Türkiye De Açık Kaynak Felsefesi Oturuyor : Pardus 64 Bit
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------Esconda bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam.Nedir bu Linux aşkı yaw.Bi anlat bakalım.Hiç kullanmadım grafikte nasıl.
-----------------------------Eğer tam desteklediği bir gpu'ya sahipsen hiç bir sıkıntı yok,hatta bi çok dalgası ile Windowstan daha iyi konumda.grafikte nasıl sorusundan kastın grafik geliştirme programları ise tırt,ıktan geç o mevzuyu.
-----------------------------Aynen onu soruyodum.Demekki yine grafikte macintosh forever.
-
kusura bakmayın atlamışım mesajları antikky cevap vermiş ama;
& Esconda ;
hocam linux windows tarzı işletim sistemi.Özelliği açık kaynak olmasıdır.Yani windowsun kodlarını göremezken her internet kullanıcısı linux un kdolarını bulabilir.Aslında linux çekirdeğin adınıdır.Kernelin adı.Linux dağıtımları var onların kdoalrını alıp inceleyip geliştirebilirsin.Programların aynı şekilde.
açık kaynak bir felsefedir.Kodlarını açarsan daha hızlı gelişirsin, daha fazla gelişirsin.Bu yüzden windowsun rakibi olduğunu dşünüyorlar.Linux bedavadır ( genelde ) . Ben neden linux kullanıyorum ? Oyun oynamıyorum, windowsa bağımlı bir programla işim yok , linuxun daha performanslı , daha sağlam olduğunu düşünüyorum faln filan sıralaya biliriz.
& karaconda ;
hocam amacım linuxa davet etmek değil.Linuxu anlatmak.Linux bilincini verebilmek.Linux nedir ne değildir merak etsinler, araştırsınlar, bana sorsunlar.Bildiklerimi anlatayım bilmediklerimi öğreneyim.Yani Türkiyede isterse kimse linux kullanmasın ama linux nedir ne değildir öğrnesinler.
& SeRDaR ;
Hocam windows programlarını wine ile çalıştırabilirsin.Antikkynin dediği gibi windows taki performansını bekleme
& Esconda2 ;
hocam mac unix tabanlı bir sistem.Linuxta unix tabanlı bir sistem.Burdan anlayabileceğimiz gibi kasarsak linuxu her türlü biçime sokabiliriz :)
bir tane linux dağıtımı vemriştim bu tür işleri iyi yapıyordu ama adını unuttum.Grafik konusunda falan filan baya iddalılardı.Fakat iyi olsa duyardık.
-
@Esconda hocam sen mac mi kullanıyosun çalışmalarında ?
-
Zumsuk;
Sadece dowmload yaptığım bir pc var oyun falan oynamıyorum.Yapmasını istedğim tek şey şuydu.
1.Mozilla Firefox üzerine GreaseMonkey kurup rapidshare linkleri doğrulaması.
2.Tümünü seç,tüm sayfayı seç yapıp Flashget ile bu linkeri girdiğim Rapid userinden indirmesi,yani windows üzerinde kurulması 1dk süren bu işlemi Linux'ün her hangi bir versiyonunda tam stabil yapmak münkün değil.
İnsanlara sanki bu sistem sadece oyun oynamaz msn e giricem,internette gezicem diyorsanız tam size göre diye lanse etmek bence doğru değil.
Linux son kullanıcı için hala bir çok eksiği olan,bileni az olan ve olmaya mahkum.Ama güvenli bir işletim sistemidir. -
http://i35.tinypic.com/1rb66a.jpg
inkscapede yarım kalan bir vektörel çizim bu
tabiki illustrator kadar esnek ve rahat bir program değil ama yinede linuxa göre oldukça iyi
bu bir screenshot aynı zamanda ubuntu jaunty 9.04 kullanıyorum kafam rahat oldukçada güzel
escondaya ithafen demek istediğim profesyonel anlamda tasarımla ugraşıyorsanız tabiki mac derim
ama olayın başka boyutları varsa kafanızda (ki bunlar ayrı bir konuda tartışılır yeri değil) o halde linux
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
Hocalar merak ettim denyo lunch linuxta çalışıyor mu?
