Ubuntu Show

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=j0mNWQTw0nc

şu anki mevcut sistemim w7 ubuntu kursam yukarıdaki videodaki gibi şu anda var olan sistemimden veri kaybı olmadan her ikisinide daha doğrusu

ubuntu içerisinde w7 yi çalıştırabilirmiyim ?

eğer böyle bitşey yapabilirsem süper olcak :)

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://portableubuntu.demonccc.com.ar/

Portable Ubuntu Remix diye bir proje var böyle. Windows'a entegre oluyor Ubuntu.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ubuntunun.... adam gibi linux sürümü kullan başka bişi bul

örn fedora...  (KDE olan hepsi olur en dandiği bile ubuntudan iyidir)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

adam gibi derken ?? ubuntu ... derken ??

hangi konuda sıkıntı yaşadın ubuntu ile ?

---

edit:

videoda compiz fusion kullanılmış.Sanal olarakta windows kurulmuş hocam.Windows üstnde nasıl sanal olarak linux kuruyorsa aynen öyle.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

Harbi PanxeR hocam en sempatik linux dağıtımı ubuntudur :) daha planlısını nerden bulacak sabayon kullansın o zaman adam en son tek başına yazıp duruyodu bişeyler :D ilginç bi adam gibi anlayışın var :D

edit: sabayon abuktur demedim :) polemik olmasın ;) ilk zamanlar öyleydi ondan yazdım :|

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

hocam önceden windows derdim başka bişey demezdim, ubuntuya bi başliyim dedim; ubuntu aşıladı bana linux sevgisini :)

edütbidüt: ama yine de windows kullanıyorum =)

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek

ubuntunun daha çok problemi var. onları aşması lazım. son kullanıcıyı bıraktım işi bilenlere bile tam olarak hitap etmiyor. ama çok hızlı çalışıyo aynı zamanda internette çok hızlı. ama başka bi özelliği yok.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

ntxsoft bunu yazdı:

ubuntunun daha çok problemi var. onları aşması lazım. son kullanıcıyı bıraktım işi bilenlere bile tam olarak hitap etmiyor. ama çok hızlı çalışıyo aynı zamanda internette çok hızlı. ama başka bi özelliği yok.

biz işi bilmiyoruz bu durumda öyle mi :)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

şu anda ubuntudan yazıyorum..Daş gibi :)

Virüs yok mavi ekran yok ot yok bok yok..

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

su anda Ubuntu 9.10'dan yaziyorum. Acer aspire 3620 laptop kullaniyorum ki uc yasindan fazla, eski sayilir simdiki donanimlara gore. Win 7 ve Ubuntu 9.10 yuklu...

Ubuntunun zannedersem 7.10 surumunden beri kullanicisiyim, ve her zaman windows'a 10 basti, basiyor ve basacak...Win 7'nin taniyamadigi veya desteklemedigi suruculerimi saniyasinde kurulumdan hemen sonra hazir bir sekilde, sorunsuz kullanmaya basladim.

Ama video'daki gibi "compiz fusion" yani "ileri masaustu ozelliklerini" kullanmak istiyorsan video kartinin ve islemcinin cok iyi guncel bir marka, model olmasi gerek.Daha dun aksam "compiz fusion'i kurdum ama Ubuntunun daha onceki surumlerinde benim makinamda calisan bir cok ozellik calismadi, calistiysada verim alamadim...

Yani 9.10 surumu daha da iyi donanim istiyor, daha verimli calisabilmesi icin. Ve ayrica kafanda olan soru su senin, - Acaba ikisini birden ayni makinaya Win7'ime zarar vermeden kurabilir ve kullanabilirmiyim?

Yanit- Evet kurabilirsin... Ubuntu kurulumu sirasinda sana her iki OS yan yana yukleme secenegi sunuyor, cok kolay, ileri derecede kullanici bilgin olmasina gerek yok...

Sana tavsiyem, Win7'i backup yap ve her ihtimale karsi kurulum DVD'si yazdir.

saygilar...

Another day another death another sorrow another breath...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek

tarzan bunu yazdı:

ntxsoft bunu yazdı:

biz işi bilmiyoruz bu durumda öyle mi :)

öyle bişey demek istemedim bile nerden çıkartıyosun :)

sadece OS konusunda bilgili birisiyim. linuxta çeşitli çalışmalarda yaptım ve halen yapıyorum. ama eksik olduğu birçok yönü var. 

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
Toplam Hit: 3570 Toplam Mesaj: 14