Türkiye İsrail İle İlişkilerini Kopardı...
-
Meftuni bunu yazdı:
-----------------------------
yaw birincisi din kardeşliği die sacma birşey yok bunu uyduran fetullah göten ulan madem islam adamısın islama hizmet ediyosun kainattaki tek hak din' in islam olduğunu kabul etmelisin. ne kardeşliği kardeş kardeşe bomba atarmı a.k düzmece bunlar ...
ikincisi tayyip ne yapsa hoşnut olmuyosunuz a.g madem hepiniz donkişotsunuz başbakan oylaması yapılsın isterim. tayyibin alternatifini bi yazarmısınız bana kim olabilir sizce ?
-----------------------------1. olarak yukarıda bi arkadaşın bahsettiği "din kardeşliğini" yanlış anlamışsın o aynı dinden olanların kardeşliğinden bahsetmiş sen farklı dinlerin kardeşliğinden bahsetmişsin önce oku, anla sonra cevap yaz.
2. si ise biraz araştırırsan kıyamet alametlerinden birinin de hristiyanlarla müslümanların bir olup (yani hristiyanların müslüman olması) yahudileri ortadan kaldırmalarıdır. böylece dünya üzerinde herkes müslüman olmuş olmuş olucak. kıyametten önce herkesin müslüman olucağı da herkes tarafından bilinir zaten.
-
valla hocam ne dersen de ama ben şunu bilirim kişinin kıyameti öldüğünde kopar ben öldükten 1000 sene sonra kopmuş ya da 10 sene sonra kopmuş bu benim meleklerine vereceğim cevapları etkilemez. neticede herkes yaşadığından sorumludur.
gelgelelim yahudilerin yok olmasına, hristiyanlar ile müslümanlar bir olacak demişsin parantez içinde hristiyanların müslüman olacağından bahsetmişsin, peki bende sana bir kıyamet alemeti yazayım.Hz. Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Ayakkabıları kıldan bir kavimle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Siz, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi, gözleri küçük, burunları yassı olan bir kavmle savaşmadıkça kıyamet kopmaz." [Buharî, Cihad 95, 96, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 62, (2912); Ebu Davud, Melahim 9, (4303, 4304); Tirmizî, Fiten 40, (2216); Nesâî, Cihad 42, (6, 45).>
Muhaddisler, bu kavmin Türkler olduğunda müttefiktirler. Buharî' nin bu hadisi verdiği bablardan birinin adı; "Türklerle Savaş Babı"dır.
Hadisin burada kaydedilen vechinde Türk kelimesi geçmezse de, Buharî'nin aynı babta kaydettiği müteakip hadiste Türk kelimesi de geçer: "Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, yassı burunlu, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi olan, (kıldan ma'mul elbise giyen ve kıl içerisinde yürüyen) Türk(ler)le savaşmadığınız müddetçe kıyamet kopmaz.."
burdan çıkacak sonuçta şu BİZLER (YANİ TÜRKLER) ARAPLARLA SAVAŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR!
neticede o dediğin olaylardan önce Müslümanlarla Müslümanlar savaşacak değil mi ?
Peki burda sence hangi taraf İslamı savunan taraf ?
Bunun cevabını Mehdi (a.s) gelmeden bilemeyiz.
Diğer islami kaynaklarla Türkler hakkındaki hadis v.b rivayetler
Türkler size ilişmedikçe sizde onlara ilişmeyiniz. Çünkü milletimin mülkünü ve Allah’ın ona olan ihsanını en evvel Kantura (Türk) nesli alacaktır. İmam Taberani (Mu’cem’ül-Kebir ve Mu’cem’ül Evsat isimli eserinde)
Habeşliler sizle uğraşmadıkça siz de onlarla uğraşmayınız. Hele Türkler size dokunmadığı sürece siz de Türkler’e (sakın) dokunmayınız! Ebu Davud (Sünen-i Davud, IV.s:112)
“Seceat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiç bir kavim yoktur. Cenab-ı Hak onları aslan sıfatında yaratmıştır.”
