Türktelekom Ücretleri, Akp, Bdp, İşsizlik Beyin Fırtınası Kendi Çapımda.
-
Referans konu:
http://www.tahribat.com/Forum-Turktelekom-2010-Net-Karinin-2-5-Milyar-Liraya-Ulastigini-Duyurdu-131447/1/
-----------------------------
DrKİLL bilgilendiriyor :
Türk Telekom geçtiğimiz yıla ait finansal sonuçlarını açıkladı. 2010 yılının tamamını kapsayan sonuçlar kapsamında şirket, net karının bir önceki yıla kıyasla %32 arttırarak 2,5 milyar liraya ulaştığını duyurdu. 2010 yılında 10,9 milyar dolarlık konsolide satış geliri eden ve bu açıdan 2009 yılı ile kıyaslandığında %2,7 büyüme gösteren firmanın, arabağlantı ücretlerindeki azalış ve etkin maliyet yönetimi ile, artan gelirlerine ek olarak maliyetleri %3,1 düşürürerk, geçtiğimiz yılı 6 milyar liralık giderle kapattığı bildirildi.Türk Telekom'un satış gelirlerinde en büyük kalemleri, %15,6'lık artış ile 2,473 milyon lira olarak gerçekleşen ADSL ve %5,7 artış ile 2,646 milyar lira olarak gerçekleşen mobil oluşturdu. Faiz Amortisman Vergi Öncesi Karı (FAVÖK), bir önceki yıla kıyasla %11 artarak 4 milyar 835 milyon lira olarak kaydedilen Türk Telekom'da, 2010 yılı faaliyet karı, ''sabit ve mobil faaliyetlerindeki güçlü performans sayesinde'' yüzde 18 artışla, 3,311 milyon lira olarak gerçekleşirken, faaliyet karı marjı 2009 yılına kıyasla 400 baz puan artarak yüzde 31 oldu. Ekonomi kanalı CNBC-E'nin yatırımcılar arasında yaptığı anketin sonuçlarından daha iyi bir performans çizen Türk Telekom'da, şirketin tepe yöneticisi Hakam Kanafani şunları söyledi;
''Türk Telekom Grubu sadece kendi faaliyet alanında değil, sosyal sorumluluk projelerine ve ülke ekonomisine yaptığı yatırımlara da devam etti. Sabit ve mobil operasyonlarımız için geçen sene yaklaşık 1,7 milyar lira yatırım yaptık ve böylece Türk Telekom Grubu'nun 5 yılda toplam yatırım miktarı 9 milyar liraya ulaştı. Yatırımlarımız altyapı, teknoloji ve daha da önemlisi insan kaynakları alanlarına odaklandı. Bu yatırımlarla, birçok yeni üniversite mezunu aramıza katıldı ve çalışanlarımızın kariyer gelişimini sağlayan, dolayısıyla müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin kalitesini artıran yenilikçi insan kaynakları uygulamalarımızı tüm hızıyla sürdürdük. Türk Telekom Grubu olarak ülkenin en iyilerine iş fırsatları ve kariyer olanakları sunan en önemli gruplardan biri olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz.''
Özetlemek gerekirse, Türk Telekom Grubu'nun 2010 yılı karı, 2,451 milyon lira ve hisse başına 0,7002 kuruş olurken, 2009 yılı karı 1,860 milyon lira ve hisse başına 0,5314 kuruş olarak gerçekleşmişti.
Kaynak Bağlantısı:http://www.donanimhaber.com/diger/haberler/Turk-Telekom-2010-mali-yili-finansal-sonuclarini-acikladi.htm
Küfür eden olur diye gizledim konuyu.
Türk Telekomu seviyoruz....zzzZZZZZZZ ( <--- Çok manidar(?!) - 5Agustos1921 )
"BLUTARM" İLE FİKİR TEATİSİ(değişimi)
blutarm bunu yazdı:
-----------------------------
İnsanların hala anlamadığı anlamak istemediği tek konu... Neden satıldı? İyi ki satılmış diyenlerdenim...
Yaşım 25 bilgisayarla 2000li yıllarda tanıştım. 2001-2003 senelerinde 56K ile e-kolay, ixir paketlerinden internete girerdim. 3MB'lık müziği 30dk'da indirirdim. Şimdi birileri gelip bana teknoloji gelişiyor demesin lütfen.. ADSL dünyada 90'larda varken Türkiye'dede vardı ama halka verilmiyor resmi kurumlar kullanıyordu. İnsanlar taki 2004'lerde tanıdı. Devlet neyi doğru yapıyoduki bunu doğru yapsaydı?
Gelelim özelleşmesine, yanlış bilinen en büyük konu bu işte...
SATILMADI arkadaş KİRALANDI...
