Türk Tarih Kurumu Araştırması İle Kafatasçılık (Turan Çıkıntısı)
-
İlim ve fende diğerlerinden üstün olmak sana ayrıcalık sağlamaz ki. Sen içine doğacağın koşulları seçemiyorsun; dolayısı ile üstünlük iddia ettiğin kişi de seçemiyor. Seninle aynı koşullara doğsaydı senden daha üstün olacaktı belki. Şimdi belirleyemediğin, tercih edemediğin yada kazanamadığın koşullar nedeniyle başkasından üstün olduğunu düşünmek insan benliğinin içselleştireceği bir durum değil. Eğer ki içinde hala "üstünlük" taslıyorsan, zaten insan benliği seni çoktan dışlamış demektir.
-
unbalanced bunu yazdıxzxz bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
bana göre çağdışı olan bir ırkçılık ... insanların ırk seçmesi ellerinde değiller dolayısıyla ırkına göre muamele görmesi mantıklı değil. ister türk ister
amerikan. insanlığın eşit olduğu kanaatindeyim. bu kafatası ölçümlerini hitler de yaptırdı.. sadece kafatası ölçümü de değil, göz rengin ten rengi,
boy uzunluğunu da hesaba katıyorlar. neyse ki o çağdışılık bitmiştir bugün... gerçi mimar sinan gibi birinin kafatasını koparıp ölçen zihniyetin içine
tüküreyim.. adamın hala kafası yok, kayıp..
insan ırkları arasındaki farkı görmeyen aptaldır ,
tavukların böceklerin atların köpeklerin bile ırkları olduğuna ve ırklarına göre bazı işlere yarayıp yaramayacaklarına kanaat getirebildiğine , ırksal özelliklerinden dolayı bir atın yarış atı mı sütçü beygirimi olacağına karar verdiğine , kıymetine , işe yararlığına karar verilebiliyor da ...
yine bir başka canlı türü olan insanın her ferdi ne akla hizmet "eşit" kabul ediliyor , mesela zenciler ırksal özelliklerinden dolayı yüzemiyorlar
zenciyi nereye koyarsan koy zenci gibi yaşıyor , aynı şekilde arap ya da hintli ne eğitimi alırsa alsın ne öğretmeye çalışırsa çalışılsın yine arap ve hintli olarak kalıyor ...
bazıları varki , evrimi savunmak için kıçını yırtarken , "insan ırkları" lafı geçtiği anda dellenip küfür kıyamet saldırmaya yüreği iyilik için pır pır etmeye , faşizme(!) karşı tek başına kahramanca savaşmaya kalkıyor
oysa ki bu şahır , darwin in insanın türeyişi adlı eserinin bir kaç satırını bile okusaydı , söyledikleri ile yaptıkları arasındaki çelişkinin biraz farkına varabilirdi.
yazılarından senin ideolojin belli oluyor zaten.. insanların ırkına göre değer biçen zihniyete ne denebilir ki.. insanlık değerlerinden mahrum
kalmış, zırf deri pigmenleri farklı diye insanları köle olmak zorundaymış gibi gören, aşağılayan hor gören insanlardan farkın yok.. insana insan
olduğu için değer veremedikçe senin gibiler çağdışı kalmaya mecburdur. senin araplara, hintlilere bakış açının aynısı avrupalıların türklere de
bakış açısıdır.. senin zoruna gitmeyebilir ama türkler barbardır diyince benim kanıma dokunuyor
biriniz biyolojiden bahsediyor diğeriniz siyasetten
neyin kafasını yaşıyonuz :|
biri demişki zenciler ırksal özellilklerinden dolayı iyi yüzemez
biriniz demişki deri pigmenti farklı diye köle olmaya zorlanamaz :|
-
Balyoz99 bunu yazdı
Hocam yeri geldiğinde Almanlara, Ruslara ve Macarlara ve Finlandiya'lılara da barbar diyorlar. 2-3 nesil önce mağarada yaşayan davar bile çıkıp bize barbar diyebiliyor. Türk düşmanlığı, islam düşmanlığı vs. bunlar geçici şeyler. Konuştuğumuz dil, siyasi görüşümüz, dinimiz vs. farklı olsada hepimiz beyaz adamız. Zencileri vs. hor görelim, köleleştirelim demiyorum ama ırkımızı korumamamız gerekiyor. Korumazsak yokoluruz.
