Ubuntu Şismesini Azaltma (Script)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jon6
    jon6's avatar
    Erkek
    balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    beachbet miydi neydi buna benzer bir isimli bir temizlik programı vardı. google dan ccleaner for ubuntu diye aratırsanız ccleaner muadili olan programı forumlarda bulabilirsiniz. depoda da bulunmaktadır ama ismini unuttum
    BleachBit, http://www.ubuntugeek.com/bleachbit-cleans-unnecessary-files-to-free-disk-space-and-maintain-privacy.html
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

baristux bunu yazdı:

Aslında betiğin Ubuntu şişmesi ile bir ilgisi yok, tamamen yanlış çalışan ve tehlikeli olabilecek bir betiktir.

Ubuntu'da Ubuntu Cleaner mevcut ön tanımlı olarak geliyor. (Türkçesi bilgisayar kapıcısı) Unity menüsünden veya Gnome menüsünden ulaşılabilir.

Afedersin ama neresi yanlış çalışıyor?

Bi kaç browser'ın cache'ini, resimlerin thumbnaillerini ve chromium'un history'sini siliyor. Bunun neresi tehlikeli olabilir?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristux
    baristux's avatar
    Erkek

rm -fr $dizin/.googleearth/*

ben belki komple google earth programını bu dizinde kullanıyorum? Belki Slackware kullanıyorum kafama göre takıldım? Bunları bilemezsin ki. Herkes kaynak koddan da anlamaz.

Toplam Hit: 2371 Toplam Mesaj: 14