folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türk Kelimesinin Kökeni

Türk Kelimesinin Kökeni

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    -----------------------------
    Türk adı Türük veya türik kelimesinden günümüz türkçesi ile TÜREMEK sözcüğünden türemiştir , ama ilk Türk nuh a.s'ın oğlu yasef'dir sanırım 3 oğlu vardı ,Hami,Sami ve Yasef diğer iki oğul farklı ırkları oluşturuyor , Yasef ise biz Türk'lerin ilk babasıdır , Türkler yada Turani'ler ondan türemiştir..

bunun kaynağı nedir ? öyle ki, bende yasef' in israiloğullarına has bir  isim olduğunu biliyorum. hatta dünyanın en tanınmış yahudilerinden birinin adıdır yasef. bunu bırakalım, nuh a.s nin, insanları ırklara ayıracağını mı düşünüyorsunuz ? yani yasef, sen türksün oğlum hadi önce orta asya' ya, sonra anadolu' ya git oraları feth et mi demiş. hocam tez üretiyoruz, bari mesnetli bir şeyler olsun lütfen. dünyanın en tanınmış israiloğluna türk diyorsun ya, gülemiyorum bile buna. dua et ki türkçe bilen bir avrupalı senin bu yazdığını okumasın, inan neresi ile güleceğini bilemez. :))

sonunda bitti. judas priest . [Sykje Démence - Mundos Distorsionados]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    İslâm kaynaklarında teferruatlı şekilde nakledilen İran menşeli Zend-Avesta rivayetleri ile, İsrail menşeli Tevrat rivayetlerinde de “Türk” adı aranmış Nuh’un torunu (Yafes’in oğlu) Türk’de, veya İran rivayetindeki Feridun (Thraetaona)’un oğlu Tûrac veya Tûr (Tûran, buradan geliyor) da Türk adını taşıyan ilk kavim olarak gösterilmek istenmiştir.

Kaynak= http://www.ozturkler.com/data/0001/0001_01_02.htm  3 Paragraf.

Biz burda tez üretmiyoruz var olan bişeyi sunuyoruz.Sen inanırsın inanmazsın inanki s*kimde bile değil.Ben neyin ne oldugunu biliyorum bilgidim şeydende kuşku duymuyorum. Hayat senin neyi nasıl biliyosan öle yaşa :) Ama tavsiyem biraz tarihini oku bil.Ha bide güdelemişim avrupalılar yüzyıllardan bu yana kuyruk acısı var onlarda adamlar  hindilerini bile biizmle bir tutuyo :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    ben  hz.nuh'un oğullarını ırk'lara böldüğü gibi bişe söylediğimi hatırlamıyorum , Türk'ler onun türemesidir diyorum , söylediğim şeyden hiçbişe anlayamamışsın : ) , elimde şu şu kaynak yok bunu lise 1 ve lise 2 tarih hocalarımdan öğrenmiştim , sanırım onlar mevkii'si gereği sendn daha bilgilidirler : ) ayrıca yasef ismini bir yahudi kullanıyor die bizlerde yahudi olacak değiliz , şu anda bizler isa,musa,yakup,yusuf,yahya vs. gibi kutsal kitaplarda anlatılan bu peygamberlerimizin isimlerini kullanıyorsak onlar'da bütün ilahi din'lerin tanıdığı nuh peygamber'in oğlunun ismini kullabilirler bu çok mu anormaldir , veya onların bu ismi kullanması yasef'in israil'li olduğunumu anlatıor sana , kendi tezini kendin çürütüyorsun , benim cvp vermeme gerek yok yani : )

dont think twice its all right
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek

TorNaVida bunu yazdı:
    İslâm kaynaklarında teferruatlı şekilde nakledilen İran menşeli Zend-Avesta rivayetleri ile, İsrail menşeli Tevrat rivayetlerinde de “Türk” adı aranmış Nuh’un torunu (Yafes’in oğlu) Türk’de, veya İran rivayetindeki Feridun (Thraetaona)’un oğlu Tûrac veya Tûr (Tûran, buradan geliyor) da Türk adını taşıyan ilk kavim olarak gösterilmek istenmiştir.

Kaynak= http://www.ozturkler.com/data/0001/0001_01_02.htm 3 Paragraf.

Biz burda tez üretmiyoruz var olan bişeyi sunuyoruz.Sen inanırsın inanmazsın inanki s*kimde bile değil.Ben neyin ne oldugunu biliyorum bilgidim şeydende kuşku duymuyorum. Hayat senin neyi nasıl biliyosan öle yaşa :) Ama tavsiyem biraz tarihini oku bil.Ha bide güdelemişim avrupalılar yüzyıllardan bu yana kuyruk acısı var onlarda adamlar hindilerini bile biizmle bir tutuyo :)

