Türkçe Konuş ! (Kampanya)
-
{a, b, c, ç, d, e, f, g, ğ, h, ı, i, j, k, l, m, n, o, ö, p, r, s, ş, t, u, ü, v, y, z}
Ya
TÜRKÇE KONUŞ !
Ya da
SUS!
{q, w, x, } = Türkçe konuştuğunu mu sanıyorsun ?

Değerli arkadaşlar;
Bilidniği, görüldüğü, duyulduğu üzere güzel Türkçe'miz günden güne KATLEDİLMEKTE. İsteyerek veya istemeyerek biz de buna binevi KATKIDA bulunuyoruz...
Ben düşündüm ve bu şekilde kampanya başlatmaya karar verdim.
Küçük veya büyük katkı olması önemli değil önemli olan bizim bize düşen görevi yerine getirmemiz.Türçe'mizi korumamız...
Bu konu hakkında benimlele aynı düşünceyi paylaşan herkesin (ki aksi düşünen olacağını sanmıyorum) bu kampanyaya katılmasını ve desteklemesini bekliyorum...
Bu destek sadece sanal ortamda kalmamalı okulda, evde, işte, yolda, hoşsohbette, dolmuşta, yürüyüşte... heryerde devam etmeli...
Sanırım Söylenecek Şey Belli;
TÜRKÇE KONUŞ !
Bunlarda kampanyaya destek için imzanıza ekleyebileceğiniz ve dağıtabileceğiniz bir kaç resim.

alıntıdır.
-
Türkçenin 2000 yıllık geçmişi var! aptal ingilizcenin 250 gidipte türkçesini beğenmiypte yabancı dil peşinde koşanlar. çoğunlukta
Buna kültür kavramıda dahil popüler kültür hızla ilerliyor. ama Bi diğer yüz popüler kültürde bizi örnek alıyor..
-
kotusirine bunu yazdı:
-----------------------------... aptal ingilizcenin 250.....
-----------------------------Sadece bu bilgiyi eleştiriyorum ..İngilizcenin temeli milattan sonra 5.YY a dayanır..
-
kaanabak bunu yazdı:
-----------------------------
kotusirine bunu yazdı:
-----------------------------... aptal ingilizcenin 250.....
-----------------------------Sadece bu bilgiyi eleştiriyorum ..İngilizcenin temeli milattan sonra 5.YY a dayanır..
-----------------------------bende sana katılmıyorum iyi araştır. ingilizcenin tarihi yaklaşık 250-300 yıl. latince yahi şuanki avrupa dillerinin büyük ölçüde temeli olan dil dediğin gibi çok eski.
-
evet Turkcemizi katlediyorlar..Yasin seni sevmeye basladim :)
-
kotusirine bunu yazdı:
-----------------------------Türkçenin 2000 yıllık geçmişi var! aptal ingilizcenin 250 gidipte türkçesini beğenmiypte yabancı dil peşinde koşanlar. çoğunlukta
Buna kültür kavramıda dahil popüler kültür hızla ilerliyor. ama Bi diğer yüz popüler kültürde bizi örnek alıyor..
-----------------------------
Sorun Türkçe ya da İngilizce kaşıtlığı değil, kendi dilimizi ne şekilde kullandığımız. Türkiye'de insanlar farklı popülariteler peşinde, en sık rastlanılan örneği ''Part time''Kampanyayı başlatanların, kullandıkları afişte Türkçe'yi ne kadar doğru kullandıkları ortada. (Türkçemizin)
-
Malesef her dil zaman içerisinde aşınmakta bu bilgisayar denilen alet çıktıktan sonra dahada hızlandı.Şuanda 45 yıldır Amerikada yaşayan akrabam var söylediğine göre Amerikalı çocukların çoğu ilk dil öğrenmeye gittiğinde Japonca öğrenmeye gidiyomuş.Her ülkede bir dile kayma var malesef bunun engellemeside olanaksız çünkü her dil zamanla aşınır değişir gelişir.
-
msn çıktı mertlik bozuldu :D hotmail'e mail atalım msn'de yazılanları imla kuralları içinde denetlesin ((:
-
feysbukta ilk işim "türkçemizi düzgün kullanalım" adlı bir grup açmak olmuştu...
açtım açmasına da katılıım olmamıştı hala 11 üyem var; yarısı da hatır için üye olanlar...
-
turkce yazarsin anlarim, trce yazarsin yine neyse..
ama TuRKcHe yazmiyorlar mi, dayanamiyorum! -
ya bu Türkchelesmek meselesinin bas kahramanları direk tikkyler aklıma geliyo :/
hemen bir kaç örnekle konuya giriş yapalım.
farketmez / farkmaz
evladım / efladım
kovalamaca / kofalamaca
şeker canavarı / sheker janafarı :P
ya / yha ( son günlerde msn de millet beni bu kelimeyle del ietmektedir )
cevizli lokum / cefisli lokum
zibidi / sibidi
Yok / yOQsSs
slm / slmsss :/
a...k.. / a.koyim aushehue
ve daha niceleri..
arkadaslar bu kelimeleri birinin agzından cıktıgını gördüğünüz anda yakalyın ve agzına geri sokun lütfen :) Tam destek.