İbn-i Hassul
Türkler dünyaya iki kere hükmedecektir...(en-Nesei,Sünen en-Nesei,4,s:44) -
fatihack bunu yazdı:
xz bunu yazdı:
-----------------------------fatihack bunu yazdı:
ekonomimizin a.koyayım !
orada zulüm varken, çoluk çocuk ölürken.iyi olacak ekonominin Allah belasını versin !
-----------------------------söyle madem allaha gelip batan ekonomimizi ,satılıp parçalanan memleketimizide kurtarsın bela verene kadar, bide deki kalleş çöl hayvanı için savaşmamızı da beklemesin, ingilizin fransızın yanında coşkuyla savaşıp Türk kestikleri zamanları unutmadık daha
bu savaşın tek faydalı tarafı heralde israil ile ilişkilerimizi koparması oldu, eğer olduysa tabi yahudi şerrinden insana dost müttefik hiçbirşey olmaz , yahudi hiçkimseye dost değildir. umarım yahudide Türkler ile ilişkilerini koparır.
bebek cesetlerini görüp de hala böyle ironi üzerinden edebiyat yapmanızı hazmedemiyorum.
bu forumda bunu yapanların hepsi çok sinirimi bozuyor.
neyse.bunun insanlar için önemli olduğunu sanmıyorum.
ama şunu aklınızdan çıkarmayın.onların dedeleri bizim dedelerimizi satarken, bizde hayatta değildik, bugün orada ölen masum bebeklerde.
ve o masum bebeklerin hatrına.tekrar tekrar kahrolsun israil diyorum.
-----------------------------sen duygusal düşünerek siyaset yaparsan burnun boktan cıkmaz.
insanlara müslüman oldugu icin degil insan oldugu icin deger verin.
ekonomimizin a.k orda zulüm var diosun. zulüm sona ersin diye ülkeni de satarsın sen.
"allah sizi boşuna lanetlememiş pis israilliler kaka israilogulları" derken niye iki taraflı düşünmüyosunuz ?
yeni doğan bi yahudi cocuguna bile lanetli gözüyle bakıyosunuz ne sucu var ? atalarının yüzünden deil mi ?
ama iş filistindeki cocuklara gelince onların ne sucu var oluyo.
anlamıyorum arkadas. din ve siyaseti ne zaman birbirinden ayırabilceksiniz.
-
israil de kendini bi bok sanıyo amk...
-
Fikret bunu yazdı:
----------------------------
sen duygusal düşünerek siyaset yaparsan burnun boktan cıkmaz.
ekonomimizin a.k orda zulüm var diosun. zulüm sona ersin diye ülkeni de satarsın sen.
"allah sizi boşuna lanetlememiş pis israilliler kaka israilogulları" derken niye iki taraflı düşünmüyosunuz ?
yeni doğan bi yahudi cocuguna bile lanetli gözüyle bakıyosunuz ne sucu var ? atalarının yüzünden deil mi ?
-----------------------------arkadaşın öyle bişey dediğini göremedim ben sen görebildiysen bize de göster. ayrıca o konu hakkında düşüncesini belirtmese bile "yeni doğan yahudi çocuklarının suçlu olduğunu düşündüğünü" sanmıyorum.
-
Sehabe bunu yazdı:
-----------------------------Fikret bunu yazdı:
----------------------------
sen duygusal düşünerek siyaset yaparsan burnun boktan cıkmaz.
-----------------------------arkadaşın öyle bişey dediğini göremedim ben sen görebildiysen bize de göster. ayrıca o konu hakkında düşüncesini belirtmese bile "yeni doğan yahudi çocuklarının suçlu olduğunu düşündüğünü" sanmıyorum.
-----------------------------o cümle fatihack'e ithafen yazılmadı. anlayan anladı onu da zaten.
diğerleri icin bi sorun varsa cevaplıyım.