hala avrupa' nın türklere düşman olduğu sanrıları ile yaşayan ve konuşma adabından bir haber olan zihniyetle konuşacağım pek bir şey yoktur. lakin, yasef israiloğulları soyundan, jakob, yani yakup' un oğludur. tarih kitapları yasef' ten türk diye bahsetmiyor. nuh a.s' nin torunu diye bahsediyor. biz türk diye algılıyoruz. madem türk yasef ile kısıtlı, bozkurt destanı veya ergenekon destanını ne yapacağız ? onuda, artan kalan kıt kanaat tarih bilgimiz için mi saklayacağız ? ya da, adamına göre muamele. birinde hayır bozkurt destanı türklerin başlangıcıdır deriz, birinde nuh a.s nin oğlu yasef türktür deriz. gençler, keşke google tartışmacısı olmasak.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    ben hz.nuh'un oğullarını ırk'lara böldüğü gibi bişe söylediğimi hatırlamıyorum , Türk'ler onun türemesidir diyorum , söylediğim şeyden hiçbişe anlayamamışsın : ) , elimde şu şu kaynak yok bunu lise 1 ve lise 2 tarih hocalarımdan öğrenmiştim , sanırım onlar mevkii'si gereği sendn daha bilgilidirler : ) ayrıca yasef ismini bir yahudi kullanıyor die bizlerde yahudi olacak değiliz , şu anda bizler isa,musa,yakup,yusuf,yahya vs. gibi kutsal kitaplarda anlatılan bu peygamberlerimizin isimlerini kullanıyorsak onlar'da bütün ilahi din'lerin tanıdığı nuh peygamber'in oğlunun ismini kullabilirler bu çok mu anormaldir , veya onların bu ismi kullanması yasef'in israil'li olduğunumu anlatıor sana , kendi tezini kendin çürütüyorsun , benim cvp vermeme gerek yok yani : )

hocam, yasef' in türklerin türemesidir vs. vs. bunu kim diyor ? yasef, yakup peygamberin oğludur. ve israiloğullarına gelmiştir bu peygamber. ne alaka türkler yani ? onu çikaramadım. yahudi adıdır derken, nasılki bizde ahmet, fatih vs. vs. veya oğuz bir türk adıdır. yasef' te, has yahudi, yani israiloğlu ismidir. böyle olunca, sağlam bir paradox çıkmıyor mu ortaya ? bizim türk büyüklerinin isimlerine bakıyorsun, hiç birisi yasef adını kullanmamış veya yajuk adını. ancak, mason localarını veya israiloğlu devlet adamlarını araştırıyorsun, yasef ve yakup adı hat safhada ? anlatabiliyor muyum ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bir şey sorucam kuranda Türk olarak geçiyorsak kuran osmanlıdan sonra mı yazıldı ?OSmanlı olarak geçmemiz lazım nasıl o dönemde bize Türk deniyordu ?

Türük flan oralardan geliyor değişik bir olay.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Yafes'in Nuh'un oğlu değilde torunu olduğunu ilk kez senden duyuyorum : ) , çok ilginç..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

yahu hocam , Yafes'in ilk Türk'lerden olduğu kanısını ben uydurmadım , bunu ben iki Tarih Hocam'dan da ayrı ayrı dinledim ayrıca net'teki araştırmalarımdada doğruluk payının olduğuna kanaat getiriyor insan  , şimdi senin söylediğinde mantıksız değil tamam sende haklısın , ama bu ismi yahudilerin milli isim yapması olayı  yafes'in yaşadığı coğrafya'dan dolayı veya istailoğullarının yafes'i benimsemelerinden dolayıda olabilir ...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    Yafes'in Nuh'un oğlu değilde torunu olduğunu ilk kez senden duyuyorum : ) , çok ilginç..

gerçek bu. yasef, hz. nuh a.s nin oğlu değil, torunudur. araştırısan gerçeği yakalayabilirsin.

ayrıca zumsuk, kur' an da veya başka bir ilahi kitapta türk' ten bahsedilmez. arkadaşlar faraziye bilgilerin esiri olduklarından, ilahi kitaplarda türk adından bahsedilmediğini bilmyorlar. eğer kur' anda türk' ten bahsediliyorsa, tanrı tanımaz türkçülük ilkesi nereden geliyor. kur' an da türkten bahsediliyor he, yüzyılın teorisi sanırım bu. türkçüler kur' anı tanımaz. turan fikri, gök tengri üzerinedir. allah' tan arabın allahı ( sümme haşa ) kur' andan, arabın kur' anı diye bahsedilir ve türkten izole edilir. ama bunu bilmeyenlerimiz çok. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek
    Lemuria bunu yazdı:

yahu hocam , Yafes'in ilk Türk'lerden olduğu kanısını ben uydurmadım , bunu ben iki Tarih Hocam'dan da ayrı ayrı dinledim ayrıca net'teki araştırmalarımdada doğruluk payının olduğuna kanaat getiriyor insan , şimdi senin söylediğinde mantıksız değil tamam sende haklısın , ama bu ismi yahudilerin milli isim yapması olayı yafes'in yaşadığı coğrafya'dan dolayı veya istailoğullarının yafes'i benimsemelerinden dolayıda olabilir ...

tabi buda olabilir. ancak, ben türk ile yasef' i mantığım doğrultusunda bağdaştıramıyorum. ancak, doğru da olabilir. ben sadece, bana mantıklı gelmeyen yerlerini dile getirdim. :) 

Toplam Hit: 5469 Toplam Mesaj: 26