20 seneliğine işletmesi Oger Telekom'a 6,6 milyar dolara kiralandı. 80bin kişi çalışırken 45bine düşürüldü. 2 kişinin yaptığını artık tek kişi yapıyor. Eskilerde 4440375 yada 118 aradığınızda yüzünüze telefonlar kapanır, üstüne sizi azarlarlardı şimdi nerede bunlar? Devlet dairelerine gidin hala aynı zihniyet o bankolardaki insanlar hala aynı...verdikleri 6,6 milyar dolar evet peki Türkiyeye kattıkları neler?
Hem TTNet hem Türktelekom olarak dünya markası haline gelmesi.TTNetin Vitamin hizmetinin şuanda dünyanın bir çok yerinde kullanılması mı?
Türk Telekom eskilerde sadece bir devlet kuruluşuydu. Peki şimdilerde ?
Artık kendi yazılımlarını, kiosk sistemlerini vs. bunları mühendislik şirketlerine yaptırırken, satın aldığı şirketlerle hem kendi yapar hemde dünyaya açılır oldu. Hanginiz biliyosunuz da konuşuyosunuz burda? Size göre sadece evinize gelen TTNet faturası dimi?TTNet
Avea
İnnova
Argela
Sebit
Sebit LLC
Cetel
AssisTT
Sobeeartık birçok şirketin sahibi Türk Telekom sadece 6 senede burdasın peki 14 senede?
Evet kağıt üzerinde karın %45 devletin %55 ogerin. Ama karlı olan yine Türkiye... Neden mi?Size gelen faturanın %18+%5'i zaten devlete gidiyor. ayrıca kalan karın %45'i .... Ogerede %32'i kar kalıyor. =))
Altyapılar iyileşti, hizmet kalitesi arttı. Ben evime 150TL verip zamanında modem alırken artık hediye ediyorlar. Özelleşmeseydi ne ucuzlar, nede bu altyapı olurdu.Fiyatlar neden ucuzlamıyor derseniz bunu devlet istemiyor. Hiçbir kurum memur çalıştırmadan kasasına giren paranın hesabını sormaz. Bakanlıklarda bundan fahiş fyatlara göz yumuyor, yada yeni işletmelere şans vermiyor.
--------------------------------------------------------------------------
5agustos1921 sunları yazdı:
"BLUTARM'"ın mesajlarına Çok az katılmakla beraber, işsizlik ve uni. mezunu işsizler, işsizlik ve özelleştirme ile ilgili düşüncelerine kesinlikle katılmıyorum. Çok yavan, yüzeysel ve sığ geliyor çünkü.
Neden: dostum burada vb yerlerde yazan açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamak ister misin (?) Hayır, şahsen ben istemem. Evet herşeyi devletten beklememek lazım, ancak en büyük işveren devlet ve düzenleyici kurumda devlet olmalı ki zaten dogdugunda bile borçla dünyaya bakıyorsun ( annenne ve babana vb )çünkü ihtiyaçlarını karşılayamıyorsun. Bu noktada kişinin kendini geliştirmesi gerekiyor, nitelikli bir insan olabilmesi için. Bunun içinde okumasi gerekiyor ÖKÜZ gibi tv kaşısında kalıp bön bön bakmaının haricinde. İnternet gibi bir mecrada etkileşim içerisindesin ,aynen alınganlık etmek gibi, etkiliyorsun etkileniyorsun kısaca etikileşim içerisindesin, Amir - memur hiyerarşisi içerisinde olmadan , her nekadar süzülemeden sunulsada insanları okumaya yöneltiyor. bu noktada internet ücretleri önemli bir etken.
Eeee ne olacak noktasında?: sosyal devletde bulunması gereken bir özellik et süt ekmek haricinde insanan ruhunu doyurabilecek olan internet kullanım ücretini ekmek su fiyatına indirmesi ZORUNLU ( ki kitap ücretlerinde haberin var mı bilmiyorum (?) bu gün cok okumak isteyipte alamadıgım birkaç kitap var biri ali demirsoyun önderliginde palme yayıncılıktan cıkan kitabı "Genel biyoloji", birde Campbell in "biyoloji" kitabı vs ki bu kitapların fiyatı 200 milyon tl açık adlarını verdim ki araştırabilesin diye. bu arada sadece bunlar saglık konusunda, buna benzer psikoloji , sosyal psikoloji ,matematik, fizik, kimya ve iktisat kitaplarıda var, biliyorsun - git gel kütüphane yapmaktan imanım gevredi sadece otobüs ücretleri ulaşım vs degil bunu içinde beslenme ve sanat etkinliklerini vs (?) de var ). Baglanti sayısının fazlalıgına baglı olara sözünü ettigin parayı yine Öger grubu ve Devletin kendsi kazanmayacak mı? ( bu arada her zaman internete baglanamıyorum cevap yetiştirmekte geç kalabilirim. );
Netice: söz internet oldugu için AKP bilinçli olarak insanları cehalete mahkum ediyor( bilerek yada bilmeyerek; Şuurlu yada şuursuz; Doğrudan yada dolaylı ).
