Turkcell T20 Maxiphone Stok Ve Orginal Rom Kurulumu
-
T20 için burada konuya ek olarak rom ve kurulum anlatımı için yeni konu açma gereksinimi duydum.
Bildiğiniz üzere T20 ile birlikte bi dünya turkcell uygulaması ve her yerde turkcell yazısı ile birlikte geliyor bunlardan kurtulmak için telefonun orjinal romunu kurmamız gerekiyor.
Turkcell T20 Turkcell ROM (geriye dönmek isteyenler için) : TIKLA
Turkcell T20 Orjinal ROM (turkcell uygulamalarının olmadığı rom) : TIKLAGelelim kuruluma:
1-) Kurmak istediğiniz romu indirip rar dan çıkartıp sadece içindeki "dload" klasörünü hafıza kartınızın ana dizinine atınız.
2-) Sonra telefondan Ayarlar --> Depolama --> Yazılım Yükseltme --> Hafıza kartından güncelleme --> Onay
3-) Bu işlemleri yaptıktan sonra telefon kapanacak ve kurulum ekranı gelecek 2 dk içinde kurulum tamamlanıp telefonunuz açılacaktır.
Umarım anlaşılır bi biçimde anlatabilmişimdir. Kafınıza takılan bi soru veya sorun olursa elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım. Kolay gelsin. -
Orjinal rom kurulduğunda turkcell mms ve internet ayarları otomatik olarka yapılandırılmıyor elle yapmanız gerekiyor bunun için telefonumuzdan;
Ayarlar-->kablosuz kontrolleri -->Mobil ağlar-->Erişim noktası adları-->menü ayar tuşu(alttaki 2. tuş)--> Yeni ve ardından aşağıdaki değerler " " olmaksızın girilir.
Turkcell internet ayarları
Turkcell İnternet carrier="Turkcell internet"
mcc="286"
mnc="01"
apn="internet"
user=""
server=""
password=""
mmsc=""
type="default"
Turkcell MMS ayarları
Turkcell MMS carrier="Turkcell-MMS"
mcc="286"
mnc="01"
apn="mms"
user="mms"
server="http://wap.turkcell-im.com.tr"
password="mms"
proxy="212.252.234.168"
port="8080"
mmsproxy="212.252.169.217"
mmsport="8080"
mmsc="http://mms.turkcell.com.tr/servlets/mms"
type="mms"
bu ayarlara rağmen hala internete girmekte sorun yaşıyorsanız Turkcell internet için
user="gprs"
password="gprs"
girerek tekrar deneyiniz.
-
emegine saglik hemen indirip deniyorum sonuclari yazarim..
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------emegine saglik hemen indirip deniyorum sonuclari yazarim..
-----------------------------
tamam hocam sorun olursa buradayım eskiye dönmek istersen diğer turkcell romuda uplaod ediyorum ;)
-
Suan kurdum Sorunsuz ve telefon hizlandi hata yok harika oldu tekrar tesekurler..
-
hocam bu işlemi yaptığımda marketten indirdiğim oyunlar pcden attığım müzik ve çektiğim fotoğraflar duruyor mu?
navigasyon, pusula, google map gidiyormu kalıyor mu?
işlem bittikten sonra hafıza hartına attığımız dosyayı silebiliyormuyuz?
garantiyi bozuyor mu bu işlem?
-
Lostok bunu yazdı:
hocam bu işlemi yaptığımda marketten indirdiğim oyunlar pcden attığım müzik ve çektiğim fotoğraflar duruyor mu?
-----------------------------garantiyi elbette bozar ama sende cinliğini yap ve telefonu orjinal romu yükleyip götür garantiye.
-
RebelliouS_SouL bunu yazdı:
Lostok bunu yazdı:
-----------------------------garantiyi elbette bozar ama sende cinliğini yap ve telefonu orjinal romu yükleyip götür garantiye.
-----------------------------makina kitlendiğinde ya da açılmadığında bu işlemi yapmak zor olur herhalde :S
ahize hoparlörende sorun var onun için göndermeyi planlıyorum alalı 3 gün oldu alırlarsa geri gelince yaparım bu rom işini o zaman
-
Lostok bunu yazdı:
RebelliouS_SouL bunu yazdı:
Lostok bunu yazdı:
-----------------------------makina kitlendiğinde ya da açılmadığında bu işlemi yapmak zor olur herhalde :S
ahize hoparlörende sorun var onun için göndermeyi planlıyorum alalı 3 gün oldu alırlarsa geri gelince yaparım bu rom işini o zaman
-----------------------------O kadarda riske girmek lazım
-
Lostok bunu yazdı:
-----------------------------hocam bu işlemi yaptığımda marketten indirdiğim oyunlar pcden attığım müzik ve çektiğim fotoğraflar duruyor mu?
Evet hocam garantiyi bozar. Hafıza kartına attığın dosyayı silebilirsin
-
müşteri hizmetlerine de sordum garantiden çıkar dedi ama dediğiniz gibi göndermeden önce orijinalini yükleyince sorun kalmaz
şimdi bi yollayacam sonra yükleyecem orijinal romunu