folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Türkiye'den Yurtdisina Satis Yapan E-Ticaret Siteleri Var Mi?

Türkiye'den Yurtdisina Satis Yapan E-Ticaret Siteleri Var Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@weskeyy  hocam zürih bana uzak.. Trenle git gel 60 frank tutar. Arabayla git gel 3 saatten fazla sürer.. Tek bir seferlik sorun olmaz ama sürekli kullanilabilecek bir yol degil

@sLeymN  Güzel fikir tabi tutar hocam.. Ancak yiyecek olayi pek tutmayabilir cünkü zaten türk marketleri var. Türkiye'de 1 TL olan, almanya'da 1 euro'ya alirsin (belki benim gittigim market sinirda oldugu icin daha pahali). Ama yine de cok bir problem olmaz. Ama kiyafet olayi önemli. Mesela atiyorum almanya'da 20 euro'ya basit bir tshirt aliyorsun, türkiye'de 20 liraya alirsin.. Tek sikinti posta olayi. turkiyepostam.com nasil calisiyor bilmiyorum ama kargogo.com'un büyük firmalarla anlasmasi var dhl, fedex, ups gibi, onlarla yolluyor. Ben dedigim gibi bir yolluk satin aldim (1x8m), 750 TL ödedim. UPS ile kendimiz yollasak 2500-3000 TL tutuyordu.  TL olarak 750 büyük görünse de dolara vurdugumuzda fazla degildi. PTT de boyuttan dolayi kabul etmemisti.. Tek yol bu kaldi..

Sen de kargo olayini bi sekil cözebilirsen bence tutacak bir proje olur. Iyi reklam yapman gerek facebook'taki türk gruplarina..

Ancak bir sikinti daha var. Vergi..  Bu adamlar vergi iadesi alabilecek mi? Ayrica ülkeye girdiginde belli miktarin üzerindeyse vergi ödüyorsun. Mesela isvicre icin tekil gönderim max 65 frank (400 TL) (kargo dahil, kargo paketinin üstünde toplam masraf yazmasi lazim). Yani adam 5 tane 60 franklik ürün alabilir  sorun yok. Ama bir paketin toplami 65 franki gecerse %7.7 vergi + 16 frank posta parasi.. Bi de sanirim 24 frank da gümrük aliyor. Almanya icin bildigim kadariyla 22 euro sinir var ve onlarin vergisi daha yüksek (yiyecek degilse).. Cinliler gibi fiyati düsük gösterip yollanilabilir ama bizim posta servisimizin o kadar gelismis oldugunu düsünmüyorum. Ama aliexpress gibi bir site acilirsa tutma ihtimali yüksek. Cünkü türk ürünleri, cin ürünlerine göre daha kaliteli. Insanlar cin'den cok bi sey almak istemiyor ama alternatif yok. Fiyattan cok kalite daha önemli genel olarak.

Mesela bir ajanda siparis verdik gecen gün https://chapters.com.tr/products/tarihsiz-planlayici-blush-polka

bu kalitede bu fiyata asla cin'den alamazsin. Bunu türkiye'deki bir arkadas yaninda getirdi, yoksa yurtdisina göndermiyorlar. Halbuki reklamini iyi yapsalar ve uygun bir kargo secenegi olsa eminim cok satacak. Cünkü 350 tl, 53 euro... Bi de bu ürünün vergi iadesi düserse cok daha uygun olur ama o zaman da devletin isine gelmez. Umarim fikir verir yazdiklarim :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 2176 Toplam Mesaj: 12
yurt disi alisveris kargo