Türkiyede Underground Rap Dinleyicileri
-
o konuya girmenizde iyi oldu.
rap dinliyorum dediğinde asi stayla tarzı şeyleri anlıyolar dalasım geliyo ya :D
-
kimisin de yaralı stalyayı dinliyo biz 4 kişiyiz kardaşı dinliyo sonra da kendisini rap dinleyicisi sanıyo.
-
Ben lisede tanıştım yani Raple :) ama ilkokul seviyesinde genelde
-
aga sokakta elinde telefonla arabesk rap dinleyip birbirine laf atan zarf atan böyle ilkokul-ortaokul hatta elde tesbih altta dar paça , sikime benzeyen saçlarıyla arabesk -rap parçayı son ses açıp millete gider yapan liseli tipler gördükçe tekme tokat saldırasım geliyo , eziklik mk başka birşey değil lan :s
lafım rap dinleyenlere değil şahsen sagopa , a.p.o gibi bu işi doğru yapanların hemen tüm parçaları mevcut arşivimde hatta dinlerimde coğu zaman ama işi böyle saçma sapan şeylere getirenlere harbi ayarım (onlarında zevki o diyebilirsiniz ama sokarım öle zevke aga .s dj hırçın , asi stayla , esrarke$ Zalım dj filan ne bu mk)
bu rap işini artık herkes cok kolay yapabildiği için böyle saçma sapan şeylerinde üremesi gayet doğal , hatta rock & metal gruplarına bakıldığında ki saçmalıklarla eşdeğer hani vesselam .. (herkes ya duman çalar ya kurban oda zor geldiyse coldplay ; bitti. bir kişi sağlam bir şekilde emek harcayarak bişi cıkarmaz yaptım der övünür karı kız kaldırır bırakır )
-
2006-2007 yıllarında fln sürekli acilde fln takılırdım. ondan sonrada ztn üniye gidince bıraktım bütün ortamı. o zmnlar böyle dediginiz gibi pek ilkokul tayfası fln görmezdim. he tabi yaşı büyük olupta yine bomboş adamlar vardı ama yine boş tayfalarla beraber takılırlardı. iş yapan adamlar ztn belli olurdu vs vs. saian fln demişsiniz, sefaletteki adamların hepsi apayrıdır yani, nasılki sago kendi tarzını pesimist olarak tanımlar fln sefalettekilerde digerlerine göre çok farklıdır. saian, karaçali, raziel, dp fln efsane adamlardır dinleyenleride çok yoktur tabi bunun yanında.
-
O koyduğun videolar tamamen taşak için bunun farkındasın değil mi :) hocam undergroundda ciddiyet bekleyemezsin. zaten ciddiyet olunca böyle yükselmek (bkz. kuğu gibicesine) isteyenlerin olduğu bir ortam oluyor hoş da olmuyor. dinleyici kitlesinin yaşı seviyesi önemli değil. yapılan sanat önemli. şehinşah, mestefe, dumanyak, saian, sansar, pit10, patron, dapoet daha tonlarca gerçekten rap yapan insanlar var.
-
Ne kadar klas artık.
-
şöyle bi durum var yasım 17 ve rapin içinde büyüdüm diyebilirim. doğdun yerde önemli mesela bizim çevrede rapçiler vardı bizde dinler olduk. ayrıca o saydığın isimler dışında binbir tane +18 mcler var. sansar 12 yaşında albümü vardı yani eziklencek bi durum yok tam tersine geleceğimiz parlak
-
Yaş meselesine pek takılmamak gerekiyor bence. Sonuçta o ergenlerde büyüyecek ve bir şekilde doğrusunu bulacaklar. Bende ortaokuldan liseye geçiş döneminde tanıştım rap müzikle ancak o zamanlarda şimdiki gibi tırt rap yapan adam yoktu. Bu da benim yaşlarımda olan rap dinleyicilerin şansı olsa gerek. Bu staylalar bir şekilde yokolup gidecekler ve kalanlarda gerçek rap yapanlar olacak.
Ancak şöyle bir durum da var ki . Ülkemizde her geçen gün bir şeyin de boku çıkarılmasın. Her yeni tanıştığımız tarzı, kültürü bir şekilde değiştirerek içine ediyoruz.
-
by_Tet bunu yazdı:
-----------------------------O koyduğun videolar tamamen taşak için bunun farkındasın değil mi :) hocam undergroundda ciddiyet bekleyemezsin. zaten ciddiyet olunca böyle yükselmek (bkz. kuğu gibicesine) isteyenlerin olduğu bir ortam oluyor hoş da olmuyor. dinleyici kitlesinin yaşı seviyesi önemli değil. yapılan sanat önemli. şehinşah, mestefe, dumanyak, saian, sansar, pit10, patron, dapoet daha tonlarca gerçekten rap yapan insanlar var.
-----------------------------dumanyak yaşıyomu haci :|