Türkiye Hakkında Her Sey.
-
analiz çok güzel.
bu kadar tutarsız,anormal ruh halini özetleyen örnekler vermen güzel olmuş hocam..
"nutella sevdalısı olanlar var, eskiden sokakta sümüklü burnuyla salcalı, peynirli ekmek yiyendir bunların bir kısmı." :)
-
@Andrei hocam adamin dibisin amk.
Hakikaten guzel bir paylasim olmus tebrik ederim.
Not: Ama ben senin kadar sevmiyorum ulkemi haci :S
-
Çok güzel bir yazı olmuş
-
tespit yerinde olmuş, bizimkilerde bu model sağlık olsun :)
-
Tükettiğin oksijene yazık..hele birde bunu 4 le çarptığımızı düşünürsek..
swordfish tarafından 16/Ara/12 12:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende "Adana Hakkında Herşey" diye bi konu mu açsam :D
-
burada namus kavramı biraz serttir, evli bir kadınla kocasının yanında münasebet kurmaya calısırsanız, önce kadından tokat yersiniz, sonra da adam ya sizi siker, ya da gözünüzü actıgınızda kendinizi acilde filan bulursunuz. (esini begendiginiz icin.)
çek cumhuriyetine atıf güzeldi :) -
Ya devlet-halk ilişkisi? Asıl bomba kısmına çok az girmişsin. Müsadenle onuda ben yazayım.
öncelikle devlet yöneticilerimiz vatandaşı aptal, tehlikeli, güdülmesi gereken bireyler olarak görür. Gelişmişini geçtim afrikadaki muz cumhuriyetlerinde bile olan özgürlükler bizde yoktur. Mesela şifreli-kriptolu haberleşme yapmak istediğinizde şifreyi devlete vermek zorundasınızdır. Vatandaş potansiyel suçludur cünkü. Btk denilen bilgi teknolojileri kurumu şifreyi bilmelidir. Devlet sözde tarafsız ve adildir ama telefon dinlemeye yetkili kurumun başındakinin atanması kanunlara aykırıdır ve bu durum yargı tarafından tescillenmiştir. Böyle bir adama dolaylı yoldanda olsa şifre vermemiz istenir.
Devlet yöneticileri vatandaşı teorik ideallerle yönetirler. Pratikte imkazsız olan şeylere mecbur bırakırlar. Evinize giren hırsızı yatak odanız dışında yaralarsanız suçlusunuzdur mesela. Devlet polisi çağırmanızı ister. Polisi nasıl çağıracaksın ses çıkarsan duyar hırsız onu sormaz.
Kanunların birçoğunda giriş kısımları ideal, sonu ise tam bir komedidir. idarece gerekli görüldüğü hallerde, görülen luzum üzerine gibi muallak ifadelerle belirtilen kuralları esnetmek devlet geleneği olmuştur.
Köylü hes için mahkemeye gider, mahkemeden sonuç çıkana kadar hesin inşaatı yarılanır sonra cet raporu azıcık değiştirilir köylü onuda mahkemeye vermek zorundadır zira özü aynı olsada farklıdır artık. ikinci mahkemede bitene kadar hes biter. Hes çalışır ona bu sefer durdurma için mahkemeye gitmeniz gerekir. Durdurma kararı çıkana kadar hes çalışır. Doğa tahrip olmuş, su kaynaklarının anası s.kilmiştir artık. Mahkemeyi kazansanda farketmez.
Kamu ihaleleri göz göre göre tanıdıklara verilir şikayet etmek ise paralıdır. Kik denen kamu ihale kurumu polis tarafından basılmış bazı üyeleri para karşılığında olmaz işleri olur yapmıştır. Yinede kik çok yanlışı düzelttiği için ihalelerin birçoğu kik e gidemez. Mesela kömür=oy denklemindeki kömürün alım ihalesini kik e şikayet edemessiniz.
Yöneticiler kendilerini bulunmaz hint kumaşı zanneder bu ülkede. çanakkale şehitliğinde iktidar reklemı görebilirsiniz mesela. Ya bldensin yada düşmansın, kötüsün mantığı vardır. Tbmm de muhalefetin verdiğl hiçbir kanun teklifi kabul edilmez. çok lazım birşeyse iktidar benzerini teklif eder, kendi teklifini kabul eder.
Sendikalaşmak hep geri gider. Memurun grev hakkı yoktur. işcinin sendika kanunu yıllarca çıkarılmayı bekler. Havayollarında grev yapmak yasaktır....
Dini siyasete alet etmek olağandır. Bize oy vermeyen patatestir diyen başbakanı olmuştur güzel ülkemin.Vatandaşı birbirine düşürerek siyaset yapılır. Zam nedeni olarak memurların maaşını ödemek bahane edilir. Parası olan askere gitmez, şehitler %90 fakirlerdendir. -
"bir de nutella sevdalısı olanlar var, eskiden sokakta sümüklü burnuyla salcalı, peynirli ekmek yiyendir bunların bir kısmı."
kolpalıkda sınır yok harbiden hacı.Nutellacıyım falan diyenlerinde %50 si "ortada bir espri var yada moda olmuş bu nutella.Gerçi ben anlamadım ne olduğunu ama bende nutellacı olayım geride kalmayayım" falan gibi birşey bu.Aynen zamanında converslerin sürü psikolojisi şeklinde kapışılması gibi.
-
swordfish bunu yazdı
Tükettiğin oksijene yazık..hele birde bunu 4 le çarptığımızı düşünürsek..
dogrudur.
en azından benden yasca büyük insanlara "bunak" diyerek hakaret etmiyorum, saygılıyım genel olarak.
senin gibi hayvan olmaktansa varsın tükettigim oksijene yazık olsun (: