Türkçe Ezan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

@mataramasuko bunu yazdı:

Kurallar çerçevesinde istediğim konuya girer istediğim şeyi yazarım. Batının içimize soktuğu devşirilmiş arap emperylizmi benim milli benliğimi tehtit ettiğini düşünüyor olabilirim belkide. Yani ne ben sana sorarım ne işin var burada diye ne sen bana. Fıss.

@hoobastank

:) Senin harfin kıyafetin neymiş? Başka coğrafyadanmı katılıyorsun birader? Sen arapça biliyorsun diye sana ayıp olmasın diye Türk milletinin dini arapçamı olacak ve ya arapça cübbesimi takacaz? Bu millet 1000 yıl müslüman yaşadıysa bunun 10 katı kadarda başka dinler ile yaşadı. Ben değiştirildi diye islam dinine birşey söyleyebilirmiyim? Ne haddime. Benim dediğim milletin dili neyse ibadet dilide o olmalıdır. Ezbere dinmi olurmuş? 

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

hoobastank bunu yazdı:
    -----------------------------

Prometheus bunu yazdı:

hoobastank bunu yazdı:

ExpirE bunu yazdı:

Bu millet dua ederken ne dediğini bilseydi, namazını kılarken allahına yalvarırken ne dediğini bilseydi kendi diliyle ibadet edebilseydi çok daha iyi anlayabilirdi islamı. Arapça okunuşunu Türkçe olarak yazıp ezberliyoruz ibadet ettiriyoruz :S

Videoyu izleyemedim kaydettim sesli olarak adam gibi izlerim.

Atatürk milletinin kendi dilinde ibadeti için çok uğraş vermiştir Türkçe kuran hazırlattırmıştır. Ezan Türkçe iken menderes arapçalaştırmıştır. Bu günde meydanlarda günah ayıp birşeymiş gibi kötülüyorlar. 

seninde harfini dilini yazını kıyafetini değiştirseler sende cahil kalırdın hocam 1926 dan önce emin olbiliyorlardı ne okuduklarını şimdi benim gibi google dan araf suresinin bilmem kaçıncı ayetini arayacak kadar cahil degillerdi

ne biliyolardı? kafadan sallama, aç bi cumhuriyetten önce okuma yazma oranına bak. artı olarak arapça bilme oranına bak. şimdikinden daha azdı arapça bilenler. okuma yazma bilenlerin oranı ise içler acısıydı. aklımda olmasına rağmen biraz bişeyler öğrenirsin diye oranları vermiyorum kendin bul.

2011 in türkiyesinde hala haydi kızlar okula kampanyası yürütmek zorunda kalınıyor ise bu bizim ayıbımızdır osmanlıda yoktu böyle bişey

abartma hoca Osmanlının son hali  içler acısıydı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

hoobastank bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

hoobastank bunu yazdı:

ExpirE bunu yazdı:

Bu millet dua ederken ne dediğini bilseydi, namazını kılarken allahına yalvarırken ne dediğini bilseydi kendi diliyle ibadet edebilseydi çok daha iyi anlayabilirdi islamı. Arapça okunuşunu Türkçe olarak yazıp ezberliyoruz ibadet ettiriyoruz :S

Atatürk milletinin kendi dilinde ibadeti için çok uğraş vermiştir Türkçe kuran hazırlattırmıştır. Ezan Türkçe iken menderes arapçalaştırmıştır. Bu günde meydanlarda günah ayıp birşeymiş gibi kötülüyorlar. 

seninde harfini dilini yazını kıyafetini değiştirseler sende cahil kalırdın hocam 1926 dan önce emin olbiliyorlardı ne okuduklarını şimdi benim gibi google dan araf suresinin bilmem kaçıncı ayetini arayacak kadar cahil degillerdi

ne biliyolardı? kafadan sallama, aç bi cumhuriyetten önce okuma yazma oranına bak. artı olarak arapça bilme oranına bak. şimdikinden daha azdı arapça bilenler. okuma yazma bilenlerin oranı ise içler acısıydı. aklımda olmasına rağmen biraz bişeyler öğrenirsin diye oranları vermiyorum kendin bul.

2011 in türkiyesinde hala haydi kızlar okula kampanyası yürütmek zorunda kalınıyor ise bu bizim ayıbımızdır osmanlıda yoktu böyle bişey

sen bu kampayanın nedenini buna bağlıyorsun ya dünyadan bir haber yaşıyorsun yazık diye boşuna demedim sana cevap yazmaya gerek yok bu saatten sonra.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

hoobastank bunu yazdı:

hackworm bunu yazdı:

ExpirE bunu yazdı:

videoyu boşuna izleme hocam. beyin yıkamadan başka bir şey değil. şakirtspor sahada.

A’râf / 179 Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hatta daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.

o kadar cahil bırakıldım ki google da aramak zorunda kalıyorum affedin kardeşlerim ayrıca şakirt kötü bişey demek değildir bilakis elimden geldiği kadar kur-an  ı öğrenmeye gayret ediyorum

Gavurun icadından öğreneceğine bunu ilahiyat fakültelerimizde okumuş gerçek din insanlarının çevirdiği kuran ı kerimden oku. ne idüğü belirsiz feto nun militanları ilkokul mezunu fetullahtan öğreneceğine bir sürü gencimiz var profesörlerimiz var yıllarını vermiş. 

