folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türklerin Genetik Şifresi Çözüldü

Türklerin Genetik Şifresi Çözüldü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hellaven
    Hellaven's avatar
    Erkek

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden bir ekibin, Türk insanının genetik şifresini çözdüğü açıklandı.İstanbul Bilgi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Otu liderliğindeki ekip, yaklaşık 3 yıl süren çalışma sonucunda Türk insanının genetik şifresini çözdü.

Üniversiteden yapılan açıklamada, araştırma sonuçlarının dünyanın saygın bilim dergilerinden PLOS ONE dergisinde yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada, makalenin, Türk popülasyonundan örnek bir kişinin tüm DNA dizisini gösterip detaylı analizini içerdiği aktarıldı.
     İnsan genomunun 23 kromozom üzerinde bulunan 3.2 milyar nükleotidden oluşan DNA'nın bütününü temsil ettiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bilgi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen çalışma, Türk insanındaki bu 3.2 milyar harfin diziliş sırasını ortaya koydu. Herhangi iki insanın DNA dizilimi yüzde 99'un üzerinde bir benzerlik göstermekte. Farklılıkları oluşturan yapısal değişkenlerin en önemlileri Single Nucleotid Polymorphism (SNP) denilen tek nükleotid farklılıkları ve DNA dizilerine eklenmiş ya da bu dizilerden silinmiş olan ve genellikle 50 nükleotidden kısa olan değişiklikler.

Çalışmada Türk insanına has bu tür yapısal değişiklikler bulundu ve bunların hastalıklarla olan ilişkileri ortaya çıkarıldı. Özellikle insan DNA'sının yaklaşık yüzde 2'sini oluşturan gen bölgelerindeki yapısal farklılıklar, hücrenin işleyişi ve hastalıklarla olan ilişkisini belirlemede önemli bir etken.

Gerçekleştirilen çalışma, Türk insan genomunda bulunan yapısal değişiklikleri gen bölgeleriyle ilişkilendirilip, kritik sonuçlara yol açanları tespit etti. Diğer popülasyonlarla karşılaştırıldığında, Türk insanında belirgin bir genom karakteristiği olduğu tespit edildi."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Şifre kesin 12345'tir.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı

Şifre kesin 12345'tir.

3131 e banko oynarım

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo
    Citizen bunu yazdı

Şifre kesin 12345'tir.

yok hacı bahargozlum çıkar bence :S

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    • - Alo Fatih?
    • + Buyrun efendim.
    • - Olm Türklerin şifresini çözmüşler. 
    • + Tamam efendim, hallediyoruz ııııı. Hallettik efendim
    • - Lan mal mısın amk, sana neyi hallet dedim. Reflekse bağlamışsın.
    • + ııı Efendim, ıııı 
    • - O doçenti alın getirin bana. 

sdhfsdjkf maalesef ama yaptım bunu.

12345.

Daniel-Koo tarafından 22/Şub/14 23:32 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Erkek

bi sikimde çözmemişler ya lan :D

Bazı İnsanLar AnıLarıyLa AnıLıR Bazı İnsanLar AnaLarıyLa...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Caps  isterik ;))))

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

kolaydı amk saçma saçma kolpa haberler işte bilgi üniversitesi önce kıçını yıkasın sonra çözsün türklerin genetik şifresini. türk olmayan coğrafyada türkün şifresini kimin geniyle çözmüşler o da muamma tabi.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Türkiye de kıramıcağı şifre yok

http://www.estetiks.com/images/vajina.jpg

küfrederiz villalara kulübeden
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Kutikula bunu yazdı

kolaydı amk saçma saçma kolpa haberler işte bilgi üniversitesi önce kıçını yıkasın sonra çözsün türklerin genetik şifresini. türk olmayan coğrafyada türkün şifresini kimin geniyle çözmüşler o da muamma tabi.

Aq boyle sacmalik bos haber olurmu yaa. Sifre cozmusler bisiklet sifresimi bu ne sifreside cozmusler. Siktigim salaqlar eger ki turk boylarinin yuzde 20 sini saydesem sayabilirse bende bisey bilmiyorum cikacan gidecen konferansina dicem hoca sadece kucuk bir sey soracagim bana dunya uzerindeki turkboylari ve soy agaclari vs vs var sadece 5 de 1 ini saysana aq salagi dicen samimi soyluyorum ki bunu soracan.

scarletbeard tarafından 23/Şub/14 00:04 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hiç biriniz açıpta okumadınız dimi lan? Hay gözünü sevdiklerim nasıl atıp tutmuşlar bir de.

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0085233

while (1<2)
Toplam Hit: 3623 Toplam Mesaj: 21