-
lazziya bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar yazılanlara bakıyorumda herkes basından aldığı gazla yazmış ve hiç kimse yakın geçmişimize bakmamış. Müslümanlik çatısı altında birleşmek bir işe yarasaydı Osmanlı hala dünyanın tek kuvveti olurdu. Trablusgarp olaylarını bilen varsa eğer orda İngiliz ordularını denize kadar geriçekilmesini sağlayan Osmanlı araplar tarafından arkadan vuruldu ve galip olduğumuz savaşı kaybettik. Araplara nekadar güvendiğinizi bilmiyorum ama Filistin olaylatrının kaynağına inerseniz gene para için satılan devlet topraklari yahudilerin buranın parasını verdik ve artık bizimdir demesiyle başladığını yani aslina bakarsanız Filistinlilerin kendilerini satması sonucu olduğunu görürsünüz. Bizim şu anda soyunacamız bir islam ülkeleri başkanlığı sadece onların tekrar kendini düzeltene kadar sürecenden şüpheniz olmasın çünki tarih tekerrürden ibarettir. Daha düne kadar Türkmenistan bize sadecedoğagaz çıkarmamıza yardımcı olun size doğalgazı bedava verelim derken biz onlara sırtımızı çevirip Rusyayla Mavi akım Projesi imzaladık kendi soyumuza ihanet ettik. Bir yerin liderliğine soyunulacaksa ilk önce kardeşlerimizin liderliğine soyunmamız lazım bence hala Azarbaycana destek vermekten kaçınıyoruz tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur....
Dünkü Cuma hutbesinin konusu, Filistin halkının dramı ve Gazze’de artık siviller üzerinde apaçık bir zulme ve hatta bilinçli bir katliama dönüşen İsrail saldırılarıydı.
Filistinlilerin zamanında Türkler’e ihanet etmiş olmasına da hafiften bir gönderme yapan imam, yine de bu millete iki yolla yardım edilmesini istiyordu:
Dua ve para…
İmamın beyanına göre, Cami çıkışında toplanan paralar, Filistin için açılan resmi yardım hesaplarına yatırılacaktı.
* * *
Yukarıdaki örnekte de görüleceği gibi; ihanet edene bile merhamet gösteren Türk milleti ve devlet geleneği, dünyada etnik veya dini ayrımcılığa uygun iklimin bulunmadığı ender yerlerden birisidir.
İstanbul’u Bizans’tan alan Fatih Sultan Mehmet ve sonra gelen padişahlar, din özgürlüğüne asla müdahale etmemişlerdir.
Bu topraklar üzerinde hala, bugün ekümeniklik iddiasında bulunabilen bir Fener Rum Patrikhanesi veya Ermeni Patrikliği varsa, bunun sebebi Türkler’in bağnaz olmayan dünya görüşü ve diğer inançlara olan saygısıdır.
Camiler, kiliseler ve sinagogların (zaman zaman meydana gelen provokasyonlar haricinde) cemaatleri ahenk içinde ve özgürce ibadetlerini sürdürmüşler, kimse kimsenin dinine, inancına karışmamıştır.
Bugün “barbarlık” iddialarıyla sarsılan ve kendine güvenini yitirmesi beklenen Türk milletinin, ırk ayrımcılığı açısından, tarihte utanacak tek bir sayfası dahi yoktur.
İspanya’dan kovulan Yahudileri, Almanya’dan kaçan Yahudi bilim adamlarını, Kafkasya’dan göç eden kavimleri, Rusya’dan göç eden Beyaz Rusları, Afganistan’dan kaçan Afganlıları, Saddam’ın zulmünden kaçan Kürtleri, Bulgar’ın gadrine uğramış soydaşları ve daha nicelerini bağrına basan bu millettir!
Müslüman Türk milleti, diğer inanç ve milletlerle bir arada yaşamayı, dünyadaki diğer milletlerden çok daha güzel şekilde içine sindirmiştir.
Her şeyi bir kenara bırakın, dünya üzerinde, Orta Asyalı mutfağında Ermeni, Rum, Arap, Gürcü, Çerkez, Rus, Kosher yemek kültürlerinin bileşimi olan bir başka millet daha var mıdır?
Bugün “özür diliyoruz” kampanyalarıyla Türkleri utandırma peşine düşen bazı “aydınların” tarihte sadece niçin Ermeniler ile sorun yaşandığını bir kez daha akl-ı selim ile değerlendirmeleri, tarihi bir yanlıştan ve utançtan dönmeleri için kendilerine bir fırsat yaratacaktır.