-----------------------------Emule eden progamlar olucaktır,ancak TCP/IP tabanlı Windows uygulamarı çok başarılı olamayacaktır.
Kısacası çalışmaz.
-----------------------------ben patch yazmıştım çalışmıştı hatta holy'e göstermiştim şaşırmıştı.Birde abi Jdownloader dedigin dogrulama ve indirme işini kendisi yaoıyor.
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------Zumsuk;
Sadece dowmload yaptığım bir pc var oyun falan oynamıyorum.Yapmasını istedğim tek şey şuydu.
1.Mozilla Firefox üzerine GreaseMonkey kurup rapidshare linkleri doğrulaması.
2.Tümünü seç,tüm sayfayı seç yapıp Flashget ile bu linkeri girdiğim Rapid userinden indirmesi,yani windows üzerinde kurulması 1dk süren bu işlemi Linux'ün her hangi bir versiyonunda tam stabil yapmak münkün değil.
İnsanlara sanki bu sistem sadece oyun oynamaz msn e giricem,internette gezicem diyorsanız tam size göre diye lanse etmek bence doğru değil.
Linux son kullanıcı için hala bir çok eksiği olan,bileni az olan ve olmaya mahkum.Ama güvenli bir işletim sistemidir.
-----------------------------abi uç taraflara gidiyorsun.Linux coderları bunu yapabilir sonuçta..
Linux ve windowsun farklı özellikleri var birbirini geçtiği.Windowsun kişisel bilgisayarlardaki üstünlüğünü kabul ediyorum.Üstünlük dediğim kullanılması.Kullanıldığı için tbt müridi geçen usb hırsızı yazmıştı mesela.O tarz programlar daha rahat bunur.Bunda linuxun suçu yok ki ?
Linux altında biri yapar programı çalıştırır.Fakat eminim senin dediğin işi bir şekilde yaptırabiliriz.x yolundan değilde y yolundan gideriz
-
Linux'un hedef aldığı kitle,son kullanıcı kitesi olup.Bilgisayarı açmayı bilmeyen memleketim insanı için ne pardus nede bir başka dağılım bu kadar giriş seviyesi değildir.
Ben tabiki yapabilirim,veririm istifamı işi gücü bırakır bunu Javaylada kodlarım ama ben manyakmıyım hoca,çatır çatır çalışan bir sistem varken kendimi kasmaya.Demeye çalıştığım şey "msn e gireceksen,internette okkey oynicaksan linux neyine yetmiyor ağbiycim" ayakları kolpadır,yalandır,körlüktür.
-
Linuxun Güvenli olmasının sebebi kullanımı az ve linux için üretilen virüslerinde az olması mı genelde virüs yazan insalar hep windows için yazdığından mı acaba bugün bir virüs yazsa bir eleman net aracılığıyla kaç linux kullanıcısına yayarki bu yüzden güvenli şayet böyleyse kullanımı çoğalırsa güvenliği de dahda azalacağını düşünüyorum linuxun bana kalırsa güvenli kalmasını düşünüyorsanız kullanımını çoğaltmayım aksi takdirde windows tan farkı kalmaz yanlış mı düşünüyorum acaba
-
İşletim sistemindeki genel Buglar açık kaynak kodlu olduğu için exploit yazılmadan kapatılıyor.Yani bulan kimseler açıkkaynak hayranları oldukları için,illegal değerlendirmiyorlar.Değerlendirilmişleride ya public olmuyor olanlarda tırt oluyor,çok sağlamlarıda hemen yamanıyor.falan...
Windows altında bu işi nakite çevirmek daha kolay olduğu için insanlar Virus/Trojan yazmayı daha mantıklı buluyor,yada bu açıkları satmayı.
Birazda kullanıcı/geliştiren yapısı ile alakalı bu virüs mevzusu.