Türklerin Müslümanlaştırılması Ve Arapların Türk Katliamları
-
bu yazılar , erdoğan aydının nasıl müslüman olduk kitabından alınmıştır merak eden okuyabilir ama kesinlikle taraflı bir yayındır.türkler ve araplar şimdi tarihimizde yer almayan yüzyılar boyunca sürekli savaşmış birbirlerini düşman görmüş milletlerdir. türklerin bir dine girmelerinin nedeni yerleşik yaşam ve tarım ekonomisine girme zorunluluklarıdır bir kısmı hristiyan (avar peçenek macar) bir ksmı tüm itirazlara rağmen yahudi ( hazarlar ) birkısmı budist (tunguz, uygur) ama büyük çoğu ve türk devletini elinde tutan kısım oğuztürkleri müslüman olmuştur daha sonra geri kalanda çoğunluğa uymuştur. ayrıca türkler islam dinini araplardan değil selçuklu zamanında topraklarını istila ettikleri farslardan öğrenmişlerdir ancak eski adet ve inançlarını terk etmeleri yüz yıllar almıştır örneğin osmanlıyı batının bizans kaynaklarına bakarak ottoman olarak tanımasının nedeni , osman beyin islama dönmeden önceki türk isminin ataman olması ve ataman bey diye anılmasından dolayıdır.
din inanç mevzuu değil bir hak hukuk, ticaret , dirlik düzen yani yasama aracıdır. avcı/yağmacı göçebe yaşayan toplumun dine ya da tanrının buyruğuna ihtiyacı olmaz , önceki bin yıllar boyunca olmamıştır.
-
konu silinmesin okuyalım bi :|
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
islama dine inanmayanların böyle içerikleri yazdıklarını görmek garip
herkes bir site açıp bir yerinden birşeyler uydurur :)
Merak: hepsini okuyan varmı ? :Pp
edit: okumadım da şunu merak ediyorum
Adamlar türklere karşı katliam yaptıda Türkler zamanı gelince 3 kıtayı yönetti araplara niye birşey yapmadı
o çağda onlar öyle birşey olduğunu bilmiyorduda bu çağdaki herif nasıl biliyo :Pp
boş işler bunlar gelin cumaya gidelim :)
-----------------------------bayılıyorum bu adama ya :))