Türk&Osmanlı Kahramanlıkları ( KİTAP )
-
Arkadaslarım kardeslerim tahribatım herseyim :D ben cıkıyorum , umarım sabah geldiğimde kitaplar artmış olur :) öneriler artmış olur hadi iyi geceler :D
NOT : Niyet konuyu yukarda tutmak :D -
Hediye gönderirsen kabul edilir Maddox kardeş :)
-
Maddox bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar , eski tarihlerden mesela , kürşat dönemi , ya da eski türk dönemleri , osmanlı dönemine ait böyle kahramanlıkların , savaş anılarının olayların geçtiği heyecanla okuyabileceğim bir kitap arıyorum şahıs ve sadece 1 olay çevresinde değilde içinde parça parça kahramanlıkların , efsane olayların geçtiği bir kitap okuyan bilen duyan varmıdır ? :)
Mesela : Eskiden çok güçlü bir türk varmış , ( olayın ismini biliyordum unuttum ) adam yaşlanınca artık ona sen güçsüzsün savaşa gelme yaşlandın filan denilmiş :) bizim adamda yaşlanmadığını ispat etmek için atıyla bir ağacın altına durmus ayaklarıyla atı iyice sarmış , sonra tutmuş ağacın kalın dalından başlamış barfiks çekmeye , millet hayretler içinde izlerken adamda ben yaşlanmadım demiş. :)
Bunun gibi , kahramanlıkların efsanelerin geçtiği olaylar hakkında kitap ismi alabilirsem çok iyi olur :)
Saygılarımla.Hocam anlattığın hikayeyi lise döneminde hatırlayamadığım bir yerde muhtemelen Türkiye'nin en ünlü psikologlarından birinden dinlemiştim. Anlatan kişi nasıl anlattıysa artık hissettirmeden hipnoz teknikleri felan mı uyguladı ne yaptıysa :) birkaç gün etkisinde kalmıştım. Ayrıca büyük bir olasılıkla bu hikaye tamamen gerçek ve Osmanlı zamanında yaşanmış.
-
-
Türk tarihinde en sevip saydığım kişi Timur'dur , Osmanlı tarihi gereksiz yalanlar ve abartılar ile öntürkler'in tarihi ise mit'lerle doludur , net bilgiye ulaşamazsın , ama Timur'la ilgili olarak Emir Timur ve Timur'un günlüğünü öneririm,dünyanın gelmiş geçmiş en iyi savaş adamı olduğunu düşünüyorum ki Atatürk'ün de düşüncesi bu yönde , Atsız'ın kitapları ile birlikte önerdiğim kitaplarıda okuyabilirsin.