Ubuntu 6.10

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ya pardusun linux temelinden inşa edildiğini biliyordumda ubuntuyu şunu bunu bilmiyordum sağolasın.
    Peki bu durumda şöyle bir soru sorayım pardus iyimi değilmi? (İşin aslı türk geliştiriciler tarafından hazırlandığı için daha çok bunu kullanmak istiyorum, böylece emeklerine bir nebze teşekkür etmiş olurum kendi adıma)
    Yani karşılaştırmayı şöyle yaparsak bahtiyarım mesudum

win xp veya vista ==== pardus diyebilirmiyiz? kullanım açısından?

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hocam Pardus iyimi sorusuna net bir cevap vermem ama yeni baslayan Turk linux kullanicilari icin en ideal dagitimdir.Gelistiriciler harbiden fedakarlik yapiyorlar yani iyi birsey cikarmaya calisiyorlar.Iste ubuntu olsun suse olsun bunlarda baska gruplarin gelistiridi linux dagitimlari.

Pardus ve vista-xp karislastirmasi yapmak dogru degil.Simdi zaten boyle bir karsilastirma yapsam kesin Linux-Windows tartismasi cikar :) Ama sunu belirteyim eger sabredip bir sure linux kasarsan ,oyun disinda windows'a ait butun yetileri linuxlada yapabilirsin.Ama linux'u kullanmak windows kullanmak kadar kolay degildir.Aslinda kolaydir ama yillardir windows aliskanligi oldugu icin linuxuda windows gibi yorumlayip ,ya bu niye olmuyor ,bu ne bicim is vs gibi yakinmalar olabiliyor :) ...Simdi kendine su soruyu sorman gerekir.

1-Ben kullanimi kolay,sorun oldugunda hic google,linux listeleri,pardus forumlari arastirmadan kendim direk cozerim yada en kotusunden format atip yeniden kurarim ,sonrada oyunlarimi oynarim diyorsan WINDOWS elbette.

2-Sorunla falan karsilasirsam arastiririm belki 1hafta cozulmez o sorun ,olsun ben sabrederim beklerim ,oyunl zaten pek isim yok,linuxtaki basit oyunlarla zaman geciririm,penguenleri buzda kaydirma yarisi yaparim :) ,firefox la tahribata girerim ,kimler online bolumunde senin nickinin karsisinda "ezik linux" yazmasini istiyorsan kesinlikle "LINUX" tavsiye ederim.Ama sunu belirteyim,bunu kimse inkar edemez.Linux kullandigin zaman bilgisayara daha bir hukmedersin,boyle bilgisayarin gercekten yonettigini hissedersin.Ama bu asla linux kullananlar windows kullananlarda daha zeki ,daha akilli vs gibi anlamlara gelmez. :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ben pardusta özel bir şey yapmıyorm, sadece nete giriyorum ve olayı çözmeye çalışıyorum.ha oyun oynyacak olsam (ki pcde oyun yok en baba oyunum tavladır)win kurulu geçiş yaparım wine. Ama linux cidden hoşuma gitti hemide ücretsiz.
    dip not: öyle pc ye hükmedeyim, bütün bu hd ler ramler benim nıhahahaha gibi bir durumum yok elimden geldiğince kullanırım yeter. (zira ekmeğimi bundan çıkartmak gibi bir durumum yok benim tamamen zevk hadisesi)

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Baba o zaman kullanmaya devam et :) ileri seviye islere yonelince butun hdd ve ramler senin olacaktir :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar pardus veya ubuntu arasında kaldıysanız yani hangisi daha iyi ve sağlam anlamında takıldıysanız elbette Ubuntu derim çünkü ubuntu debain tabanlı yani daha sağlamdır. ama ubuntu kurmayı düşünen arkadaşlarım en az 256 ram ihtiyacları olduğunuda unutmasınlar ayrıca şöyle güzel bir yanı daha var kurulum yaparken nete de bağlanabilirsiniz ubuntu içerisindede dolaşabilirsiniz direk hem cd ile çalışıyo hemde kurulum yapıyo anlayacağınız sıkılmadan bi kurulum gerçekleştirebiliyonuz...

Carpe Diem
Toplam Hit: 4106 Toplam Mesaj: 16