folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu Kurulumu Sonrasi Cikan Problemler

Ubuntu Kurulumu Sonrasi Cikan Problemler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Merhaba muritler.win7  sistemime ubuntu kurdum.grub2 sayfadi cikmiuor diye terminalle nette yazan Sudo fdisk -l vs uyguladim. pcyi tekrar baslattim biostan boot onceligini degitirmek icin bastim f2ye ama ne giden var ne gelen ubuntu acilidi.tekrar reset attim f12 ile boot seceneklerini actim ne goreyim sadece ubuntu yaziyor. Bios galan mi sildim ne yaptim anlayabilen var mi derdimi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

win7'nin oldugu bölümü silmis olmayasın

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

yok abi ubuntuda gorunuyor win7 dOslayalri dizin olarak

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Windows un içine kurduysan boot ekranında otomatik olarak os lar sıralanıyordu.

Sende çıkmamış garip.

Çözümü bilmiyorum up olsun.

40 a yakın dağıtım denedim uzun süreli kullandım.

Diyorum ki ; Linux pişmanlıktır :)

ps: Tamam la taşlamayın :)

Solak Cerrah
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo

sudo update-grub yemiyo mu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Az önce mint kurayım dedim. Sda loop falan kafamı karıştırdı. Direk kapattım. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    whopper bunu yazdı

Merhaba muritler.win7  sistemime ubuntu kurdum.grub2 sayfadi cikmiuor diye terminalle nette yazan Sudo fdisk -l vs uyguladim. pcyi tekrar baslattim biostan boot onceligini degitirmek icin bastim f2ye ama ne giden var ne gelen ubuntu acilidi.tekrar reset attim f12 ile boot seceneklerini actim ne goreyim sadece ubuntu yaziyor. Bios galan mi sildim ne yaptim anlayabilen var mi derdimi ?

Hocam fdisc -l , listele demek. Yani karşına 

/dev/hdd

vs.. gibi bir liste gelmesi lazım. Harddiskteki bölümleri falan göstermesi lazım. fdisk'e falan gerek yoktu, ubuntu'nun grafiksel bölümlendirmesi vardı ve ilk kurulum yaparken orada halletmen gerek. Grub ayarını değiştirmediysen, baş ekler ve bütün bölümler görünür.

Muhtemelen windows'u sildin , geçmiş olsun.

admin->sistem->disk utulity (yada Türkçesi disk araçları vs.. olabilir) , oradan bakabilirsin.

Yada benim her zaman yaptığım gibi gparted kurup ayarlayabilirsin.

Eğer windows silinmiş ve yarı windows, yarı ubuntu yüklemek istiyorsan ;

windows cd'sini tak, 2'ye böl, birine kur. Sonra ubuntu'yu tak, disk bölümlendirme kısmında resimdeki gibi birşey görünmeli ;

şöyle yapacaksın onu da ;

http://www.youtube.com/watch?v=o_trEVXBgLg

2.10'dan sonra , Hintli arkadaşımızın anlatışını dinleyebilirsin. İngilizce bilmiyorsan, görselden yola çıkıp halledebilirsin.

Bu iş veri kaybede kaybede öğreniliyor.

Bir kaç ay önce 600gb verim gitti :| Üstelik yüzlerce kez linux dağıtımı, onlarca kez windows ve Mac kurmuşken ; salaklığım yüzünden gitti. Bütün geçmişim, localhostta çalıştığım veriler ,  resimelr, videolar, dökümanlar, seminerler...

Takılırsan yazarsın yine.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo
    zumsuk bunu yazdı
    whopper bunu yazdı

Bir kaç ay önce 600gb verim gitti :| Üstelik yüzlerce kez linux dağıtımı, onlarca kez windows ve Mac kurmuşken ; salaklığım yüzünden gitti. Bütün geçmişim, localhostta çalıştığım veriler ,  resimelr, videolar, dökümanlar, seminerler...

Takılırsan yazarsın yine.

hacı ben de zamanında kaç kez veri kaybettim, artık sanki sistem her an çökecekmiş gibi yaşıyorum. göçebe hayat rullz.

yedeğin yedeğini alıyorum :)

herşeyi geçtim, resim albümleri + yaptıgın projeler mutlaka yandextir bilmemnedir öyle yere atmalısın.

program film dizi her zaman bulunur ama ötekiler bulunmaz :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Hocalar isin kotu yani win silinmis yukle diyorsunuz da basta boot ekraninda cdrom vs de gorunmuyor bios ekrani da acilmiyor ki onceligi degistireyim de cd vs ile yukleyeyim.sanki her sey silinmis sadece ubuntu kalmis.

arti terminal de sapitmis sudo komutu giriyorum pass soruyor ama klavye vs islemiyor entera basinca alt satira geciyor sadece yanlos girdiniz diyor.

valla nalet gitsin :) keyfimden kurmadim ya ders icin hoca zorunlu kildi.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Ayrica kurulum esnasinda partitonu ayarladim zaten de win gorunmuyor o sayfada.Yanina kur gibi secenekler cikmiyor yani. farkli yerler e kurdum yani zaten su anda ben win disyalarinin oldugu  dosyalari ana ekranda usb hibi algilanan 200gb birimi adimdaki yerfen gorebiliyorum yani silinmemis . Baska bir seyleri sildim saniirim biosla alakali

dedigim gibi boot menu application menude onceden usb hdd vs vardi suan sadece ubuntu var. win de yukleyemiyorum mal gibi kaldim.

whopper tarafından 24/Eyl/13 08:21 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

up ilk ve son yok mu yardımcı olacak mal gibi kaldı pc format vsde atamıyorum.servise verecem derslerde lazım bilgisayar veremiyorum

Toplam Hit: 1888 Toplam Mesaj: 12