Söz özelleştirmeydi ama nerelere gidecek okumaya devam edersen?...
Söyleyeceklerim "genel"edir.
Buradan sonra söyleyebileceklerim biraz siyasete kayabilecektir burada dikkat kesiyorum, kesiliyorum. Kısacası Akp bana kalırsa nalıncı keseri gibi sadece kendi cevresini ve siyasi örgütünü (yurttaşını(?) ) beslemekten vazgeçmeli, en muşahhas(somut) örneği balıgı tutabilmeli asgari seviyede ki o mersinli çiftçi gibi ayyaklar diye hakaratle karışık, Anamıda alıp gitmemeliyim bu yerden türkiye sınırları içerisinden. Netice itibarı ile hükümet etmekten kasıt, yalnız kendi yüzde 47 yada 48 le sınırlı kalmamalı(?) kendisine oy vermeyen insanları da düşünmeli, unutmadan : Seçilen bir millet "vekili" sadece kendi bölgesinden degil tüm milletin vekilidir. Aslı buradayken ( sen ben o, biz devletiz [Aslız] , bilmiyorum anlatabiliyor muyum ? ) vekil nedir ki? ki anayasa konusuna girmek bile istemiyorum. Seffaf devlet(?) partiler kanunu(?) Seçim kanunu() kıyak emeklilik (?) millet "vekili" dokunulmazlıkları. HELE birde Kafa ve Ayaklarla ilgili bir açıklaması varki recebimin (?) Sayın diyemiyorum kendisine bende öyle bir yargı sevgi oluşturamadıgı için, seçim kaygısıyla hareket ettiği için.
Ha iyi yapmadıgı şeyker yok mu(?): fatih projesi bir başlangıc sayabilirim, dış politikada deve kuşunu oynamadıgı, ekonomiyi sadece bir yöne bağlamadıgı gibi ama bunlar devede kulak ve şirin gözükmek için. Maharet 1 parmak bal çalmak değil, refahı ülke geneline yaymak.
Ehliyet ve liyakat konusunda: Düşünüyorum, eğitim camiasından her hangi birini getirdi mi (?) eğitim bakanlıgına?
Sonra sadece vitrin için kabineye soktugu iki bayan kadın bakan(?): Aliye Kavaf(?) sadece ismini zikrediyorum bir hastalık tanımı var ki? akıllara zarar, Sonrasında Nimet Çubukçu diye bir hanım evladı var ki basbakanına her konuda katılıyorum diyebiliyor(?) hani özgür düşünce(?). Ha, ne, afedersin , kızılcahamamda eğitim konularını tartışmışlar(?) peeeh pehh peh. Sözleşmeli öğretmenlik miş(?) ha bu arada ücreti mukabil öğretmenlik yapıyorum özelde ama eğitimime halen devam etmekteyim özel yaşantım konu dışında kalsın Çünkü henüz dava edebilecek kadar harç masraflarını karşılayamam. Ancak bir basbakanında aile yasantısıyla insana örnek olması gerekir, seffaf olması gerekir. Kişisel birikimlerini siyasete girmeden evvel tesbit ettirip, kamu oyuna sunabilmeliydi(?).
Siyaset sadece akıl işi değil aynı zamanda ve beraberinde dürüstlüğüde gerektirir. Ağzında salya saçarak, parmakla işaret ederek, hedef göstererek, savunma yetisinden yoksun insanlari "bertaraf etmemeli" ki demokrasi, çogulculuk, insan hakları konusunda ilerleyebilelim.
Burada "BDP" taraftarlarınada söyleyecek bir kaç şeyim var, en basiti: sadace parti olarak Dogu ve Güneydogu'NUN partisi olmamalı bu parti, ülke sınırlarını tümünü ve hatta dünyayı temsil edebilmeli degil mi(?) Söz ve Eylemleriyle...
Bu sorularıma, düşüncelerine ve düşüncelerime karşı cevap beklemekteyim bir arkadaşa yazdıgın gibi adam yerine koyarak(?) , gözümle okuyup beynimle düşünerek. Recebimin UCUBE yorumlarına gebe kalmadan.
Belki hala okuyamadıgımı, anlamadıgımı düşünebilirsin,
yine türktelekom uzerine ilgili ilk mesjına (yazdıgına) teşekkür ederek.
Saygılarımla.
Düzenleme: İnsanların biyolojik yaşına ve fizigine degil
Zekasına ve Aklına, nufuz (sirayet) edebilmeyi çok isterim.
Son not: isterim ki küfür, hakaret içermeden konusabilelim, iletişim içerisinde olabilelim
-
hem güncelleyim hemde
eklemek istedigim bir iki sey daha vardı ama zaman ve mekan müsaait degil
Aklı hür, vicdanı hür, kendince dinini yada inancini yaşayabilen arkadaşlarıma nazar boncukları ikram edeyim:
Umarım başıma bela açmadım.