folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiye"De Kiliselerle İlgili Referamdum Yapılsa Sonuç Ne Olurdu!

Türkiye"De Kiliselerle İlgili Referamdum Yapılsa Sonuç Ne Olurdu!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

Ats30 sende ülkenin zamanla ılımlı islam ve bop projesi doğrultusunda ilerleyeceğini söylüyorsun sabredin bu günlerde gelecek havası sezdim
    Ayasofya Müze haliyle güzel Cami olmasını istemiyoruz olmamalıda

Türkiye ab sevdasına harcadığı vakti Bağımsız bir ülke olma yolunda harcasaydı bugün değil avrupanın bir çok ülkesinden daha iyi olmayı tüm avrupadan daha iyi bir durumda olacaktık ama işte bunu hesap edemiyor kimse zor gözüküyor hiç te zor değil ab ye girmekten daha az zamanda başarılacağı kesinyeterk,i millet bilinçlensin silkinsin başına dış güçlerin maşası olmuş hükümetleri getirmesin yeter

Bugün hükümet Maşa yarın tüm millet maşa haline gelecek biz sömürge ülkesiyiz şuan uluslararası alanda hiç bir konuda kararlılığımız yok tek başına hareketimiz yok kendi iç sorunlarımızı bile dış güçlere sorarak halleder olmuşuz

derin bir gaflet içinde gördüm seni..

ayasofyanın cami olarak açılması ve içinde namaz kılınmasının nasıl mesajlar içerdiğini kavrayamadın mı ?

ılımlı islam de bop de ne dersen de.bu proje büyük oranda çökmüştür.çökerten ise Türk derin devletidir ( ergenekon değil).proje doğrultusunda Türkiye modeli olarak orta ve uzak doğu ile bazı afrika ülkelerine Türkiye modeli uygun görülmesi o ülkelerin tamamen Türkiye olmaları demek değildi.ama işin içine bunlar da girdi.bu da gösteriyor ki şartlar değiştikçe izlenen politikalar da değişiyor.değişmek zorundadır.amerikanın herhangi bir konuda Türkiyeye destek vermesi her zaman için altında bir bit yeniği aranacak meseledir.Ancak bu karşı çıkmak anlamına gelmez.

islam ın ılımlısı olmaz.islam ın kendisi zaten bir hoşgörü dinidir.ortaya el-kaide markası çıkarıp tüm müslümanları bu çerçevede değerlendirirseniz tabi ki bu müslümanları hizaya getirmeye çalışan bir amerika tarafı göreceksiniz.

serdar senin bilmen gereken el-kaide diye bir örgütün olmadığıdır.yani üretilen korkuların desteklenmesinden başka bir şey değildir.

daha basit anlatmamı istersen büyük güç-güçler elimize bir oyuncak vermiş demişki bununla oynayın buna inanarak o öyledir bu böyledir denmez.

osmanlı devleti kurulurken ne tür ittifaklar yapılmış,Mustafa Kemal Atatürk ne tür ittifaklar yapmış öğrenilmesi gerekir.

işin ucunda amerika,israil vs yi yok etmek varsa ben bunu desteklerim.her ne kadar barışçıl görünsekte içimizdeki sesler düşmanın yok edilmesi gerektiğini fısıldıyor.bunu elbette yapacağız tıpkı geçmişteki gibi.ama bu düzende harun yahya nınki gibi terörist devletlere yer olmayacak.olmamalı.hiçbir milletin egemenliği elinden alınamaz ama hiçbir millete de eziyet işkence sömürü yapılamaz.geçmişten gelen bir tecrübemiz var.

kısaca dünyanın Türkiye ye ihtiyacı var.gerek kültür gerek bilim,teknoloji,sanat,ahlak (zon zamanlarda iyice bozuldu) bakımından bir model lazım dünyaya.sadece ortadoğu ya değil dünyaya lazım.bu rol modellik değil hüküm etmektir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

