Türkiyede Site Deface Etmekten Ceza Alan Var Mı?
-
spyMASter bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
Antikky bunu yazdı:
Ertelenmiş cezası olan sayısız insan var.
Birebir tanıdığım 15den fazla isim.
Sadece Defaceden Olduğuna eminmisin ve neden erteleniyor ki cezaları
-----------------------------Yaş ile ilgili 18 yaşını geçtikten sonra böyle bir durum söz konusu değil .: ) ama öyle ama böyle para cezası olarak geri dönüyor.tanıdığım birkaç kişi var benimde en son hacko diye bir tanıdık tutuklanmıştı http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=44542,3&tarih=25.06.2006
Tama benimdediğim farklı senin arkadaşın kar aramacı sağlamak amacıyla bu iş yani masumane sadece deface değil adamın sitesinin ele geçirip satmaya kalkmış gelire lde etmeye çalışmış ben sadece deface etmekten bahsettim hiçbir gelir elde etmeden sadece deface yada bir yan index den içeriğine hiç dokunmadan
http://www.hukuki.net/kanun/765.13.text.asp#link525
kanuna baktıımda kanunda defaceye suç görünmüyor defaceden kastımhiçbir sistemini bozmadan silmeden işleyişini engellemeden yan index atarsan ceza yok gibi
-
SeRDaR bunu yazdı:
spyMASter bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
Antikky bunu yazdı:
Ertelenmiş cezası olan sayısız insan var.
Birebir tanıdığım 15den fazla isim.
Sadece Defaceden Olduğuna eminmisin ve neden erteleniyor ki cezaları
-----------------------------Yaş ile ilgili 18 yaşını geçtikten sonra böyle bir durum söz konusu değil .: ) ama öyle ama böyle para cezası olarak geri dönüyor.tanıdığım birkaç kişi var benimde en son hacko diye bir tanıdık tutuklanmıştı http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=44542,3&tarih=25.06.2006
Tama benimdediğim farklı senin arkadaşın kar aramacı sağlamak amacıyla bu iş yani masumane sadece deface değil adamın sitesinin ele geçirip satmaya kalkmış gelire lde etmeye çalışmış ben sadece deface etmekten bahsettim hiçbir gelir elde etmeden sadece deface yada bir yan index den içeriğine hiç dokunmadan
http://www.hukuki.net/kanun/765.13.text.asp#link525
kanuna baktıımda kanunda defaceye suç görünmüyor defaceden kastımhiçbir sistemini bozmadan silmeden işleyişini engellemeden yan index atarsan ceza yok gibi
-----------------------------ama sistemime ftp me izinsiz girmen ceza almaya yeter yada kontrol panelime yetkisiz giriş yapman:)
-
Varg bunu yazdı:
bir ark. savcıya rüşvet vererek çıktı aradan. devlet sitesine atmıştı sanırım
-----------------------------arkadaşın seni kandırmıştır büyük ihtimal. dediğin adam savcı trafik polisimi hocam. :) böyle saçma sapan bi olay için rüşvet olayına girermi kendi makamını göte atarmı. bu arada merak ettim eleman mevzuyu kaça kapattım dedi sana:)
-
@fivestar
Ftp site girmediysen kurulu cms sistemindekibir açığı değerlendirdiysen ftpsite grmediğine dair kanıtı olmaz benim ip adresimin serverde 21. porttan bağlantı kaydı olmaz ozaman
-
Varg bunu yazdı:
bir ark. savcıya rüşvet vererek çıktı aradan. devlet sitesine atmıştı sanırım
-----------------------------arkadaşın seni kandırmıştır büyük ihtimal. dediğin adam savcı trafik polisimi hocam. :) böyle saçma sapan bi olay için rüşvet olayına girermi kendi makamını göte atarmı. bu arada merak ettim eleman mevzuyu kaça kapattım dedi sana:)
----------------------------yakın bi arkadaşım. yeme sözkonusu değil..
dava devam ediyor zaten sadece düşürüldü meblağı burdan vermeyeyim ama asgari maaşa yakın bi para verdi
-
cumhuronat internethaberin sahibinin mailini hackleyip domaini üzerine geçirmişti.3-5 gün yatmıştı içeride sanırım
-
jayde bunu yazdı:
cumhuronat internethaberin sahibinin mailini hackleyip domaini üzerine geçirmişti.3-5 gün yatmıştı içeride sanırım
-----------------------------ehehe şimdi de içerde pisikolojisi bozulmuş olcak ki.. hoccamlarla milletin soysoplarıyla uğraşıyo haa bide geçen tvde kaşık büyüküyodu :D :|
edit: onun olayda sanırım site sahibi ondan faydalanmak için geri almıştı davayı :D lastikli türkçemiz işte :D :D