Türk&Osmanlı Kahramanlıkları ( KİTAP )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Arkadaslarım kardeslerim tahribatım herseyim :D ben cıkıyorum , umarım sabah geldiğimde kitaplar artmış olur :) öneriler artmış olur hadi iyi geceler :D 

NOT : Niyet konuyu yukarda tutmak :D 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiokhan
    kiokhan's avatar
    Erkek

Hediye gönderirsen kabul edilir Maddox kardeş :)

Türk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halat
    halat's avatar
    Erkek
    Maddox bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar , eski tarihlerden mesela , kürşat dönemi , ya da eski türk dönemleri , osmanlı dönemine ait böyle kahramanlıkların , savaş anılarının olayların geçtiği heyecanla okuyabileceğim bir kitap arıyorum şahıs ve sadece 1 olay çevresinde değilde içinde parça parça kahramanlıkların , efsane olayların geçtiği bir kitap okuyan bilen duyan varmıdır ? :) 

Mesela : Eskiden çok güçlü bir türk varmış , ( olayın ismini biliyordum unuttum ) adam yaşlanınca artık ona sen güçsüzsün savaşa gelme yaşlandın filan denilmiş :) bizim adamda yaşlanmadığını ispat etmek için atıyla bir ağacın altına durmus ayaklarıyla atı iyice sarmış , sonra tutmuş ağacın kalın dalından başlamış barfiks çekmeye , millet hayretler içinde izlerken adamda ben yaşlanmadım demiş. :) 

Bunun gibi , kahramanlıkların efsanelerin geçtiği olaylar hakkında kitap ismi alabilirsem çok iyi olur :) 

Saygılarımla.

Hocam anlattığın hikayeyi lise döneminde hatırlayamadığım bir yerde muhtemelen Türkiye'nin en ünlü psikologlarından birinden dinlemiştim. Anlatan kişi nasıl anlattıysa artık hissettirmeden hipnoz teknikleri felan mı uyguladı ne yaptıysa :) birkaç gün etkisinde kalmıştım. Ayrıca büyük bir olasılıkla bu hikaye tamamen gerçek ve Osmanlı zamanında yaşanmış.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

Türk tarihinde en sevip saydığım kişi Timur'dur , Osmanlı tarihi gereksiz yalanlar  ve abartılar ile öntürkler'in tarihi ise mit'lerle doludur , net bilgiye ulaşamazsın , ama Timur'la ilgili olarak Emir Timur ve Timur'un günlüğünü öneririm,dünyanın gelmiş geçmiş en iyi savaş adamı olduğunu düşünüyorum ki Atatürk'ün de düşüncesi bu yönde , Atsız'ın kitapları ile birlikte önerdiğim kitaplarıda okuyabilirsin.

dont think twice its all right
Toplam Hit: 1670 Toplam Mesaj: 16