folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türklerin Anadili Arapça Mı?



Türklerin Anadili Arapça Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Eylül/2005
    Erkek
    bir önceki sayfada verdim ama çok iplememişler galiba.16 yaşında velet işte :)

    http://www.tdk.org.tr/tarihten.html

    oku şunu...

    Osmanlıca demek bile yanlış.Eğer öyle dersek bir dil kabul etmişiz gibi algılanabilir.karşı tarafa anlatırken problem yaşabiliriz.Osmanlı Türkçesi, Türkçe"nin dönemlerinden sadece biri.Osmanlı imparatorluğunun geniş sınırlara sahip olmasından dolayı Türkçemize doğak olarak Arapça, Farsça kelimelerin karışmış bir dönemi.

    ve sana gelelim zat-ı muhterem student
    Arapça dili zengin bir dil , bir kelimenin birden fazla anlama gelmesi , edebÎ yönden zengin oluşu ... falan feşmekan diye saçmalamışsın.Türkçe de yan anlam(mecaz) anlam diye bir şey duydun mu sen.Arapça edebî yönden zamanla edebîyatımızda popüler olmuştur ama bu onun müthiş olduğu anlamına gelmez.

    lisedeki din hocam da bana överdi Arapça yı.bir gün dedi ki ne kadar güzel dil.alfabesi ayrı güzel.çok seri, bir harf altına bir iki nokta koyuyorsun yeni bir harf oluşuyor. be, pe, te, se harfleri benzer veya bir ha harfine noktalarla çim(çe), hı, cim harflerine çevirebiliyoruz. dedim ulen bu yobaza cevap vermek lazım.dedim hocam o kadar seri madem bu arap alfabesi ben de size bizden örnek vereyim.bir tane o harfinden çizgilerle d, a, b, g, ö, p, harflerini yapabilirsiniz.nedir yani böyle abuk bir mantık olabilir mi???mangalda kül bırakmadan atıyor.basit ama o adama yanıt vermek lazımdı.hala daha tavımdır herife.bir görsem kolpacıyı yerleştircem lafları. ATATÜRK boşu boşunamı geçti latin alfabesine içinden çıkılmıyor Arap alfabesin osmanlıca öğrenirken imanım gevredi breee ;) Arapça zor öğrenilen ama kolay unutulan bir dil yahut alfabe sistemine sahip...

    gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliDumrul
    DeliDumrul's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    Sonra diyorlar. İnsanlar küfrediyor.. Karı kız gelmiyor, felanda, falanda. Şu başlığa bak hele. Neyse bakın arkadaşlar lütfen. Türkçe dünyada şu an kullanılan en eski dillerden birisidir. Ayrıca sondan eklemeli olduğundan sonsuz kelime türeticeğiniz zekice hazırlanmış dillerden biridir. Türkçe konuşması en güzel dildir. Çünkü konuşanlar güzeldir. Yine gaza geldim a.k :D Hepinizi seviom, fazla uzatmiyim.

    Dünya gözümde kerbeladır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2003
    Erkek
    Boraks bak kardşm.Ben zaten osmanlıca diyerek başka bir dil demiyorum ki..Uygur,Göktürk Türkçesinden bahseden de benim mesela..Dönem dönem değişik adlandırıldığından bahsediyorum.Bu dönemlerde hem devletler farklı hem alfabeler..Ama dil aynı TÜRKÇE..Değişik adlandırılması dilin farklı olduğunu göstermez onu anlatmaya çalışıyorum.Biri Osmanlının dili Arapça demişti ona cevaben..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Eylül/2005
    Erkek
    ZyreX kardeşim sadece ufak bir fark var onu belirmek istedim.senin demek istediğin anlaşılıyor zaten ama öyle kullanırsan bu ebleh adamlar Osmanlı Türkçesi"nin belki bir dönem olduğunun ayırdına varırlar ;) osmanlıca öğreniyorum deyince bana arkadaşım konuşsana biraz demişti :D bu gerçek olsa da uç bir örnek tabi.ben de hocalarımdan, okuduklarımdan hareketle Osmanlı Türkçesi demenin daha sağlıklı olduğu kararına vardım.

    yanlış ifade ettiysem afedersin...düzeltiyorum...

    gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek
    yuh a.q lebron james.

    Hoop.
Toplam Hit: 4319 Toplam Mesaj: 36