belirttiğin büyük güçler her defasında elimize bir şeker vermiş oyalamış veistediğini yaptırmış şeker her eridğinde yeni birşey çıkarmış şuan kendilerinison osmanlı padişahı ve vezirler olarak gören iktidar sahipleri araplara çoban olma yolundadır bunun için ne yapmak gerekmektedir önce arapların düşmanları msülüman aleminin düşmanları da göstermelikde olsa saldırıp (Davos nanesi) arapların desteğini alıp daha sonra amerikanın istediği gütmesi için  onlara çobanlık yapılması sağlanmaktadır ab de terör sorunuda şu bu hep elimize verilen şeker bakmayın bu zihniyet bu kafa bu düşünceyle çok zor çok refaha ulaşmak için düşmanınla bile ittifak yapma mevzusunu herkes yapamaz yapmayanlarda yapıyor diye kendisine inanaları kandırır bu ülkeya kurtarıcı gerekse bu ülkeyi gittikçe batağa sokan recep tayyip erdoğan bu ülkenin kurtarıcısı değildir artık bu adamı bir kurtarıcı olarak görmekten vaz geçin ve onun yaptığı her hatayada mantıklı çözümler üretmek sorunları çözmez her defasında üstünü örter gerçekleri irdeleyin kurcalayın öyle öğrenin bu ampül bizi karartıyor

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

bahsettiğim düşmanla işbirliği değil.ortak hedeflerimiz yok düşmanlarımızla.

kendi hedeflerimiz doğrultusunda kullanmak.kullanılmaktan bahsetmiyorum.kullanılırsalar o kullanılanların ayıbı.

elbette bu işte çürüklerde olacaktır.ama hedef büyüktür.dava kutsaldır.kişiselleştirilemez.

davos zirvesinin planlanmış birşey olduğu görüşüne katılmıyorum.en azından bunun tayyip tarafından planlanmadığını açıkca söyleyebilirim.

moderatör peresin konuşma süresini uzatarak tayyibin kızacağını ve tayyibin sözünü keserek el kol hareketi yaparak daha da sinirleneceğini düşünmüş olmalı.eğer bu planlandıysa tek taraflı bir plan olmuştur başarıya ulaşmış olması önemli değil tek taraflıysa.

o durumda o yahudinin karşısında susmak ya da sesini alçaltmak acizlik belirtisidir.bundan tabiki herkes memnun edilemez.

eğer orda tayyip o hareketi yapmasaydı bu seferde diyeceklerdi ki tayyip korktu vs. burda konuşuyodu cak cak orda sustu gibi şeyler söylenirdi.

hem bunların önü kesildi hemde haklı bir harekette bulunuldu.amacına ulaştığı da ortadadır.bundan sonraki ise işi sağlama almaktır.

fazla uzatmayım. Türkiyede şimdilik kiliselere karşı bir hareket olursa (ki olacağa benziyor) bundan milletimiz zararlı çıkar.

elimize verilen oyuncağa daha da sarılmış oluruz.

olayları sadece Türkiyeden ibaret değerlendirmemek lazım.dışarda bi dünya var.ülkeler var.enerji politikaları var.

bundan 5-10 sene önce daha sık söylenmeye başlanmıştı arabalarda benzin kullanımı yerine başka enerji çeşitleri kullanılacak diye.yıllardır söyleniyor.

artık zamanı geldi sanırım.bakalım neler icat etmişler edecekler.yeni yatırım kaynakları neler..nükleer enerji kimlere kazandıracak.Türkiye neden greenpeace ilişkileriyle beraber nükleer enerjiye geçiş çalışmaları yapıyor.

ülkemizin artık siyasete ayıracak vakti yok.(siyasete harcayacak vakti yok.üniversiteleri kastediyorum)bilim ve teknolojiyle daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz.bunun için gerekenleri bugünden yapmak gerekir.

şunu da söyleyim.Türkiye bölünecek vs söylemlere aldırış etmeyin.önümüzdeki 50-75 belki de 100 yıl içinde böyle bir plan yok.

herkes kendi işini güzel yaparsa bugünlerden çok daha iyi bir gelecek miras bırakabiliriz.gerisi gelecektekilerin bileceği bir iş.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exTreMe
    exTreMe's avatar
    Erkek

engellemesin kimse kimseyi cami de olsun kilisede...

Fakat avrupada minare olsa ne olur olmasa ne olur minareyi diksende ezan okuyamiyosun yasak kardesim elin oglu istemio gurultu :)

ama sabah ezanina laf etmezler zannimca alarm olayi onemli is disiplini nede olsa uyandiklari icin sorun teskil etmez hele sen yatsida adami uyandir bakalim polise kac telefon gidio o dakka... o yuzden gundemi meskul etmekten baska bisey degil... tamamen siyaasi olaylar bunlar aylar oldu ezan duymayali ama inancimdan bisey kaybetmedim. Sanirim onlarda bu korku var minareler cogalirda ezan okunamaya baslarsa bide ilahi ses belki insanlari biyerinden yakalarda donusum olur diye... neyse ...