* * *
Türklerin “ihanet edene bile merhamet etmek” şeklinde tezahür eden bu insancıl yönü, zaman zaman suistimal edildiği gibi, bazen de dünya gerçeklerini doğru algılama konusunda sıkıntılar yaratmıştır.
“Milli merhamet”, bazen aklın ve milli çıkarların bile önüne geçmektedir ki; bu, gelecek kuşakların güvenliği ve huzuru için tehlikeli bir durum haline gelebilmektedir.
HALA ŞU İHANET KONUSUSNA TAKILIP KALMAYIN UYANIN BUDA İSRAİLİN İÇİMİZA ATTIĞI FİTNE TOHUMLARINDAN!!!! -
degree bunu yazdı:
lazziya bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar yazılanlara bakıyorumda herkes basından aldığı gazla yazmış ve hiç kimse yakın geçmişimize bakmamış. Müslümanlik çatısı altında birleşmek bir işe yarasaydı Osmanlı hala dünyanın tek kuvveti olurdu. Trablusgarp olaylarını bilen varsa eğer orda İngiliz ordularını denize kadar geriçekilmesini sağlayan Osmanlı araplar tarafından arkadan vuruldu ve galip olduğumuz savaşı kaybettik. Araplara nekadar güvendiğinizi bilmiyorum ama Filistin olaylatrının kaynağına inerseniz gene para için satılan devlet topraklari yahudilerin buranın parasını verdik ve artık bizimdir demesiyle başladığını yani aslina bakarsanız Filistinlilerin kendilerini satması sonucu olduğunu görürsünüz. Bizim şu anda soyunacamız bir islam ülkeleri başkanlığı sadece onların tekrar kendini düzeltene kadar sürecenden şüpheniz olmasın çünki tarih tekerrürden ibarettir. Daha düne kadar Türkmenistan bize sadecedoğagaz çıkarmamıza yardımcı olun size doğalgazı bedava verelim derken biz onlara sırtımızı çevirip Rusyayla Mavi akım Projesi imzaladık kendi soyumuza ihanet ettik. Bir yerin liderliğine soyunulacaksa ilk önce kardeşlerimizin liderliğine soyunmamız lazım bence hala Azarbaycana destek vermekten kaçınıyoruz tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur....
Dünkü Cuma hutbesinin konusu, Filistin halkının dramı ve Gazze’de artık siviller üzerinde apaçık bir zulme ve hatta bilinçli bir katliama dönüşen İsrail saldırılarıydı.
Filistinlilerin zamanında Türkler’e ihanet etmiş olmasına da hafiften bir gönderme yapan imam, yine de bu millete iki yolla yardım edilmesini istiyordu:
Dua ve para…
İmamın beyanına göre, Cami çıkışında toplanan paralar, Filistin için açılan resmi yardım hesaplarına yatırılacaktı.
* * *
Yukarıdaki örnekte de görüleceği gibi; ihanet edene bile merhamet gösteren Türk milleti ve devlet geleneği, dünyada etnik veya dini ayrımcılığa uygun iklimin bulunmadığı ender yerlerden birisidir.
İstanbul’u Bizans’tan alan Fatih Sultan Mehmet ve sonra gelen padişahlar, din özgürlüğüne asla müdahale etmemişlerdir.
Bu topraklar üzerinde hala, bugün ekümeniklik iddiasında bulunabilen bir Fener Rum Patrikhanesi veya Ermeni Patrikliği varsa, bunun sebebi Türkler’in bağnaz olmayan dünya görüşü ve diğer inançlara olan saygısıdır.
Camiler, kiliseler ve sinagogların (zaman zaman meydana gelen provokasyonlar haricinde) cemaatleri ahenk içinde ve özgürce ibadetlerini sürdürmüşler, kimse kimsenin dinine, inancına karışmamıştır.
Bugün “barbarlık” iddialarıyla sarsılan ve kendine güvenini yitirmesi beklenen Türk milletinin, ırk ayrımcılığı açısından, tarihte utanacak tek bir sayfası dahi yoktur.
