Ubuntu Masaüstü Özelleştirme Yardım
-
hocalar laf açılmısken ubuntu 9.10 da kullanıyorum ekran çözünürlüğünü nasıl max yapabiliriz
şöyleki ;
hdd de 2 sistem kurulu w7 ve ubuntu 9.10
w7 de 1280 px e kadar çözünürlük ayarlayabiliyorum ( ekran kartı yok bu arada )
ubuntuda ise 1024 px max kaldı öle çok büyük la harfler :)
kurulmamış edilmemiş bi domanm vs. bişe yok
konsol olayını ve terminalden root ile bişeler oluyomus ama :)
tam bilen birileri varsa karalasın bişeler yaw
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
videolarda ses var görüntü var hocam ama çok yavaş kasıyor videolar
-----------------------------Bunu ubunyu yeniden kurarken HDD yi parçalara ayırıyoruz ya orda geri kalan 32 Gb lık yeri FaT32 olarak tanıttıktan sonra ki muhtemelen bu D: yi XP de yeniden oluşturduğum anlamına geliyor yani benim gördüğüm sonuç o şekilde oldu bu flash sorunu xp den kalktı ubuntu dan bakıcam ama ubuntu da mouse m çalışmıyor buna yardım edebilicek mürid var mı birsürü soru sordum kendi kendime cevapladm yardımcı olanlar oldu ama ubuntu yu kesinlikle tavsiye ederim benimle aynı sorunu paylaşan kullanıcılard a bu mesajlar altından öğrenirler sanıyorum
-----------------------------Hayırmış, Bunun kesinlikle bununla alakası yok, ubuntuda 32bit veya 64bit farketmiyor flash player sorunu neden olduğu bilinmesede bazı kullanıcılarda var Mozilla ADP eklentisi ile azaldığını söylediler, doğrulayamıyorum ne yazık ki.Chrome daha hızlı evet ama farketmiyor videolar kasıyor.Bazen de kasmıyor çok ilginçtir işin aslı;
Flash lı bi site açınca CPU otomatikman %90 üstüne çıkıyor.Sebebi de bu.. Peki bu nasıl engellenir şimdilik bilmiyorum.. ANlaşılan bize video izlemek yok ubuntuda..