Google türkçeden türkçeye bile çeviri yapamıyor siz gidin ordan sure çevirin. siz harbi cahil kalmışsınız makine size nasıl çevirirse öyle kabul ediyorsunuz gülünç insanlarsınız marifet gibi yazıyorsun birde. Sayenizde arabın okuduğu kuran farklı alevinin okuduğu farklı 7 bölgemizde farklı farklı meshepler cemaatler türedi hepsininki farklı :) 

"bea"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

hoobastank bunu yazdı:

amk salağı osmanlıda %10un altındaydı okuma yazma oranı. şimdi %90dan aşağı değil. sen burda haydi kızlar okula kampanyası var diye latin harflerini cumhuriyeti kötülüyosun. siktir git lan!! sıçtığım bok bile senden daha bilgili gerizekalı!!

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:

@mataramasuko bunu yazdı:

Kurallar çerçevesinde istediğim konuya girer istediğim şeyi yazarım. Batının içimize soktuğu devşirilmiş arap emperylizmi benim milli benliğimi tehtit ettiğini düşünüyor olabilirim belkide. Yani ne ben sana sorarım ne işin var burada diye ne sen bana. Fıss.

@hoobastank

:) Senin harfin kıyafetin neymiş? Başka coğrafyadanmı katılıyorsun birader? Sen arapça biliyorsun diye sana ayıp olmasın diye Türk milletinin dini arapçamı olacak ve ya arapça cübbesimi takacaz? Bu millet 1000 yıl müslüman yaşadıysa bunun 10 katı kadarda başka dinler ile yaşadı. Ben değiştirildi diye islam dinine birşey söyleyebilirmiyim? Ne haddime. Benim dediğim milletin dili neyse ibadet dilide o olmalıdır. Ezbere dinmi olurmuş? 

biraz mantıklı ol kendinle çelişme. "ezbere din mi olurmuş?" din ezbere olmasa sorun yok mu senin için? inanmaya mı başlayacaksın? 

biz bir kişiyi daha Müslüman yaparsak sevap kazanacağımıza inanıyoruz.sizin öyle bir amacınız da yok peki neden inananlara saldırıyorsunuz/karışıyorunuz?

amacınız ne?

ayrıca inanmayan birinin İslam ın nasıl olması gerektiği hakkındaki düşünceleriinin de dikkate alınmayacağını düşünüyorum. yanisenin bu konuya yorum yapman

(tarih bilgisi hariç) ancak bu konu altında tartışma çıkması amacına hizmet eder.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

hoobastank bunu yazdı:

amk salağı osmanlıda %10un altındaydı okuma yazma oranı. şimdi %90dan aşağı değil. sen burda haydi kızlar okula kampanyası var diye latin harflerini cumhuriyeti kötülüyosun. siktir git lan!! sıçtığım bok bile senden daha bilgili gerizekalı!!

hoca banın hayırlı olsun ben "mal mısın?" dediğim için 72saat yemiştim :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

mataramasuko bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

hoobastank bunu yazdı:

"seninde harfini dilini yazını kıyafetini değiştirseler sende cahil kalırdın hocam 1926 dan önce emin olbiliyorlardı ne okuduklarını"

diyerek cumhuriyete, atatürk'e, harf devrimine saldıran bi örümcek kafalıya layık olduğu lafı söyledim diye aldığım banı gururla taşırım

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

mataramasuko bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

hoobastank bunu yazdı:

"seninde harfini dilini yazını kıyafetini değiştirseler sende cahil kalırdın hocam 1926 dan önce emin olbiliyorlardı ne okuduklarını"

diyerek cumhuriyete, atatürk'e, harf devrimine saldıran bi örümcek kafalıya layık olduğu lafı söyledim diye aldığım banı gururla taşırım

sen sadece yanlış bilgiye dayanarak fikir yürüten kişiye hakeret ettin.sen belki inkılapları savunuyorsun ama herkesin benimsemesini beklemek yanlış olur. örneğin şapka takmadığı için asılan insanlar. objektif olmak lazım doğru bir uygulama mıydı?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hoobastank
    hoobastank's avatar
    Erkek
    arkadaşlar az önce elektrik gitti telefondan giriyorum şu anda o yüzdeh mazur görün bazı arkadaşlar küfür etmişler olabilir kendi düşünceleridir görünen o ki eskisinden daha duyarsız olmuş arkadaşlar sizleri daha fazla şirke sokabilecek şeyleri söylemekten kaçınacağım ama suç sizlerde değil abiler kardeşler yaşlarınızı bilmiyorum kusura bakmayın güzelim osmanlı tarihi arşivleri kara trenlerle almanyaya kağıt hamuru olması için yollanmasaydı bizim başımızda şimdi ermeni meselesi diye birşey olayacaktı kader işte ne yaparsınız bir gün hak karşısında batıl ebete kadar malub olacaktır bu gece daha fazla bişey yazamıycam tekrar dediğim gibi arkadaşar telefondan yazıyorum imşla hataları için ayrıca özür ilerim.
Toplam Hit: 5996 Toplam Mesaj: 49