmış.
    * * *
    Şimdi TRT, eskiden denetime takılan bu şarkılar ve şarkıcıları anlatan, “Yasaklı Şarkılar” adlı bir programa başladı.
    TRT’nin özeleştiri atağı ya da yasaklar açılımı sayılabilir.
    Verdiğim örnekler, yapım ekibinin araştırmasından...
    Bir gün yasaklanmış filmlerin afişleri, kitapların satırları, partilerin tabelaları, plakların kapakları, sitelerin sayfaları bir müzede toplanırsa, yeni nesiller orada bu müzikleri dinleyip bir dönem Türkiye’sinin paranoyalarıyla eğlenebilirler.

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

harbiden yorumsuz artık ....

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

2 defa laf yedim .

turk oldugumu anlamadiklari icin ,tanimadigim turk kizlarindan ...

trt nin buna da el atmasi lazim :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiSeptiK
    AntiSeptiK's avatar
    Erkek

ülkeden soğuttun hoca naptın sen.

"Seni hiç tutamadım, ama hissediyorum. Hiç konuşmadın, ama seni duyuyorum. Seni hiç tanıyamadım, ama seni seviyorum."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

demez ama niye demez ?

çünkü bizim ergenler tipiktir kız mrb derse ergen yanındakine döner - aha olm gördünmü manitayı iş attı yürü takip edek heheh :)

muhabbeti döner kızlar bunu bilir ve böyle işlere girmez.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    suKo
    suKo's avatar
    Erkek

Olcak bunlar. Ne yani izin versinlerde millet birbirinimi bızıklasın. Tbt de yasaklanmalı bence evet.

Kafam oldu galiba:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

yuuh :| öhö.. holiganımsı bi yaklaşım yaptım bnide yasaklarmıki şimdi :|

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hybris bunu yazdı:
    -----------------------------

demez ama niye demez ?

çünkü bizim ergenler tipiktir kız mrb derse ergen yanındakine döner - aha olm gördünmü manitayı iş attı yürü takip edek heheh :)

muhabbeti döner kızlar bunu bilir ve böyle işlere girmez.

-----------------------------

Milletin bir gözü kaysa ona bile kesti diyen tipler oluyor. Hem kız hem erkekler de böyle tipler dolu. Hele merhaba deseler neler olur bilmem.

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

...konuştu

birşeyler söyledi.

beklediğim

sözler bunlar değil.

yüzüme

baktı gözlerime

ama senin

gibi

değil....

hep beraber

.. anladım ki hiç kimse, hiç kimse sen değil.

hiç kimse senin kadar, canımdan öte can değil...

----

demek ki neymiş, türk kadını hiç tanımadığı bir erkeğe merhaba der ama sonra pişman olurmuş.

http://fizy.com/#s/102xjs

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

Sinan özen - anladım ki parçasıyla parçanın düzgününü söylemiştir.

hiç tanımadıgım birine diyerek olayı  taa kaç senesinde çözmüştür.

....
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

TRT'nin saçmalığına sözüm yok,

Kaldı ki Türk Kadını tanımadığı bir erkeğe merhaba der. Kendimden biliyorum, yoldan geçen bir kız durduk yere merhaba dedi geçenlerde, gayet mutlu da oldum sağolsun. Hani tipim de sarışın renkli gözlü turiste benzer falan değil yani ben Türk'üm diye bangır bangır öterim o derece.

Özetle birbirini tanımayan insanlarda selamlaşmalı diyorum, kadın erkek ayrımı yapmayalım, insanlık naamına yapalım :) e bi de TRT'ye kapak olması adına...

Blue Screen of Death
Toplam Hit: 3996 Toplam Mesaj: 23