folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Türkçe-Lazca Cep Sözlük [ İstek ]

Türkçe-Lazca Cep Sözlük [ İstek ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Kazım Koyuncu'nun Dido'su Rumca ve lazca.

Lazca denildiğinde kafalarda oluşturulan mantalite bu aslında, ''Geleyemisun, Gidecemisun''

Lazca dediğimiz dil, bir Kürtçe ya da Türkçe gibi o dili bilenler tarafından hemen anlaşılır bir dil değildir. Kullanldığı bölgede, köyler arasında bile aynı kelimeler farklı telefuz edilebiliyor. Kelimeler farklı dillerden monte edilmiş, başlı başına bir dil demek yanlış olur, ''Lazca'' kavramı, doğru bir kavram değil.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek

Sorun orda bence insanların Trabzonda, Rizede konuşulan ağızı lazca sanmaları. ORjinal lazca çok hoş bir dil bugune kadar gelebilmesi bile mucize.Lazcadada her dilde olduğu gibi tabiki ağız farklılıkları olucaktır.Sadece çamlıhemşinde yaşayanlar farklı konuşuyor. Türkçeyle Azerice gibi düşün. Çok laz arkaşım war benim gittim ewlernde kaldım eskileri hep lazca konuşuyor. Böyle bir milleti,dili ve 4000 yıllık tarihi yok saymak ayıptır ve bağnazlıktır dye düşünüyorum..Laz olmadığım halde gerçekten gelenek ve görenekleri ile taktir ettiğim bir millet. Müzik vedünyaya bakış açıalrı harika. Mevlana usulu ne olursan ol gel:)

http://www.youtube.com/watch?v=O9t1AeA1WOk&feature=related

11 bölümlük bir belgesel lazlar hakkında izlednmi bilmiyorum ama paylaşmak istedim. Veriler oldukç sağlam avrupa birliği desteği altına yapılmış..

Kaldıki adamlara kimliklerini bile öğretmeneyn bir mileltiz nasıl dilleri sağlam kalablir yada hiç bir dilden etkilenmeyebilrki? Bugun cem ewi yıkan zihniyet mevcut hala toplumda bu insanalrın dillerini koruması ne kadar güç empati yapmak gerek bence:) kal sağlıcakala kaçar ben başlığa bak tartıştığımz şeye bak:)

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

İzledim, 10 part indirmek zorunda kalmıştım =)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

türkçe-lazca bilgisayar icin sözlük varsa upload edin muridler :)

bütün dillerdeki sözlükleri topluyorum,lazım olur aklıma takılır bakarim bende :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Gizemli
    By_Gizemli's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bütün dillerdeki sözlükleri topluyorum,lazım olur aklıma takılır bakarim bende :)

----------------------------

http://www.mjora.com/sozluk/Sozluk.zip al bu işine yarar sanırım

Hayat Boş , Vur Göte Çoşşşş.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

lazca die sözlükmü varya   allahım lazca bildiginiz gibi bir bil değil alfabesi bile yok  ve lazca cok kısıtlı bir dil her kelimenin anlamı yok annem babam laz ama ben anlamıyom bu dilden :)  ogrendigim kadarıyla lazca osmanlı zamanında rizeye yerleşen ruslardan kalma bi dil ruslar ve şu gurcistana saldıran bir ulke vardıya abasha mi ne onlardan kalma bi dil   

lazca sözlük yok yaniolsada telefon için hiç bulamazsın :D

onekine?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Ben daha İngilizce için olanı zor buldum.

Lazca falan biraz zor bulursun kanımca.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

By_Gizemli bunu yazdı:
    -----------------------------

----------------------------

http://www.mjora.com/sozluk/Sozluk.zip al bu işine yarar sanırım

-----------------------------

Eywallah hoca,cok sağ ol.

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    lazuri ar nena :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    aramaktayım :(
Toplam Hit: 2981 Toplam Mesaj: 21