Türk Onomastiğinde Köpek Kültü
-
Kopeklerin Turk kulturundeki yerini anlatan guzel bir belge arkadaslar.Bildiginiz gibi gunumuzde acem-arap kulturunden gelen "Kopek gibi ..." , "It gibi uluma" vs benzeri kopekleri asagilayan sozcukler gunumuzde kopegin asagilik kavrami ile eslesmesine neden olmustur.Oysa bizim Turk kulturunde kopegin yeri ayridir.Kopek Turk kulturunde kahramanlik , ovunc , sadakat gibi kavramlara esdegerdir bunun tarihsel surecteki ispatlari , cocuklara , liderlere isim koyarken it-barak gibi kelimelerin kullanilmasi ile ilgili guzel bilgiler aktariyor.Bence okunmasi gereken bir belge...
Guncel Link:
-
acem-arap kulturunden gelen "Kopek gibi ..." , "It gibi uluma" vs benzeri kopekleri asagilayan sozcukler gunumuzde kopegin asagilik kavrami ile eslesmesine neden olmustur
-----------------
arapları sevmıyorum :S paylasım ıcın teşekkürler hemen indirıyorum köpeklerı severım araplardan daha cok hemde :D 8)
-
bende arabım lan o kadar ırkçılık yapmayın =)))
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------senın yerın farklı alicim (L) sen hangılerınden bahsetıgımı anlamısındır 8)
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------benim etnik kökenimde arap ama arapları sevmem bana göre kalleş ve ...insanlar yanlışanlama yani diyorumki olaf sana bana diğil anlamanlazımdı bunu şuan bir arap ülkesinegit kendini hayvanat bahçesinde hissedebiliten var demedi deme yeah
-
La irk boyutunda tartismaya girmeyin.Olay kulturel birsey.Her milletin curuk elmalari vardir seninde benimde onlarinda...Burada kulturel bir olay soz konusu.Ayrica belgenin en guzel yanlarindan biriside son satirda aciklaniyor , daha otun ot bokun bok oldugu bir donemde Turklerin gunumuz kulturune nasil katkilar yaptigini ozetliyor.
-
teşekkürler hocam indirip incelicem
-
Aga şöyle bi hata verdi sanırım yükleyenle ilgili, bi bakıp düzeltirsen sevinicem ve indiricem:)
To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information.
-
at, it
Türk'ün vazgeçilmez iki hayvanı
-
alternatif link var mı acaba ComputerWolf?
-
sadece 10 kez indirilebilir.
yeni link varmı abi