Türk Toplumunun Değerleri
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
-----------------------------
selam müridler,
sizce türk toplumunun değerleri nelerdir?
-----------------------------ne tür bir araştırma/ödev için soruyorsun acaba merak ettim.
-
Bide böyleleri türedi arkadaş, yok Osmanlı bilmem ne, yok çükünü kesmiş, vay efendim çok toprak işgal etmiş, zulmetmiş. Bre ahmak adamlar, sizden gayri varmı ceddinden utanan ?
Taşşağına koymuşmuş. Daha komik bi savunma olamazdı, ki şanlı Türk Bayrağı'na "üzerinde kan olmayınca tad alamıyoruz bu bayraktan" demişsin. Lafa bak arkadaş, gel de dellenme. O kan kimin kanı ? 7 düvelin Anadoluda piç peydahlamaması için dökülen kan değil mi ? Sen o kutsal kana, o şehitlerin mirası hakkında nasıl böyle bir cümle kurabiliyorsun ? Atanın sözünü anlamadan, bilmeden cehalet çukurlarından o söze nasıl dil uzatabiliyorsun ?
Bak dalgana hacı.
-
aptallar surusu, yaziklar olsun be, surda okudumda nerdeyse soylenebilecek ne kadar gereksiz huy varsa bunu siralamissiniz. Siz saniyomusunuzki balkondan direk gecen tek ev turkiyede var ? Yada buzdolabini atinca tutmaya calisan tek insan turkiyede var ? Rusvet v.s birtek turkiyede bu kadar yogunmu saniyosunuz ? Bankalara borclu insan sayisi bitek bizdemi var ? Arada iki uc aptal cikmasi koca bir milleti etkilemez.
Belki yabanci dili olan arkadaslar farketmislerdir. Her ulkede durum aynidir. Her ulkenin video sitelerinde bizde boyle bak onlarda boyle gibi gereksiz sacma videolar vardir. Yol kenarinda dans ederek olen tek insan turkiyede yok. Mesela rusyada erkek cinsinin ortalama yasi 40. Bunun buyuk sebebi ise alkol tuketiminden kaynaklaniyor. Yine boyle sacma bi ulkede sacma bi kanun var bilmem ne daginda pembe don giyip amuda kalkmak yasaktir diye bi yasa var. Yani butun sacma yasalar bizde yok.
Hayatinda cok kulturlu insanlarla bir arada yetismemis insanlarin boyle dusunmesi normal. Ama turk ve kurt toplumunda daha dogrusu bizim topraklarimiz uzerinde insanin dusmani eve misafir olarak gelebilir. Veya cok sinir oldugu insanlar eve gelince direk misafir statusune konur. Son yemek varsa ona ikram edilir. Tek yatakta o yatar. Su onceki sayfalarda soyleyiz boyleyiz diye burun kiviran arkadasa bi soru sormak istiyorum okursa tabi, sen hic bilader anne ben yemek yiycem sen evine git diyen bi kiz gordunmu ? O kizin turk oldugunu aklin kesiyomu ? Veya kari kocanin alisveris yaptiktan sonra mmmm 152 lira odedik o zaman 76 lira sen bana geri odemelisin diyen evli bi cift gordun mu ? Bu sence anadolu insani olabilirmi ? Veya bi karadenizliden boyle biseyi hayatta duyamassin. Bir egeliye sorsan sana oturur bir gun araliksiz guler. Yok kardes yok, turk insaninin bi ozelligi var yada yok, yada sen cozemedin ama bu ulkede yasayan insanlar gibiside yok. Cok nadir belkide
-
-
kasVa bunu yazdı:
hoca kahve edebiyatını geçiceksin bikere..
sen adam gibi araştır internetten harem ağalarının hadım edilme olayının doğru olduğunu göreceksin dönemin büyük alimlerinin dinen uygun değildir demesine rağmen..
ayrıca biz bunca savaşı anadoluyu müdafaa için ettiysek ne işimiz vardı 3 kıtada ? Bu dünyaya 2 padişah fazla diyen adamların biyerleri fethetmesi sizce neden bu kadar onurlu geliyor kardeşim amaç savunma falan değil her zaman
Ayrıca cehalet çukurundan çıkmış arkadaş osmanlıyı biraz tarafsız incelersen aslında yaptığı bir çok şeyin dinin esaslarına aykırı olduğunu görürsün( harem ağası olayları işin en basit kısmıdır..)
