Ubuntu Da Fluxbox Masaüstü...
-
yeah gençler şimdi size yeni bir masaüstü kurulumu anlatacağım;
"sudo apt-get install fluxbox"
komutunu konsola verip kuruyoruz...
ondan sonrası malum, oturum açarken fluxbox ı seçin ve takılın :P...
ama simgeler falan gözükmediği gibi firefox gibi bazı programlarda gözükmüyor sağ tuşta...
bunun içinde; sudo gedit ~/fluxbox/menu deyip
[exec] (firefox) {firefox}
[exec] (amsn) {amsn}
[exec] (xmms) {xmms}
[exec] (audacious) {audacious}
[exec] (konsol) {gnome-terminal}
[exec] (dosya yöneticisi) {nautilus --no-desktop}
(hedelerini hazır olarak veriyorum)
"[begin] (fluxbox)" tan sonra ekleyebilirsiniz :W
exec ten sonra ilk girdiğimiz menüde gözüken adı, diğeri ise komutu oluyor :Wbir de mouse ın topu ile tut sürükle hedesi ile tab şeklinde herşeyi birleştirebiliyorsunuz o da ayrı bi hava kattı...
ekran görüntüsü; http://img14.imageshack.us/img14/3448/ekrangrnts.png
haydi gençler fluxbox a :P =))
-
Olmadı..
sudo apt-get install fluxbox dedim. kurulum bitti. bişsey değişmedi. yeniden başlattım. Hiç bişey sormadan aynı masaüstü açıldı. Sırf denemek için ubuntuya geçmiştim :) -
baya sade bişeye benziyo hemen deniyeceğim :)
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Olmadı..
sudo apt-get install fluxbox dedim. kurulum bitti. bişsey değişmedi. yeniden başlattım. Hiç bişey sormadan aynı masaüstü açıldı. Sırf denemek için ubuntuya geçmiştim :)
-----------------------------otomatik oturum açma hedesi mi artık neyse onu kaldır =))
pc yi kapama sen oturumu kapa, log out de, bunu yapabilirim de, ben süperim de, ilk önce güvenini tazele :P =))
-
şaka gibi bişe :)
HolygaN oturum açma menüsünden options->select sesio->fluxbox seçersen girebilirsin
-
Birgün sadece ubuntu kullanmaya başlıyıcam o zaman bana gülemeyeceksınız :W
Ama şimdilik ikinizinde dediğinden bişey anlamadım
celoron o dediğin yer nerdeyse onu bile bulamaddım
yeah log out diyincede bişey değişmiyo.
Edit: yesterfox değil yeahmış :W
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Birgün sadece ubuntu kullanmaya başlıyıcam o zaman bana gülemeyeceksınız :W
Ama şimdilik ikinizinde dediğinden bişey anlamadım
celoron o dediğin yer nerdeyse onu bile bulamaddım
yeah log out diyincede bişey değişmiyo.
Edit: yesterfox değil yeahmış :W
-----------------------------Oturum açma bölümünde sol alt tarafta options->select sesio->fluxboxmevcut onu işaretle o şekilde oturum açtığın halledersin ama kaldırmışsın :)
-
Mouse kullanmayı sevmeyen müridlerimize Wmii-2 yi öneririm. Google'dan isteyen araştırsın zaten istemiyorsanız bu masaüstü size göre değildir.
-
HolygaN bunu yazdı:
sudo apt-get install fluxbox dedim. kurulum bitti. bişsey değişmedi. yeniden başlattım. Hiç bişey sormadan aynı masaüstü açıldı. Sırf denemek için ubuntuya geçmiştim :)
-----------------------------ubuntu yada bi linux dağıtımını yeniden başlatarak sonuca ulaşamazsın ;)
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ubuntu yada bi linux dağıtımını yeniden başlatarak sonuca ulaşamazsın ;)
-----------------------------Amacıma ulaştım zaten. Ama sevmedim. Değiştirene kadar akla karayı seçtim. Ule madem hepiniz linux kullanıyosunuz onlıne.asp de nıye gözükmüyosunuz. pm atacak adam bulamadım
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------ubuntuda update yapınca restart etmen gerekiyo hocam :).Yanii sonuca ulaşılabiliyor bazen.Tabii çoğu zaman gerekmiyor :)