Türkiye Hafıza Şampiyonu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    bu adam hakketen aç kalmaz...


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_gss
    emre_gss's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2007
    Erkek

    x3uqm4 bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bende istediğim zaman gördüğüm hiç birşeyi unutmuyorum. ama unutmamak için önce konsantre falan olmam gerekiyor. beynimin derinliklerine iniyorum :D


    -----------------------------
    haha.. bnde de var her boku hatırlama sorunu..ama bişeyi unutmuyum diye konsantre olnca hiç bişe kalmıyor..:)


    yorgun senarist .]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    doğrusunu sölemek gerekirse.

    mesela bi iş yapıyorum nasıl yaptım nasıl yerime oturdum hiç hatırlamıyorum  =))

    EDİT : tıpkı bu msjdaki gibi

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    Pisibaliqi bunu yazdı:
    -----------------------------

    bu adam hakketen aç kalmaz...


    -----------------------------

    hehe ben yazıyordum ki önce davrandın. melik duyar'ı biliyodrum bunu yeni duydum.


    ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2010
    Erkek

    bu unutma meselesi ni ele alayım.

    Şim insanda kısa süreli ve uzun süreli bellek vardır. Kısa süreli bellek ilk gördüğümüz şeyleri içerir işte yeni tanıştığımız birinin adı yeni öğrendiğimiz herhangi bir bilgi ... gibi... Uzun süreli bellek ise kısa süreli bellekteki bilgilerin sürekli olarak hatırlanmasıyla kısa süreli bellekte ki bilgilerin uzun süreli belleğe taşınmasıyla olur. Yani eğer ki bir şeyi unutmak istemiyorsanız uzun süreli belleğe atın yani tekrar tekrar hatırlayın. Uzun süreli bellekte kalmasını sağlamata beyin sağlıyığyla da ilişkilendirilebilir. işte bazı yiyicekler iyi geliyor onlarıda siz araştırın. 

    tabi bazı insanlar tek seferde uzun süreli belleğe alırken diğer insan 2 3 bazen 4 bazen 5 .6.7.8. ... gibi seferde uzun süreli belleğe alır. Bunun için kendinizi aptal veya üstün görmeyin.

    sol ve sağ beyin vardır bunlarda yetenek ve becerilerinizi belirler sağ beyin ritim renk .. gibi şeyleri çabuk uzun süreli belleğe alırken sol beyin mantıksal matematiksel işleri daha çabuk uzun süreli belleğe alır.. unun yanıdnda ikisinide kulananlarda vardır.(Ben hem iyi resim ve müzisyenim hemde matematik üç boyut gibi işleri çabuk algılarım) gibi.. billdikerim bunlar

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Melik Duyar  

    Çeşitli televizyon kanallarında yaptığı hafıza gösterileri ile tanınan ve Fotografik Hafıza Dünya Şampiyonlarından olan Melik Duyar aynı zamanda "Türkiye Zihinsel Matematik, Hafıza & Fotografik Hızlı Okuma Şampiyonaları"nın (Memoriad) da kurucusudur. Melik Duyar Türkiye'ye "Hafıza ve Beyin Eğitimi" kavramını öğreten ve Türkiye'de bu konudaki eğitimleri başlatan kişi olarak tanınmaktadır.

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1980 yılında mezun olan Duyar, aynı konuda master çalışmasını tamamlamış, ayrıca özel öğrenci olarak Makina Mühendisliği fark derslerini de almıştır. 1986 yılında Malezaya hükümetinden aldığı bursla Kuala Lumpur INTAN ensititüsünde "Kamu Yönetimi" konusunda çalışmıştır.

    1988-89 yıllarında A.B.D.den aldığı Humphrey bursu ile Minnesota Üniversitesinde "Ekonomi" konusunda lisans üstü eğitim görmüş ve ayrıca "Liderlik Eğitimi" almıştır. Bu yıllarda hafıza gücüyle ilgili bilimsel araştırmalara ilgi duyan Duyar, daha sonra 1994 yılında katıldığı, İngiltere Beyin Vakfı tarafından Londra'da düzenlenen Dünya Hafıza Şampiyonasında, "Fotografik Hafıza" dalında dünya şampiyonu olarak altın madalya almış ve dünyanın sayılı hafızaları arasına girmiştir. Bu şampiyonada ayrıca "iskambil kartlarının takibi" ve "karışık bilgilerin takibi" konusunda dünya üçüncüsü olarak iki tane bronz madalya kazanan Duyar, "rakamların takibi"nde de dünya dördüncüsü olmuştur.

    Yazar, 1994-95 yıllarında Avrupa Topluluğu tarafından verilen Jean Monnet bursu ile İngiltere'de Exeter Üniversitesinde "Avrupa Topluluğu Ekonomisi" dalında bir başka master çalışmasını daha tamamlamıştır.

    İskenderun Demir ve Çelik fabrikalarında Eğitim Merkezi Yöneticiliği ve Dünya Bankasının çeşitli projelerinde eğitimci olarak görev almış olan Duyar, yaklaşık 1988 yılından beri tüm çalışmalarını hafıza, hızlı öğrenme, beyin eğitimi, zihinsel potansiyeli geliştirme ve yaratıcı düşünme teknikleri üzerine yoğunlaştırmış olup, bu konularda araştırmalar yapmakta, yeni eserler hazırlamakta ve çeşitli seminerler vermektedir. Melik Duyar şu anda "Mega Hafıza"nın başkanıdır.

    Melik Duyar, MİT'de, Harp Akademilerinde ve Polis Akademisinde "İsimler ve Yüzler Hafızası", "Beyni Etkin Kullanma®" ve "Yaratıcı Düşünme Teknikleri®" dersleri de vermektedir.


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    çok imreniyom böyle adamlara ya herşeyi unutuyorum nerdeyse :S

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Crack34
    Crack34's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2010
    Erkek

    Bizim bi hocamız vardı Sosyoloji ve Felsefe derslerine giriyodu. Neyse bi gün derste tahtaya 30 tane kelime yazdırttı farklı farklı.

    Neyse bu kelimeler yazılırken adam hep sınıfa dönüktü sonra bitince bi döndü baktı 5 saniye falan.

    Sonra karışık olarak bi rakam söyletti, mesela 7 rakamı. İşte 7. sıradaki kelimenin ne olduğunu falan söylemişti adam.

    Hatta adam arada bize kızınca "sizi çarparım hipnoz ederim" falan diyodu baya psişik bi adamdı sağolsun :)

Toplam Hit: 4631 Toplam Mesaj: 19