hocam ben avrupada yaşadım bir süre.. türk olmanın zorluğunu biliyorum gerek iş hayatında gerek öğrenim hayatında gerekse sosyal
hayatımda bazen ayrımlara maruz kaldım ve hala da kalıyorum. ruslar için iyi söylenmemesinin sebebi orta-doğu avrupanın ruslar tarafından
işgal edilmesi. macarlar ve finlandiyalıların bir ayrıma uğradığını bilmiyorum görmedim. ama türkler çok hor görülüyor. bazen onların haklı
sebepleri de olsa (ırksal değil türklerin davranışlarından dolayı) ikinci sınıf hatta 3. sınıf insan muamelesi görüyoruz. faşist kafalar aynısını
türkiyede medeniyet olarak geri kalmış ırklar için yapıyorlar ama avrupada yapılana da ses çıkarabiliyorlar. Neden? sen birilerini öyle görüyorsan
onlar da seni öyle görür. türkler beyaz ırk değil hocam, daha doğrusu biz avrupa ile aynı ırktan değiliz, biz doğu asya ırklarınızdayız. onlar
germen, slav v.s. aramızda ayrım var ve tanıdığım bir çok avrupalı insan (internette okuduğum forumlardada dahil) türkleri avrupalı olarak
görmediler, görmüyorlar ve görmeyecekler. bizler avrupalı değiliz. benzetilmeye çalışıldık ama değiliz, hiç bir şeyimiz de uymuyor. ancak bu bizim
ikinci sınıf vatandaş olarak görülmemize sebep olmamalı. hiç bir ırk üstün değildir .. benim inancım bu. burada yazan faşist kafalar çingene
çocuğu olsa ne yazardı merak ediyorum.. zerre kadar empati kurma yeteneği yok. aynı yahudilerdeki üstün ırk iddiasında bulunuyor bazıları..
gelelim türk ırkını koruma ile ilgili şeylere, türkiyede saf türk diyebileceğin insan sayısı çok az, türklük kavramı bir üst kimliktir. orta asyadan
gelmiş genetiğini bozulmayan türk ırkı çok fazla yok. senin bile atalarında farklı ırklar mevcuttur. lazlar ayrı, çerkezler, abazalar, ..... biz de
kafkaslardan göçmeyiz ama ırkımızın da %100 türk olduğunu düşünmüyorum. sarf ırk çalışmaları yapmak bana göre utanç verici bir şeydir.
bunun yerine insanımızı eğitip nasıl daha yararlı bireyler olabiliriz bunu öğretmemiz gerekli. dünya artık küçüldü, toplumlar kaynaştı.. avrupada
bir çok insan farklı ırktan insanlarla evleniyor, ve onların çocukları da öyle.. ben ırksal ayrımlara, asimilasyona karşıyım. sen yaparsan karşıdaki
de yapar. bunları çektiğim için söylüyorum..
@wert, hocam biyolojik olarak zaten kimse kimseye eşit değil.. bunda bir iltilaf yok (benim açımdan) benim karşı çıktığım bu tarz
eksiklikler/fazlalıklar dolayısıyla ayrıma uğrama ya da bunu kendinde bir hak olarak görmek . ben de diyorum ki kimse ırkı yüzünden ikinci sınıf
insan muamalesi göremez görmemeli de.. çünkü senin kendinden alt olarak düşündüğün ırklar varsa, senden üst olarak ifa eden ırklar
(avrupalılar mesela) seni ikinci sınıf görürler ki görüyorlar da zaten. ben orada bunun mücadelesini çok verdim. insanları hayvanlarla
karıştırıyorlar. isteyen hayvan safhasında kalabilir ya da ortaçağ zihniyetindeki bu ayrımı destekleyebilir ama bunu diğer insanlara dayatamaz..
unbalanced tarafından 12/Şub/13 18:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Üstünlük kişiden kişiye göre değştiği için neye göre kime göre üstün diye sorgulanabilir. Kimine göre zeki olmak üstünlüktür kimine göre namuslu olmak kimie göre ise sadece Allah katındaki üstünlük önemlidir. Örneğin aşkenaz yahudilerinin zekası çok yüksektir, onları doğu asyalılar takip eder fakat siyonistlerin insanlığı kısırlaştırmak ve köleleştirmek istediği, imparatorluk döneminde japonların yaptığı insanlık dışı katliyamlar bilinen gerçeklerdir. Bu durumda kim üstündür? Bana göre ırkçılık kolay çürütülebilecek bir takıntıdır.
-
Allura bunu yazdı
rus kızlarının üst ırk oldugunu inkar eden var mı ?
Kesinlikle Yok... :) Onlar bambaşka İnsanlar yahu.@XzXz Hocama gün doğmuş Post üstüne post kasıyor.. Vallahada Billahada Sen ne edersen et... Sen gibiler Dünyada azınlık kaldınız haberin ola...
Müthiş bir Global Uyanış var... Dünya Saçma Salak Fikirleri Terketmeye Meyil Almış... Ayrıca Millet yakında benle birlikte kırlarda Kelebek kovalamaya çıkacak Göreceksin... Ahhanda buraya yazdım.!
Hepimiz Polyannayız.!
-
%100 o ırkın kanını taşımayan insanların - şuan dünya üzerinde %100 orjinal bir ırka mensup insan sayısı anca 1-2 tabur kadardır - bu kadar ırkçı bir yaklaşım sergilemeleri saçmalık ötesi birşey. Türküm diyorsun %60'ın Türk %30 un bilmem ne %10 un bilmem ne. Oranlar cok sacma durdu farkındayım ama ''kaynaşmayan'' insan topluluğu yok şu dünyada aborjinler,amazon yerlileri,orta asyadaki saf türk köyü vs. hariç. Bide bu ırkçılığı balkanlar üzerinde yapan adamlar var ki onlara insan diyesim gelmiyor.