Türkçe Rapin Babası Cartel Geri Dönüyor!
-
hehe bende severdim bunları hatta ince ince yasemincede kakılmıs paso kartel bir numara , cehennemden cıkmıs cılgın itilmiş die sarkı söylüodu :)
-
Sene 95 tüm şarkılarını ezbere biliyordum halende sölerim seriye bağlasam
adamların stili bambaşkaydı...
çek bi fırt
Hani bana para
Posse Attack
Yetmedimi (
Araba Yok
bunlar çığır açmış parçalardır.
sonradan erci-e albümler yaptı, karakan tek albüm yaptı , erci-e - peter maffay la beraber söyledi sonra inceefe bişeler yapmaya çalıştı ama hiç biri ilk cartel kadar iyi olmadı.
-
vay be.. eski günler.. heh. bekliyoruz..
-
hayatimda dinledigim ilk ve son rap oldu
-
valla bi iyi güzel gelsinler eski parçalarıda süperde bence eskisi gbi tutturamazlar hem bence ilk rapin tohumlarını 'neyzen Teyfik' atmış adamların şiirleri hem illegal hem döneme göre sert dil hem kafiye uyumu en sevdiğim şiirlerinden biri
MECNUN
ben bu dünyanın devr-i devranını,izzet-i nefsini s..k..yim,
yansın bu ibneler su veren itfayenin hortumunu s..k..yim,
ben delimiyim mecnun gibi bir am için çöllere düşeyim,
verirse verir, vermezse leylayı da s..k..yim.be hey dürzü
ne ararsin tanri ile aramda!.
sen kimsin ki orucumu sorarsin?
hakikaten gözün yoksa haramda
basi açiga niye türban sorarsin?
raki, sarap içiyorsam sana ne.
yoksa sana bir zararim, içerim. ==)buda süper şiirlerinden biri
ikimiz de gelsek kildan köprüye,
ben dürüstsem sarhosken de geçerim
esir iken mümkün müdür ibadet?
yatip kalkip atatürk'e dua et.
senin gibi dürzülerin yüzünden,
dininden de soguyacak bu millet
isgaldeki hali sakin unutma.
atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
sen anandan yine çikardin amma
baban kimdi bilemezdin serefsiz -
CArtele saygı göster hadi kolpalar toplanan kasetleri cd leri satışa çıkar...
Her zaman dediğim gibi cartel respectttt ve gün geldi...
saygı ve sevgi ile Alper Ağa...
-
'Gel gel gel cartele gel Bilmiyorsan sana öğretirler Gel gel gel cartele gel Carteldekiler kan kardeşler'
95'de daha ilk okul 2 deyken bunlar kral'da çıktıklarında sesi son ses açıp söyleyemesemde bağırır dururdum-rap böyle başladı :)
Beyler Cartel parçasının tam metnini (almanca-ispanyolca olan kısımlarda dahil) bulabilcek yada paylaşabilecek olan varmı ?
bulabildiğim kısım:
Cartel bir numara en büyük Cehennemden çıkan çılgın türk 25 yaşında yüzbinlik araba Nerden geldi bu para en iyisi sorma Anlamazsan kafan almaz sorma Yaşadığın yeri tanımıyon sorma Hergün savaş caddeler kan Kan bile kırmızı değil karakan Karakan yine geldim buraya Hakkınızı arayıp sormaya Geride kalanları uyarmaya Beraber olup carteli kurmaya Elini vicdanına koyupta söyle Bu hayat ne kadar sürecek böyle Cartel deyipte geçme Bize güvende yanlışı seçme Kaç kere söyledik biz çocuk sana Bir türlü kulak asmadın lafımıza Hadi bırak onları gel yanımıza Gel gel gel cartele gel Bilmiyorsan sana öğretirler Gel gel gel cartele gel Carteldekiler kan kardeşler 95 cartel dile gelir sana Ve şu anda erci-e konuşmakta Cartel yanyana cancana beraber Almanyanın caddelerinden al sana haber Durum beter bak cartele saygı göster Bomba rep şeklinde geliyor İpucunu yaktık ateş devam ediyor Ona sana bana buna kuvvet veriyor Konuşda söylede susmada sende Problemin çözümü bizde ve bende Yabancısın diye seni ezemesinler Cartel almanyanın 3 köşesinde Bak bak bak cartel vurup geçer Ama kime vuracağını iyi düşünüp seçer Bütün gece zarlar cartele hazırlar Gibi geliyor ban yoksa şüphenmi var Kaç kere söyledik biz çocuk sana Bir türlü kulak asmadın lafımıza Hadi bırak onları gel yanımıza Gel gel gel cartele gel Bilmiyorsan sana öğretirler Gel gel gel cartele gel Carteldekiler kan kardeşler