F<ornication U<nder C<ontrol of the K<ing :Pp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

sonuç direk hepsi camiye çevirilsin olurduhristyanlarda defedilsin bu ülkeden denirdi buna emin olun

konjonktür buna müsait değil.şaka olarak algılamadım.amerika hedeflediği boyuta kadar Türkiyenin gelişmesini destekleyecek.Türkiye avrupa birliğine girerse doğu ile bağları kopabilir kültür sorunları var.henüz zamanı gelmedi.zamanı geldiğinde avrupa birliğine de gireriz emin olun.sadece şartları okuyabilmek önemli.avrupada hala amerika muhalefeti var bunu kırmadan olmaz.ha bu doğrumudur orasını bilmem.amerikanın yaptıkları yenilir yutulur cinsten değil tam terörist devlet.ama diplomasi denen birşey var.bu desteği ne kadar lehimize çevirebilsek o kadar karlı çıkarız.söz konusu avrupa birliğine yarın yada 2 gün sonra girmemiz değildir.bunun sembolik anlamı vardır.herkes biliyor ki Türkiye bugün bazı avrupa birliği ülkelerinden çok daha iyi durumda.inkar edilemez..

meseleye duygusal yaklaşmak aklımızdan uzaklaşmak demektir.duygular önemlidir ama alacağımız kararlara engel olmamalıdır.

minare yasaklandı diye kalkıpta tüm ilişkilerimizi kesecek değiliz herhalde :)

ama vakti geldiğinde ayasofyanın cami olduğunu da göreceğiz.emin olabilirsiniz.

:D müren zeki de bizi görür artık.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek

işte avrupa ile bizim aramızdaki fark! bütün olanlar ışığında hangisi daha medeni ortaya çıkıyor galiba. bu topraklar üzerinde kiliseler yüzyıllardır çanlarını çalıyor, camilerden ezan okunuyor. şimdi soruyorum ne zaman böyle bir referandum yapılmış bu ülkede. bu haliyle bu avrupa kalkmış bi de bize medeniyeti öğretecek demek bizi ileriye taşıyacak demek, çok komik!

boş tenekeden çok ses çıkar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:

Hiç hristiyan canlı bomba,yada silah deposuna çevrilmiş klise,yada incilde yazdığı için inanmayanları öldüren(yada en azından öldürme iç güdüsü ile yanıp tutuşan) bir hristiyan tanıyormusunuz?

şimdi tam olarak ne demek istediğini anlayamadım hristiyanlar canlı bomba değil ama müslümanlar canlı bomba kliseler silah deposu değil ama camiler silah deposumu hristiyanlar öldürmez ama müslümanlar öldürmek için can atıyor bunumu demek istediniz tam olarak yoksa benim yanlış anlamammı inşallah ben yanlış anlıyorumdur

bu topraklarda yüzyıllardır hristiyanı müslümanı yahudisi yan yana yaşıyor camisi klisesi sinagogu yanyana biraz tarih bilgisi olan azcık islamı bilen bilir fatih sultan mehmet han istanbulu fetih edince söylediği sözleri islamın kardeşlik sevgi dini olduğunu sevgiyi hos görüyü tavsiye ettiğini

siz ne bakıyorsunuz islamın altına sığınıp yobazlık yapanlara.

ilk mesajada şunu diyorum türk düşmanımısınız islam düşmanımısınız avrupada zaten bu düşmanlık var onları biliyoruz düşman bilmediğimiz içimizde olan düşmanlar.

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek

gfb_soldier bunu yazdı:

Neden susturulsun ki kiliseler.çok mu rahatsız oluyoruz biz bu kadar mı hoşgörüsü olmayan bir millet olduk?

onların hoşgörüsü yoksa bendede yok... hoşgörü adı altındada ezilmem ezdirmem...

http://www.tahribat.com/Forum-isvicre-de-Minare-Oylamasinda-Surpriz-Sonuc-99651/

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

Artık kiliseler de sussun camiler de. Bu çağda gereksiz şeyler artık bunlar. Ramazan davulcuları gibi yavaş yavaş tarihe karışmaya adaylar.

Yalnız o değil de bu köşe yazarlarının köşelini kıç kadar yazıyla doldurabilmek için durmadan paragraf başı yapmalarına, yıldızlarla aralalıklar yapmalarına falan ifrit oluyorum lan. Dolduramıyorsan ne diye işgal ediyorsun köşeyi! değil mi ama?

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

ben kiliselerden rahatsız olmuyorum herkes istediği gibi dinini yaşasın. Biz atalarımızdan böyle gördük

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 4311 Toplam Mesaj: 25