Türkiye"Nin Üç Devi Özelleşme Yolunda.Mkek,Botaş,Tki
-
MKE sat sonra silahı amerikadan israilden al yarın savaş çıkcak kalcaz ortada ....
-
sattıkları kurumlara bak a.q :| Mke: Tsk'ya silah üreten kuruluş yabancıların eline geçecek sonra silahları yabancılar üretecek düşman bize silah üretiyo düşünün bi! Botaş: Zaten gaz sorunu sıklıkla yaşanıyo ülkede satılınca adamlar kafasına gör yapacak her şeyi Allah sonumuzu hayır etsin bakalım :|
-
Öyle demeyin sat sat bitmiyor ya.
Böyle işin amını sikiyim. Gücüme gidiyor. Başına demokrasi koyup herşeyi yaparak herşeyi satarak, anasını siktiler Türkiye'nin. Allah belanızı versin!
-
özelleşmeyen ne kaldiki !
-
yani ne diyim dicek kelime yok ya çok acı verici bir durum bu tamamiyle bi sömürge yiz.
fakat kötü olan bi durumda halk cahil sağdece kişiye sağı solu yönetimi yönetim şeklini bilmeden oy kullanıyolar.
alın vesdel 7 bin kişi çalışdırıyordu bu nedir 7 bin kişi bir kişiye çalışıyor ve haklalrıda yeniyor buda bir nevi kölelikdir.
Peki neden bunlar devlete çalışmıyor hem işci hem devlet kazansın bu en en ufak bir örnek.
Ama sonuç olarak kapitalist düzenin getirileri kaçınılmaz sonuc bunlardır
Sen o bu şu oy verirken kişiye oy atıyosun ama devlet satılıyo diyede bas bas bağırıyosun
e ipne kapitalist düzenin getirisi budur ne bekliyodun ?1 verip 3 almakdır ..
zaten konu akp ye gelince ağlayasım geliyo
tek yapdıkları naylon faturayı önlemek oldu oda maliye bakanı hırsız olduğundan işi bildiğinden oldu -
alistik artik :)
-
onu bunu bilmemde telekomun özelleşmesi çokda güzel oldu şimdi kimse yan gelip yatamıyor en azından hizmet var...
bu zaten ekonomik bir dengedir hoca devlet önce kendi yönetir sonra özelleştirir bu sadece bizim ülkemizde olan bir şey değil rahat olun 100 km. çapımda özelleşen heryere bakıyorum gerçekten disiplin geldi düzen geldi... Daha özelleşme öncesine kadar memurlar oturup half life oynuyordu sabahtan akşama kadar 1 kişinin yapacağı işi 5 kişi yapıyordu nasılsa devletin malı deniz hesabı şimdi bakıyorum disiplin var çalışma var yapma bakalım özel olduğundan koyarlar kapının önüne o yüzden çokda güzel oldu özelleştirme...
-
buzul basit düşünüyosun çöle bi gelenneme yapsan bence tmm o konuda haklısın devlete ait hiç biyer kar etmiyo buda sistemin yada kişilerin zaafından kaynaklanıyo sistem ve düzen sağlansa ..
-
buzul fransada zarar eden havayolu şirketini ihaleye açan adamlar ihaleye sadece alman bi firma giriyor sarkozy diyor ki burayı illa bir fransız satın alacak alana kadarda devlet kasasından yardım yapılıyor.
adamlardaki milliyetçiliğe bak bide bize bak, özelleştirme statrejik kurumlara olmaz telekom gibi mesela 2 yıllık kazancı fiyatına satılıyor böyle bişey olurmu ha satıyorda dış borcumu ödüyor noluyor o paralara dış borç 600 milyar doları aşmış neden özelleştirdin o zaman ne halta yaradı o paralar borcu kapatamadıktan sonra

-
BuZuL
bunu yazdı:
-----------------------------onu bunu bilmemde telekomun özelleşmesi çokda güzel oldu şimdi kimse yan gelip yatamıyor en azından hizmet var...
bu zaten ekonomik bir dengedir hoca devlet önce kendi yönetir sonra özelleştirir bu sadece bizim ülkemizde olan bir şey değil rahat olun 100 km. çapımda özelleşen heryere bakıyorum gerçekten disiplin geldi düzen geldi... Daha özelleşme öncesine kadar memurlar oturup half life oynuyordu sabahtan akşama kadar 1 kişinin yapacağı işi 5 kişi yapıyordu nasılsa devletin malı deniz hesabı şimdi bakıyorum disiplin var çalışma var yapma bakalım özel olduğundan koyarlar kapının önüne o yüzden çokda güzel oldu özelleştirme...
-----------------------------
Onun için alınabilecek çok önlem. Satmak hiç birşekilde neden değil. O disiplinin aynısını sağlayacak 10 tane madde sayabilirim sana. Hepside mantıklı ve şu anki disiplinden daha fazla disiplin sağlayacak uygulanabilir fikirler. Ayrıca arkadaşın biride deyinmiş stratejik bir önemi vardır Türk Telekomun. Sonuçta senin tüm iletişim hizmetlerini TT sağlıyor. Elin arabı ingilizi senin bütük iletişimini kontrol edebiliyor. Ayrıca satılan para da bellidir. 5 yıllık parasına satılmıştır telekom. Telekom devlet elindede kar yapan bir kurumdu sadece özel yönetimde kar yapılmıyor yani.Geçen gün bir yerden duydum anlatmak istiyorum:
Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u alınca Bizans imparatorunun “İstanbul fethedilecek” dedi diye hapse attırdığı keşişi zindandan çıkartır…
Fatih keşişe ;
-”İstanbul’un Türkler’in elinden çıkıp çıkmayacağını” sorar…
Keşiş şu yanıtı verir;
-”İstanbul, Türkler’in elinden savaşla çıkmayacak. Lakin öyle bir zaman gelecek ki ellerindeki toprak ve gayrimenkul azalacak, İstanbul Türkler’in olmaktan çıkacak”
Keşişin söylediklerine çok üzülen Fatih Sultan Mehmet ellerini gökyüzüne kaldırır ve ;
-”İstanbul’da ellerindeki yerleri yabancılara satanlar Allah’ın gazabına uğrasın” diyerek beddua eder…