Peygamber efendimiz savaşlarda şehit vermemek için ne kadar imtina etmiş bide osmanlıyı gör..İstanbulun fethinde kaptanı deryamız bilerek mi kaçırmıştı elinden 2 gemiyi? hayır .Cezası neydi 100 deynek.. ulan çocuğamı ceza veriyorsun sen ömrünü osmanlıya adamış adama bir hata yüzünden 100 deynek ne demektir ?
hadi hepsini görmediniz körsünüz anladık kardeş katli ne demektir ? Bir hadis peşinden istanbulu alan insanlar bilmiyormuydu şu hadisi ;
"bir insanı öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir"
devletin bekası dediğin şey peygamberin hadisinden daha önemli diyorsanız ben zaten hiç birşey demiyorum.. Kaldıki kardeşi katletmek istemeyen bunu yapmadanda çözümler bulabilir.600 yıl ayakta kalan osmanlı 2 kardeşemi sahip olamıyor ?
uzun lafın kısası hocam ben osmanlı düşmanı değilim ama osmanlıyıda her yönüyle hoş görü devleti yapmayın bırakın masalı tarihe geçelim artık..
Bir odada tıkılı on kişiyle aile adını alan ve bunun sonucunda her dört aileden birinde ensest ilişki yaşayan, çocuklarına it kadar değer vermeyen, Zagros dağlarında ilkelliklerine tavan yaptıran, insanlıktan nasibini almamış, maymun kılıflı bir kabilenin ferdi kendi güruhuna çeki düzen verdikten sonra Türk ve Osmanlı değerleri hakkında konuşsun. Yüzyıllar boyu köpek gibi tasmaları ile yaşamış, devlet ve bağımsızlık kelimelerinin anlamını bilmeyen bir güruhun mensubu diğer milletlerden etkilenmemiş Türk kültürünü incelemeden havlayabiliyor. Senin kardeş katili dediğin Türk büyükleri olmasaydı belki Müslüman olamayacaktın ve buraya hadisler yazamayacaktın. Şahsım adına devletinin çıkarları için kardeşini katlederek milyonların canını kurtaran atalarım olduğu için mutluyum. Yüzyılların özgürlük ve toprak fakirleri dininden, değerlerinden rahatça taviz verebilir. Yenilgi sonrası galip gelen Rus, Yunan, Fransız vb. 'nin piçi olmak kanına dokunmayabilir ama bunu bizden beklemeyin. -
calpazhan bunu yazdı:
Şu mesajlara bakıp sinirlenmemek elde değil heekes nasıl olurda kendi ırkı soyu hakkında böyle şeyler yazar aklım almıyor. Kendinizi böle görüyorsanız ne ala. Türk dendiği zaman adamın aklı durur be şu dünya üzerinde türkler kadar bağımsızlığa önem veren namusa önem veren (son zamanlarda avrupaya özenti sarsmıs olabilir) kardeşliğe, bayrağa önem veren millet varmıdır acaba.
Osmanlı ya gelince onlar bir kere türk değil bence adamlar türkçeyi ana dili olarak kabul etmemiş gitmiş satıcı iğrenç ötesi arapların dilini resmi dil olarak kabul etmiş bir topluluk sadece. Osmanlıya türk demek için yürek ister. Fatih sultam Mehmed Hana kadar osmanlı vardı gerisi yalan bir devletti.
Türkler, uyumak onlar için saniyedir ama kalkmaları biras zaman alır. Bu yüzden biraz geri kalmışlık olabilir ama türkleri saçma sapan kelimelerle Türk kavramını bilip bilmediğiniz şekilde anlatamassınız. Sadece bu yazdığınız mesajlar Türkiye türklerini kapsıyor olabilir. Ama türk dediğin zaman orta asyadaki kardeşlerimizide ekliceksin onlarda türk ırkına ait.
Kısaca yazdığınız şu mesajlar sadece Türk olduğunuz için utanıyorsunuz anlamına gelmekte. Ulan dua edin Yunan yada ingliz değilsiniz. Tamda kitap okurken bu konu açılmaski kardeşim yazdıkça yazasım geliyor.
-----------------------------doğrudur türk denilince bazı insanlar sadece tükiye türklerini anımsıyor bunların orta asyadakilerini anımsamıyor. adamlar osmanlı tarihinden başka tarih bilmiolarki insan bi sorar kendi kendine bu osmanlı nerden geldi diye. dediğin gibi osmanlı Fatih ten sonra türklüğünü çoğu kaybetmiştir. ama kaybeden halk değildi yönetenlerdi. aslında bana göre Yıldırım Bayezid ten sonra kaybedilmeye başlandı türklük Osmanlı da. ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK sayesinde yeniden dirildi fakat şu an akp türkleri azınlık haline getirmeye çalışmakta resmen ama başaramıcak.
-
seadog bunu yazdı:
Özetle İslamiyet
dini inancı demedi değeri dedei o arap toplumunun değeri bence Türklerin dindne önce gelen daha çok değerleri var -
seadog bunu yazdı:
Özetle İslamiyet
-----------------------------düz kontak mısın ?
-
Aptallık
-
aile kavramı,namus,büyüğe saygı,küçüğe sevgi,vatan aşkı,dostlukları,yenilgiyi hiç bir an kabul etmemesi vs.vs.
ancak günümüzde bunların geçerliliği nedir orası tartışılır allah sonumuzu hayır etsin