Türkiye Rehberi - Nerede Ne Yenir ? Nerede Ne İçilir ?
-
Arkadaşlar düşündüm ve çok gezen birisi olarak türkiyede nerede ne yeni nerede ne içilir tarzında bir database oluşturmaya karar verdim...
Alt konuda detayları paylaşacağım..Sizlerde katkıda bulunmaktan çekinmeyin :)
Saygılar
-
Her zaman olduğu gibi kutsal içeceğimiz nargileden başlayalım..
Nargile
İstanbulda Gidip gezip denemediğim mekan kalmadı.Herkezin bildiğinin aksine tophane v.s yerler bitti.
Beyazıd da Çorlulu ali Paşa medresesi içinde Erenler'de içilir..
Girişte Sol tarafta bulunan Özcan Abi..Hemen ilerisindeki Şaban Abinin yerleri iyidir ( Karşısında da açık bir kafe var ama ben sahsen ordaki nargile ve hizmeti pek beğenmiyorum )
Hangi nargileyi içeyim..
Sert sevenler : Çift Elma, Üzüm, Açık Elma
Yumuşak Aromalı sevenler : ( Karışık ) Üzüm sakız nane, Elma
Kışın Salep Yazın Limonata her zaman türk kahvesi.Ama malta kahvesi diye gecen türk kahvesinden içeceksiniz boyle bir kahve yok arkadaş...
Fiyatlar : Nargile 15 TL, Çay : 1.5 TL
Nargilesi kesinlikle denemeye değer, 15 tl yi dibine kadar hak ediyor.Ayrıca çalışanları çok iyi insanlardır, Hepsi efendi saygılı güleryüzlü arkadaş canlısıdır..
Detalar ve resimler gelecek...
swordfish tarafından 06/Ağu/13 19:30 tarihinde düzenlenmiştir -
köfteci yusufta köfte ve kaymaklı kadayıf yenilebilir
-
baklava - imam çağdaş - gaziantep
-
takipteyim
-
tekirdağ : - tekirdağ köfte - tekirdağ rakı -
-
Mekan adı fiyat ve şehir olarak yazın gençler.
-
Türk kahvesi kesinlikle istiklalde olivya geçidindeki mandabatmaz'da
Kelle Paça , İşkembe vs bilimum sakadat'lar Cennet E-5 üzerindeki Kınacı İşkembe'de
Tava'sı Ciğeri ve Karışık Izgara'sı da harika'dır ama Sur Tatlısı isimli Dondurma'lı kavrulmuş Yaban Mersin'li İrmik'li efsanevi tatlı'yıda Fatih'te Surlarda ( Kadınlar Pazarı ) Sur kebap'ta yiyebilirsiniz,ismi Sur Tatlısı diye geçiyor.
Waffle'ı Moda'da Kemal Usta'dan
Kebap'tır Beyran'dır Kelle'dir bunları Aksaray'da Horhor yokuşunda herhangi bir yerde yerseniz mutlaka keyif alırsınız,özellikle biryer belirtemiyorum.
Beşiktaş'ta BeerPort'ta bira içebilirsiniz,sanırım 17 çeşit biraları var,hepsi kendi üretimleri.
Fiyat/Performans olarak'ta birçok yemek çeşidini bulabileceğiniz güzel bir yer olarak'ta Happy Moon's u önerebilirim.
Aklıma geldikçe yazarım. -
Dondurmanın kralı - Kahramanmaraş Yaşar Dondurmada yenilir.
Kelle Paça - Kahramanmaraş Küçük evde yenilir güzel oluyor ama.
Künefe - Hatay - Antakyada yenir.Döner - Hatay - İskenderunda
JuMaN tarafından 06/Ağu/13 19:14 tarihinde düzenlenmiştir -
böyle bi konu vardı sanki..
http://www.tahribat.com/Forum-Gurme-Nerede-Ne-Yenir-165107/4/
aha burda ama benm mesajı atayım yinede :D
İl : tekirdağ
mekan : Özcanlar / Tekirdağ köftesi ( tekirdağ rakısı olmazsa olmaz ) mezeleriyle ünlü bir yerdir.
Yeri : Tekirdağ / Merkez Ordu evi yolu üzeri. 9.30 10 gibimekan : Pirefesör Kokoreç / adı üstünde kokoreç :D
Yeri : Tekirdağ / Merkez Türk Telekom Sırasında. 7 / 24 yoğun ama bazı aralıklarda 7.30 uygun.mekan : Apti Abinin Yeri / Kokoreç /
Yeri : Tekirdağ / Altınova Mah. Gazi Hasanpaşa Caddesi Üzeri. 7 / 24 rahat yemek yersiniz.mekan : Köşem Döner Salonu /
Yeri : Tekirdağ Çarşı Polis Karakolu Altı.. / 5 ten sonra rahatça yemek yiyebilirsiniz. ( acayip ucuz ve on numara döner yapan bi yer arkadaşımın kendi mekanı.. dönerden anladığım için on numara kanısına varıyorum. sağlıklı ve nezih bir ortam.. bugünlerde milletin kesesine uygun en güzel yerlerden biri açıkçası )mekan : Meydan Çorba
Yeri: Tekirdağ Merkez - Hüseyin pehlivan anıtı karşısı / günün her zaman diliminde yoğunluğu vardır. çorbaları kraldır vesselam.mekan : Langaza / Kebap Lahmacun
Yeri : Eski Sinemalar sokağıİl : Ordu ( memleketimde şaşmayacağım 2 yer )
mekan : Ocakbaşı Çorba / gün boyu sakin
yeri : Salı pazarı arkası. ( her orduya gittiğimde ilk işim yol üzerinde ki camiye gidip elimi yüzümü yıkayıp doğruca buraya gitmek.. İşkembe / kellepaçanın dibine vurmak uleeen )
mekan : ispirli pide / Akçaabat köfte - Kebap / 3 ten sonra rahatça yemek yiyebilirsiniz.yeri : rus pazarı kavşağı akyazı mah.
İl : Elazığ
mekan : zertaşlar et / 3 defa gittim hepsinde 7 den sonra gayet sakindi. manyak et çeşitleri var lan :|
yeri : harput mahallesinde olacak ta nerde tam onu çıkartamadım şimdi :|
İl : Bolu
mekan : metro turizim dinlenme tesisleri / bolu mutfağının kralı olmasada harika lezzetlere sahip muazzam bir ortam.. yediğim o özel mengen pilavını hiç bir zaman unutmayacağım..
yeri : gerede - gümüşova yolu üzeri / dörtdivan bolu. ( dörtdivan dinlenme tesisleri diye de geçer )
Amd-x tarafından 06/Ağu/13 19:31 tarihinde düzenlenmiştir -
up konu takip. güzel konu reismli mesimli bişi olsa foursquare tarzı güzel olucak inş. bence yapılması gereken bişi.