İspanya’dan kovulan Yahudileri, Almanya’dan kaçan Yahudi bilim adamlarını, Kafkasya’dan göç eden kavimleri, Rusya’dan göç eden Beyaz Rusları, Afganistan’dan kaçan Afganlıları, Saddam’ın zulmünden kaçan Kürtleri, Bulgar’ın gadrine uğramış soydaşları ve daha nicelerini bağrına basan bu millettir!
Müslüman Türk milleti, diğer inanç ve milletlerle bir arada yaşamayı, dünyadaki diğer milletlerden çok daha güzel şekilde içine sindirmiştir.
Her şeyi bir kenara bırakın, dünya üzerinde, Orta Asyalı mutfağında Ermeni, Rum, Arap, Gürcü, Çerkez, Rus, Kosher yemek kültürlerinin bileşimi olan bir başka millet daha var mıdır?
Bugün “özür diliyoruz” kampanyalarıyla Türkleri utandırma peşine düşen bazı “aydınların” tarihte sadece niçin Ermeniler ile sorun yaşandığını bir kez daha akl-ı selim ile değerlendirmeleri, tarihi bir yanlıştan ve utançtan dönmeleri için kendilerine bir fırsat yaratacaktır.
* * *
Türklerin “ihanet edene bile merhamet etmek” şeklinde tezahür eden bu insancıl yönü, zaman zaman suistimal edildiği gibi, bazen de dünya gerçeklerini doğru algılama konusunda sıkıntılar yaratmıştır.
“Milli merhamet”, bazen aklın ve milli çıkarların bile önüne geçmektedir ki; bu, gelecek kuşakların güvenliği ve huzuru için tehlikeli bir durum haline gelebilmektedir.
HALA ŞU İHANET KONUSUSNA TAKILIP KALMAYIN UYANIN BUDA İSRAİLİN İÇİMİZA ATTIĞI FİTNE TOHUMLARINDAN!!!!
-----------------------------Arkadaşım benim tek takıldığım nokta o değil eğer diğer değindiğim noktalarıda okusaydın bunu çok rahat görürdün. Ben hiçbir yerde İsrail iyi yapıyo onlar bizi arkadan vurdu şimdi çekiyolar gibi ibare kullanmadım. Sadece diğer yazılarıda okursan eğer Filistin 'in millet olmadığını daha kendileri için yaptıkları bişi olmadığına değindim. Arkadaşım Hamasmı bunları savunuyo madem öyle niye hepsi hamasın yanında değil. Filistinliler adamgibi örgütleşip direnişe geçselerdi emin olun şimdi arkadalında onlarca devlet olurdu İsraille çıkar kavgası olan birsürü ülke var bunların başındada İran Rusya ve Çin geliyo ama filistinliler daha bi direniş hareketi bile gerçekleştirmeye cesaret edemediler . Hamasın arkasına sığınıyolar ve bizden yardım bekliyolar Arkadaşim biz araplara 600 sene bekçilik ve korumalık yaptık karşılığınıda kalleşlik olarak oladık. Yani senin fitne dediğin şey bu oluyor... İnsani yardım yapılsın yapılmasın demiyorum ama türk askerini oraya tekrar sokup tekrar arapların korumasını yapmaya kalkışmaya sonuna kadar karşıyım. Vatan uğrunda kan dökülüyosa Vatandır... . Bizim atalarımızın ödediği gibi Diyedini ödesinler kusura bakmasınlar ...
-
fatihack bunu yazdı:
ekonomimizin a.koyayım !
orada zulüm varken, çoluk çocuk ölürken.iyi olacak ekonominin Allah belasını versin !
-----------------------------söyle madem allaha gelip batan ekonomimizi ,satılıp parçalanan memleketimizide kurtarsın bela verene kadar, bide deki kalleş çöl hayvanı için savaşmamızı da beklemesin, ingilizin fransızın yanında coşkuyla savaşıp Türk kestikleri zamanları unutmadık daha
bu savaşın tek faydalı tarafı heralde israil ile ilişkilerimizi koparması oldu, eğer olduysa tabi yahudi şerrinden insana dost müttefik hiçbirşey olmaz , yahudi hiçkimseye dost değildir. umarım yahudide Türkler ile ilişkilerini koparır.