folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Tv'lerde Son Dakika Tarzi Haberlerinin Yayini Yasaklandi



Tv'lerde Son Dakika Tarzi Haberlerinin Yayini Yasaklandi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Televizyon kanallarının yöneticileriyle bir araya gelen RTÜK yönetimi, 'olağanüstü dönemlerde' uygulanacak yayın yasaklarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Buna göre, terör olaylarıyla ilgili sadece resmi makamların açıklamaları ve görüntü içermeyen altyazılar yasak kapsamına girmeyecek; 'son dakika, sıcak haber' gibi yazılar gösterilmeyecek.

    Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, kanal yöneticilerine dağıtılan 'Yayın Yasaklarının Kapsamına İlişkin Bilgi Notu'nda RTÜK, 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı' olağanüstü durumların yaşandığı olaylarda, olay yerinin açıklanmayacağı ve gün boyu ekranlarda kalan 'sıcak haber' ve 'son dakika' yazılarının yasak kapsamında olacağı bildirdi.

    Bilgilendirme notuna göre yayın yasağı gerektiren olaylara ilişkin cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, vali, emniyet müdürü gibi resmi makamların açıklamaları, olay öncesine ilişkin veya resmi makamlarca dağıtılan görüntüler ve resmi makamların açıkladığı bilgi ve verilere ilişkin haberler yasaklarının kapsamında değerlendirilmeyecek.

    'OLAYIN NEREDE GERÇEKLEŞTİĞİ SÖYLENMEYECEK'

    Bilgilendirme notunda, yayın yasağı kapsamında olay yeri tespitine yönelik yer ve konum bilgilerinin yayımlanamayacağı da yer alıyor. Ayrıca olay anı ve olay sonrası olay yeri görüntüleri, tanık anlatımları, görevlilerin çalışmaları ve delil toplama faaliyetleri de yayınlanamayacak.

    'TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İSİMLERİ SÖYLENMEYECEK'

    Yayın yasağı kapsamında, fail ve olaya iştirak etme şüphesi bulunanların isimleri, soruşturmanın gizliliğini ihlal edebilecek benzer bilgi, görüntü, haber, eleştiri ve yorum içeren yayınlar yapılamayacak. Şüpheli terör örgütlerinin isimleri yayınlarda söylenemeyeceği gibi sunucu ve muhabirlerin ‘ajitasyon içeren’ abartılı ifadeleri de yasak kapsamında olacak.

    'MARKA ŞEHİRLER'E YÖNELİK SALDIRILAR

    'Marka şehirler' olarak tanımlanan 'İstanbul, İzmir, Antalya' kentlere yönelik kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılar özellikle yayın yasakları kapsamında değerlendirilecek.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Demin uydu kanalları arasında gezinirken Son Dakika : Son Dakika haberleri yasaklandı diye altyazı gördüm dedim Zaytung televizyon kanalı falan mı açtı.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek

    İçinden geçtiğimiz bu zor ve sıkıntılı günlerde yerinde bir karar olmuş. Resmen halkı provoke etmek için can atan, son dakika bekleyen haberciler var.

     

    RockZs tarafından 01/Şub/17 20:04 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Aralık/2012
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Demin uydu kanalları arasında gezinirken Son Dakika : Son Dakika haberleri yasaklandı diye altyazı gördüm dedim Zaytung televizyon kanalı falan mı açtı.

    ahahaha efsane ya :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2008
    Erkek

    Saçma. İnsanların haber alma özgürlüklerini kısıtlıyorlar.(yeni olmuş, toplumun tamamını ilgilendiren haberler tabi ki son dakika veya sıcak haber diye servis edicek aq.)

     

    bykamu tarafından 01/Şub/17 21:32 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hellaven
    Hellaven's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ocak/2011
    Erkek

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2009
    Erkek

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    daha durun , herşeyi iyice kapatacaklar :) 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek

    son dakika haberi olarak son dakika haberleri yasaklanması ... ironin dibi

    ayrıca büyük alametler ardı ardına gelecek bununda habercisi !!!


    Lekum Dinikum Veliye Din ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Nisan/2007
    Erkek

    İroni sandım ilk önce. Sonra baktım harbiden doğruymuş. Vay anasını.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek
    KHK ile yayın yasağı kapsamını genişleten RTÜK, terör saldırılarından sonra TV’lerin nasıl haber yapacakları konusunda kurallar koydu. Haber kanallarının temsilcileriyle toplantı yapan RTÜK yetkilileri, muhabirlerin ifadelerinden, olay yeri görüntülerine, ambulans sesinden, olayla ilgili yapılan yorum ve eleştirilere kadar bir çok konuyu ''Yayın yasağı kapsama” aldı.

    RTÜK, Antalya, İstanbul ve İzmir gibi marka şehirlerde ve havaalanları ile limanlarda yapılacak saldırılara ilişkin de özel yasak getirdi. Terör olaylarında sadece Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi resmi yetkililerin açıklamalarının yasak kapsamı dışında tutuldu. RTÜK'ün “yayın yasağına” ilişkin haber kanallarına dağıttığı bilgi notunda şöyle denildi:

    YETKİLİLER KONUŞABİLİR: Yayın yasağını gerektiren yayınlara ilişkin Cumhurbaşkanı, Başbakan, vali, emniyet müdürü gibi resmi makamların açıklamaları yayın yasağı kapsamında değerlendirilmeyecektir. (Maddede, muhalefet parti liderleriyle ilgili ifade yer almaması dikkat çekti)

    AMBULANS GÖRÜNTÜSÜ YASAĞI: Resmi makamlarca dağıtılan görüntü ve bilgiler dışındaki varsa patlama/saldırı sonucu yaralanan ya da hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlar ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlar, olay anı ve sonrası, olay yeri görüntüleri, olay anı ve sonrasında vatandaşların yaşadığı korku ve paniği gösteren görüntüler (itfaiye, polis aracı, ambulans görüntüleri, olay anı ve sonrasındaki tanık anlatımları, görevlilerin olaya ilişkin olay sonrasındaki çalışmaları ve delil toplama faaliyetleri).

    MUHABİRLERİN SÖZLERİ DE YASAK: Kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, olay yerinin tespitine yönelik yer ve konum bilgileri ile buna imkan verecek görüntüler, fail ve olaya iştirak etme şüphesi bulunanların isimleri, yaşadıkları şehirler ve kullandıkları araçlara ilişkin bilgiler, şüpheli terör örgütlerinin isimleri ve soruşturmanın gizliliğini ihlal edebilecek benzer bilgi, görüntü, haber, eleştiri ve yorum içeren yayınlar, sunucu veya muhabirlerin ajitasyon içeren abartılı ifadeleri, olay ile ilgili toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlar.

    SON DAKİKA VERMEYİN: Olayın sıcaklığı geçmesine rağmen, gün boyu ekranda kalan ‘son dakika, sıcak haber vb.' yazıları, yayın akışının kesilerek sürekli yayın yasağına neden olan olaya ilişkin haberlere yer verilmesi, haber bültenleri dışında bölünmüş ekranda olaya ilişkin görüntülere ve yorumlara yer verilmesi yayın yasağının kapsamında değerlendirilecektir.

    MARKA ŞEHİRLERE SALDIRILAR: İstanbul, İzmir, Antalya gibi marka şehirlerimize yönelik yapılan saldırılar ile havaalanları, limanlar gibi kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılara ilişkin olarak, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlar, yayın yasağının kapsamında değerlendirilecektir.


    .
Toplam Hit: 2086 Toplam Mesaj: 12
al kardesim istikrar götüne sokarsin