Türkçedeki Anahtar Kelimeler
-
Arkadaşlar bir cümleye yön veren anahtar kelimeler nelerdir ?Ben bir kaçtanesini yazayım aklıma gelenlerin ;
musun, misin, bence, tabi...
Bu kelimelere bakalım ;
biliyor , tanıyor, yapıyor, görüyor, geliyor, seviyor, koşuyor ...... musun => bunlara pek değil diye cevap verilebilir
sen, deli, iyi .... misin => sanmıyorum, olabilitesi var gibi cevaplar verile bilir.
bence dediğinde tabi fikirlere saygı duyulması gerek denilebilir
---------
Şimdi Tarcanı daha mantıklı yapmak istiyorum.Bunun için ihtiyacım var.Öncelikli kelimeler falan olacak.Aklınıza gelen falan varsa yazalım.Başkalarınıda işine yarayabilir
-
Burayı alayım, alayını buraya yazıcam elimizde toplu şekilde dursun; Şimdilik
-------------------
musun, misin, tabi, bence, aynen,
------------
Evet bazı loglara ulaştım ; onlara bakıcam
http://www.1forum.us/komik-loglar/merveyi-tavla-tam-makara-14478.html
http://www.sapsup.com/botego-merveyi-tavla
-
hocam bunu nerde kullanacaksın biraz daha açarsan söylediklerini yardımcı olabilirim.örneklerin havada kalmış.
-
boraks bunu yazdı:
-----------------------------
hocam bunu nerde kullanacaksın biraz daha açarsan söylediklerini yardımcı olabilirim.örneklerin havada kalmış.
-----------------------------hocam anahtar kelimelere göre cevap verdiricem
http://www.seytan.somee.com/
buradaki gibi.Zaten kullanıy0ordum fakat farklı birşey deneyeceğim bu yüzdne cevap verilecek öncelikli kelimelere ihtiyacım var .Yani biliyor musun da biliyordan önce musun a cevap verecek.
Daha sonra sence, bence, haklısın gibi kelimelere bakacak ondada yoksa, sarı , mavi gibi gereksiz kelimelerde arayacak.
*dip not: bence tarcan merveden daha güzel cevap veriyor :-/
-
hocam aklıma geldi de biraz gereksiz ama olsa güzel olur kanımca
tarcan da kendine özgü ifadeler kullansa msndeki gibi :W :F falan nasıl olur?
birde biraz zor olacak sanırım ama kelimeleri tek tek aramak yerine grup olarak değerlendiremez mi ? çok mu detaylı olur o
mahmut: iyidir be ne olsun
Tarcan: hersey keyfince olsun sana baglibak mesela burda ne olsun a yönelmiş direk bunun yerine iyidir be ne olsuna a yönelse ona göre cevap verse?
anlatamamdım ama anlamışsınıdr inş :)
edit büdüt :
ve ya burda ki gibi
mahmut: hasan top oynar mi tarcan
Tarcan: top dedinde top oynamayi sever misin ?top oynar mı yı algılasa ve ona göre cevap verse
gibi mesela
-
hocam anladım sen parçaya göre değil bütüne göre eklememi istiyorsun ama zor.Alttaki kelimede iyidir öncelikli kelime olrusa ne olsun 3. öncelik olursa yani en alt rütbede bu şekilde iyidir ne olsun deyince iyidir e göre cevap verir.Şimdi bir örnek vereyim açıklamak için.
Benim dediğim şekilde misin yada mısın a cevap verecek.Yani pek değil, sanırım, olabilir gibi kelimeler diyecek.Tabi ki bir tane olmaz.Random eder.Yani misin deyince 10 tane şeyden birini seçer.Fakat senin dediğin gibi olursa
iyi misin
deli misin
salak mısın
erkek misingibi bir kaç yüz tane kelime sırf misinle ortaya çıkabilir.Benim amacım önceden klaydedilen kelimelerle cevap vermesi değil.Cidden zeka katmak.algoritması hazır tek sorun öncelikli kelimeler.Yani olay şu olacak ;
misin, musun, müsün, mısın .. gibi kelimeler 1. öncelik
evet, hayır, tabi, bence, sence, haklısın gibi kelimeler 2. öncelik
hatun, seks, spor, bilgisayar gibi kelimeler 3. öncelik.
------
bu şekilde database te fazla veri olmadan cevaplandırabilir.Ayrıca bunu işin içine zeka katarak yapmış olur.
-
bende post atam bu konu banada lazım zumsukcuqum :P
-
bi öneri :
gene biraz havada kalıcak ama...
msin musun gibi şeyleri ayırt etmek için bi algoritma geliştirdim
şimdi malum oldugu üzere split foksiyonuyla cümleyi kelimelerine bölüyoruz
sonra birşey dikkatimizi çekiyor.. nedir ? misin ile musun aynı sayıda karakterden olusuyor bu sayede
split ile böldüğümüz kelimeleri teker teker işleme sokuyoruz
hepsine birer if koyuyoruz uzunluğu 5 ten büyükse ( misin ile musun 5 karakterli yani daha kucukse içerme ihtimali yok)
bu if i de başarıyla gecen kelimelerimizi left( kelime , 5 ) fonksiyonundan geçiriyoruz ve tekrar if e sokuyoruz
if left(kelime ,5) = "misin" or left (kelime,5)= "musun" then
response.write("bu bir -misin , -musun içeren sorudur hadi tarcan cevap ver :D")
else
response.write("bu bir -misin , -musun içeren soru değildir devam et :D")
end if
gibi gibi :)
-
hocam iyide ='misin' falan yapamam :) dbden çekmem lazım yani biraz problemli olabilir o kasar
----------------
Evet arkadaşlar yokmu kimse şu anahtar sözcüklerden yazabilecek ??? 20 tane 1. öncelikli anahtar sözcük yeterde artar bile
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hocam iyide ='misin' falan yapamam :) dbden çekmem lazım yani biraz problemli olabilir o kasar
----------------
Evet arkadaşlar yokmu kimse şu anahtar sözcüklerden yazabilecek ??? 20 tane 1. öncelikli anahtar sözcük yeterde artar bile
hocam bunu niye dbden çekesin ki? misin ve msun iki tanecik şey :D -
Blitz bunu yazdı:
hocam bunu niye dbden çekesin ki? misin ve msun iki tanecik şey :D
-----------------------------hoca mısın, misin, musun, müsün, tabi, bence oturup hepsi if, elseyle uğrşaılmaz :) kodlarla oynaşmak istemiyorum hepsini panelden halledicem