folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Turkcell 6 Ayda Akıllı Telefon Üretti Apple Halen 5S Çıkarmadı

Turkcell 6 Ayda Akıllı Telefon Üretti Apple Halen 5S Çıkarmadı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek

Yok parçalar şu marka nereseini tasarlamışlar vs diye bok atan arkadaşlara sesleniyorum. Hangi marka kendi işlemcisini, ekran kartını ram'ini, ekranını tasarlıyor acaba? iphone dediğiniz telefonun işlemcisini üreten firma ARM, ekran kartını üreten firma Imagination Technologies , ekranını üreten firmalar Sharp, LG vs, belleği üreten firma Samsung (şu an başka bir firma sanırım), kamera başka firma vs vs.

Bu durum diğer telefon firmaları için de geçerli. Telefon firmaları telefonu tasarlarken sadece hangi parçaların kullanılacağına, dış görünüşüne karar veriyor. Kendi tasarladıkları tek elektronik parça ise genellikle anakart oluyor ve onu da başkasına ürettiriyorlar (iphone - Foxconn gibi). Anakart bile tasarlamayan firmalar olduğuna eminim. Burada önemli olan marka değerinin sağlanabilmesi ve bu parçaların dışarıdan ucuza satın alınıp üzerine marka değeri eklendikten sonra yurtdışına satılarak gelir edilmesi. Ama türk insanı sağolsun marka değerine katkıda bulunmayı geçtim sanki kendisi zaman makinesi üretmiş gibi konuşuyor.

Şimdi turkcell'in kendi işlemcisini, kendi ekran kartını, kendi belleğini kendi ekranını vs üretmesimi lazım gözünüze girmesi için? Ne yapması gerekiyor söyleyin de öğrenelim gerçekten merak ediyorum.

smok3 tarafından 23/Ağu/13 15:27 tarihinde düzenlenmiştir

never say never...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    smok3 bunu yazdı

Yok parçalar şu marka nereseini tasarlamışlar vs diye bok atan arkadaşlara sesleniyorum. Hangi marka kendi işlemcisini, ekran kartını ram'ini, ekranını tasarlıyor acaba? iphone dediğiniz telefonun işlemcisini üreten firma ARM, ekran kartını üreten firma Imagination Technologies , ekranını üreten firmalar Sharp, LG vs, belleği üreten firma Samsung (şu an başka bir firma sanırım), kamera başka firma vs vs.

Bu durum diğer telefon firmaları için de geçerli. Telefon firmaları telefonu tasarlarken sadece hangi parçaların kullanılacağına, dış görünüşüne karar veriyor. Kendi tasarladıkları tek elektronik parça ise genellikle anakart oluyor ve onu da başkasına ürettiriyorlar (iphone - Foxconn gibi). Anakart bile tasarlamayan firmalar olduğuna eminim. Burada önemli olan marka değerinin sağlanabilmesi ve bu parçaların dışarıdan ucuza satın alınıp üzerine marka değeri eklendikten sonra yurtdışına satılarak gelir edilmesi. Ama türk insanı sağolsun marka değerine katkıda bulunmayı geçtim sanki kendisi zaman makinesi üretmiş gibi konuşuyor.

Şimdi turkcell'in kendi işlemcisini, kendi ekran kartını, kendi belleğini kendi ekranını vs üretmesimi lazım gözünüze girmesi için? Ne yapması gerekiyor söyleyin de öğrenelim gerçekten merak ediyorum.

Yahu hocam o saydığın firmalar, tonla ar-ge çalışması yapıyor.Apple'ı örnek verelim.Adamlar ekranın alt ve üstündeki boyutların eşit olmasının patentini bile almışlar.Dünyanın en iyi tasarımcılarını çalıştırıyor bünyesinde.Benim burada uyuz olduğum konu Turkcell'in milleti salak yerine koyması.Geçen senenin teknolojisiyle telefon çıkartıyorlar ve telefonun bataryası bile ZTE üretimi.Üstelik telefon ilk sene Çinde üretilecekmiş.Ben şimdi gitsem Vatan bilgisayara Kasa, Ram, İşlemci vs alıp sıfır kasa toplasam ilk Türk malı bilgisayarı mı üretmiş oluyorum ? Tabi ki hayır.Turkcell'de aynı hesap.Zaten telefonun tasarımı çok boktan bir kere.Turkcell General Mobile Discovery ayarında telefon çıkarsın almayan ne olsun.

mkyb tarafından 23/Ağu/13 15:34 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek

Hocam tamam firmalar bir ton ar-ge çalışması yapıyor ama bu firmalarda sıfırdan başladı sonuçta bugünkü hallerine bir anda gelmedilerki. Ar-ge

dediğin olay sürekli üstüne koyarak yapılır bir anda  üst düzey bir ürün çıkarmak turkcell gibi bir firma için imkansız gibi birşey. Mesela geçen

senenin donanımına göre yapılmış diyorsun ama bu adamlar zaten piyasayı yöneten bir firma değillerki standartları belirlesinler. Eminim bu telefon

için çalışmaya başladıklarında bu özellikler piyasadaki üst düzey telefonlarla eşdeğerdi. Ama sen ortaya bir ürün çıkarana kadar atı alan üsküdarı

geçiyor e sende sürekli buna ayak uydurmaya çalışırsan bir ürünü çıkaramazsın zaten ortaya çünkü sen tasarımı değiştirdiğin an ekle bir 3-5 ay

daha e diğer firmalar boş mu duracak bu arada? Tabiiki hayır adamlar zaten var olan altyapılarının üzerine ekleyerek seni yine geçecekler.

Batarya'nın ZTE olmasının da tamamen maliyeti düşürmek amaçlı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta turkcell'in satın alacağı batarya miktarı belli, bir

apple bir samsung kadar batarya sipariş edemediği için maliyet yükseliyor. E bu durumda sen telefonu daha pahalıya satmak zorunda kalıyorsun.

Pahalıya satarsan da millet 3-5 kuruş daha verir samsung, iphone htc alır.

Söylemek istediğim elektronik bir cihaz üretirken hesaba katılması gereken milyon tane faktör var ve bir yerlerden illaki kısman gerekicek eğer

birşeyler yapmak istiyorsan ki kar edip zamanla daha iyisini yapabilesin.

never say never...
Toplam Hit: 2558 Toplam Mesaj: 14