Türkiye Cumhuriyetin İlk Kağıt Paralarından Örnekler
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------
xtlan bunu yazdı:
-----------------------------cok para etmiyor napolyon paralari 8mm kataloglara bakmak lazim.normal gumus napolyon paralari var 1850-1890 arasinda cikan 15-50 ytl arasinda satiliyor.o kadar para icin satmakdansa hatira olarak kalmasi sanirim daha iyidir :) sendeki paranin ne kadar edecegini bilmiyorum netten bakmak lazim
-----------------------------xtlan satmak gibi bir istegim yokta elimdeki şeyin değeri nedir bilmek isterim yinede bilgili insan varken. O parayı 58 metre derinlikten çıkardım tarihi değeri falan varsa gider veririm müzeye o bakımdan. Gümüş galiba para ama güzel görünüşü be :)
-----------------------------ne guzel iste sakla sende torunlarina birakirsin :) 1800lerden kalma seyler tarihi eser statusune girmiyor.gonul rahatligi ile kendinede saklayabilirsin
-
Çok değersizmiş sonsuza dek saklamak en güzeli olsa gerek.
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------bende bi sürü eski demir para ve kağıt paralar var :/ 5 lira 1 para gibi manyak manyak şeyler
bide kısıtlı sayıda basılmış hatıra parası var biraz büyük kolye gibisine çok önemli bi para ama adını unuttum
bunları elden çıkarabilirmiyimki iyi para edermiki :/
-----------------------------
http://www.osmanliparalari.com guzel bir kaynak site buradan bakabilirsin elindeki eski turk paralarina -
babam 1984 de askerlık parasi almiş onlar hala saklarım :) suan elımde 4 tane kagıt para var :) du sayyım birisi 100 Türk lirasi digeri BeşBin Türk lirasi tek bankonotmus herhal bu digeri 5 türk lirasi digeri Beşyüz türk lirasi
-
Rahmetli dedem eskilerin adamlarındandı...
Ondan para istediğimde oğlum sikke mi kesiyoruz derdi :))) Bende bu sikke kelimesini küfür olarak değerlendirirdim. Meğer ki bi para ünvanıymış.... Hey gidi ya çocukluk güzeldi :)
-
Bende Pul Koleksiyonu Yapıyorum Görmek İsteyen Varsa Yanıma Gelsin :)
-
madeni para koleksiyonum var benimde.
Libya, italya, yunanistan, eski romanya, bulgar, rus, alman, fransız
ingiliz tunus pakistan arabistan ırak ispanya portekiz fas mısır gibi ülkelerin madeni paraları var
elimde eski tabi en yenisi 1980 yılına ait.
türk paralarıda var bol miktarda. 2 tanede gözbebeği gibi parça varki osmanlı gümüşü birisi
oksitlenmiş kararmış onu bi temizlemenin yolunu bulmam lazım kayınço gümüşçü o anlar
birazda deformasyon var o parada ezilmiş hafifçe olsun ben yinede saklıyorum onu.
aslında güzel bi uğraşı kağıt parada varda iddialı değilim 5-10 parça bişey.
-
ben saklıcam sürekli :)) belkı benım olan kız filan olursa oda saklar öle yaşatmak istıyorum babamın askerlık parasi şimdi bende askere gıdıom 11/850 verdiler :)) onuda saklamak istıorum bir yandan da 6 bira yapıor 6 bira alıyım dıorum :)