Ubuntu Da Mühendislik Programları
-
oynadığım tek oyunu bıraktığım için ve biraz da windows dan sıkıldığım için yeniden ubuntu kurmaya karar verdim. 4-5 sene önce ilk kurduğumda 3-4 gün sonra kaldırmıştım beğenmediğimden. fakat şimdi ise bayağı bi gelişmiş arkadaşımın pc'inden gördüğüme göre. şimdi tahribat üzerindeki tartışmalara göre wine adlı programla autocad çalışabiliyormuş. bazıları sorunlu çalışıyor vs diyor gerçi ama aranızda kullananlar varsa;
autocad,sap200,sta4-cad,probina gibi mühendislik programları ya da fortran gibi derleyiciler çalışıyor mu ? şuan fortran'ın win 7 için bile derleyicisini bulmak zor.
-
a.q. koyayım o ubuntunun ben o zamanlar süperdi şimdi takas alanı çıkardı grub çıkardı vs idük işler pc me komple sahip oldu şunu kaldırayım komple yeniden yükleyeyim diyorum takıyorum CD yi bios tan sürücüyü bile kımıldatmıyor.flash bellekten bişeyler kurayım diyorum görüyorum orada ama windows ubuntu vs onuda kullandırtmıyor.ben bu pc ye nasıl format atarım harddiskimi komple sildim arkadaşın pc de.grubu geçemedim bir türlü.benim bildiğim CD yi taktığında herşey olur sürücüden tık yokki nasıl ederim bilmiyorum eski xp li laptop allahtan hala çalışıyor.ben bu ubuntudan bıktım mint kullanasım var.ama bu lanet ubuntuyu pcmden kaldırmak istiyorum.win 7 li kısmım yedekli harici hardiske.ama önceliğim buu ubuntudan kurtulmak.
-
wesskey kardeş
ubuntu cdsiyle en baştan ntfs olarak sıfırla hdd yi anca öle yapabilmişştim ben :s
-
---ALPER--- bunu yazdı:
-----------------------------
wesskey kardeş
ubuntu cdsiyle en baştan ntfs olarak sıfırla hdd yi anca öle yapabilmişştim ben :s
-----------------------------hocam cd yi gören kim cd yi göremiyorum yeni cd yaktım gene olmadı o iş.partition magic kurdum. 2 böldüm harddiski ntfs ve FAT olarak bıraktım namussuz grub halla karşımda onu geçmem lazım önce .bios tan görüyor fakat kurmuyor.flash belleğe boot ettim ondada aynı şeyi yapıyor.
-
weskeyy bunu yazdı:
---ALPER--- bunu yazdı:
wesskey kardeş
-----------------------------hocam cd yi gören kim cd yi göremiyorum yeni cd yaktım gene olmadı o iş.partition magic kurdum. 2 böldüm harddiski ntfs ve FAT olarak bıraktım namussuz grub halla karşımda onu geçmem lazım önce .bios tan görüyor fakat kurmuyor.flash belleğe boot ettim ondada aynı şeyi yapıyor.
-----------------------------usta en son ihtimal maxtor un bi hdd sıfırlama progu var onu bi netten bak istersen hdd yi fabrika ayarlarına çekiyo her biti 0lıyo felan ben yılda bir yaparım onu ve hdd 0 gibi oluyo içinde bişecikler kalmıyo bi bak istersen...
bende linux mint çiyim benimde başıma az gelmedi böle şeler :S
-
Alper saol bakalım bakacaz başka çare yok gerçi benim hdd samsung sata.sıfırlama ile ilgili ne var bi bakayım.
-
bugax bunu yazdı:
oynadığım tek oyunu bıraktığım için ve biraz da windows dan sıkıldığım için yeniden ubuntu kurmaya karar verdim. 4-5 sene önce ilk kurduğumda 3-4 gün sonra kaldırmıştım beğenmediğimden. fakat şimdi ise bayağı bi gelişmiş arkadaşımın pc'inden gördüğüme göre. şimdi tahribat üzerindeki tartışmalara göre wine adlı programla autocad çalışabiliyormuş. bazıları sorunlu çalışıyor vs diyor gerçi ama aranızda kullananlar varsa;
autocad,sap200,sta4-cad,probina gibi mühendislik programları ya da fortran gibi derleyiciler çalışıyor mu ? şuan fortran'ın win 7 için bile derleyicisini bulmak zor.
an be
-----------------------------Saydığın programların hepsi inşaat mühendisliği ağırlıklı hatta sadece inşaatçı malıdır. Başlıkta inşaat yazmaktan çekinmiş olman beni ve eminm tüm inşaatçıları derinden yaraladı:/
-
weskeyy harddiskin MBR sini silecek veya yeniden yazacaksın. Araştırırsan bu işi yapan bir çok program mevcut.
MBR'yi silersen Grub dan kurtulursun.
CD den boot etmek için Bios ta boot order da CD yi öne alacaksın.
-
linux mint varken ubuntu kurmak bana göre akıl işi değil :) bazı arkadaşlar mint kurduğu halde ubuntuya geri dönüyorlar, tamam linux özgürlüktür isteyen istediği dağıtımı kurar ama ben ubuntunun linux mintten bir tek iyi özelliğini göremedim. zaten linux mintin çıkış amaci ubuntuyu modifiye edip daha cici bir işletim sistemi yapmaktır. ve bunu başarmıştır da... ubuntuculara saygı göstermekle birlikte mint varken asla ubuntu kullanmayacağımı belirmek isterim.
-
Sscheme bunu yazdı:
weskeyy harddiskin MBR sini silecek veya yeniden yazacaksın. Araştırırsan bu işi yapan bir çok program mevcut.
MBR'yi silersen Grub dan kurtulursun.
CD den boot etmek için Bios ta boot order da CD yi öne alacaksın.
-----------------------------MBR yi silmem için windows Cd sini okuması lazım bende grubu kaldırayım okumuyor CD yi okusa komple silecem anakart değiştirdim zaten abuklaştı pc.bu boot order nasıl olacak cd yi öne alma fln?
Edit:düzenledim.saol dostum dediğine benzer olan şeyi yaptım ve pc yi becerdim.Windows 7 den kurmaya başladım.eywallah sscheme.
-
Bios ta Boot bölümünde First Boot Device olarak CD sürücüsünü göstereceksin.
ya da bilgisayar açılırken anakartına göre
F8
veya
F12
veya
F2
ye basarsan -hangisi olduğu anakart modeline göre değişebilir, tek tek denemen lazım-
boot menüsü açar oradan cd sürücüyü seçip onunla başlatabilirsin.