Ubuntu Sonrasi Usb Boot Edemiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Selam murid ve murideler kayinpederin eski makinesi windows cokmus bi ubuntu kurayim dedim demez olaydim. Kayinpeder ben bunu kullanmam bana windows kur dedi. Gel gelelim simdi usb den boot edemiyorum. 

Bios dan 1st vs gibi ayarlari yapiyorum ayrica boot menuden seciyorum falan banamisin demiyor. 2 farkli usb ye hem ubuntu hem windows boot yaptim 2 sinide boot etmiyor acilista. terminalden dd ile yapiorum usb yazdirma isini ondan skinti mi cikior dedim ubuntu icinden boot usb yaptim gene olmadi.

Ubuntu kurana kadar herturlu boot ediorduk ne olduysa ubuntudan sonra oldu.

Ubuntu kendi icinden live ubuntuya falan gecis varmi acaba ? bir sekilde bu isi cozmem lazim deliricem

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek

windowsu usb ye düzgün yazdığından eminmisin? şayet biostan usb yi boot ettiğin halde görmüyorsa işletim sistemini usb ye düzgün yazdıramamışsın gibime geliyor hocam. bunun için microsoftun kendi yazılımı olan Windows7 USB-DVD-Download Tool yazılımı ile elindeki sağlam bi iso yu usb ye tekrar yazdır.

Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Hocam usb yi boot etmiyor sorun orda 

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek

eğer dvd rw yoksa makinada harici bi dvd rw bul dvd ile kur o halde.. normal şartlarda yapılması gereken herşeyi denemişsin.. bu aşamadan itibaren yapacağın bi bu kalmış bir de bios update yap belki düzelir.

Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

cd ile denedim yine boot etmedi deliricem :) gparted ile hdd die msdos cektim ne varsa gitti simdi win usb yazdiriorum bakalim boot edicek siyirmama az kaldi :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek

eğer elinde aynı özelliklerde başka bi pc olsa hdd yi sök ona bağla win kur diyecektim fakat muhtemelen aynı özellikte başka pc de yoktur simdi.. yinede hdd yi sök başka pc de win kur daha sonra eski pc ye tak yine orda bi daha boot ettir belki bu sekilde olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheM4D
    TheM4D's avatar
    Erkek

isoyu usbye rufus ile yazdır

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

elimde windows yok archlinux kullaniorum dd ile yazdirdiklarimi boot etmiyor elimde bir cd var oda bozuk sanirim boot edior ama bir sure sonra hata veriyor buda demek oluyorki dd ile bootable yaptigimdan dolayi bir problem var. 

ne yapicagiim sasirdim :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

yapman gerekeni söylüyorum hocam cdye hiren boot yazdırcaksın oradan baslatacan dos ekranı gıbı bıryer gelıo ordan hard diski tekrar biçimlendirceksın guzelce daha sonra usb den boot edebılrısın ne ıstıosan 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheM4D
    TheM4D's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

elimde windows yok archlinux kullaniorum dd ile yazdirdiklarimi boot etmiyor elimde bir cd var oda bozuk sanirim boot edior ama bir sure sonra hata veriyor buda demek oluyorki dd ile bootable yaptigimdan dolayi bir problem var. 

windows isosunu DD ile oluşturamazsın. flashı formatla bootable flagını işaretle içine iso daki dosyaları kopyala eğer linuxtaysan

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    TheM4D bunu yazdı
    Absolut bunu yazdı

windows isosunu DD ile oluşturamazsın. flashı formatla bootable flagını işaretle içine iso daki dosyaları kopyala eğer linuxtaysan

Hocam ubuntu image ini bile boot etmiyordu. Windows icin bu dediklerini yapicaktim tamki cd ile 3-5 restart sonrasinda ite kaka yedi formati gerek kalmadi.

Toplam Hit: 2291 Toplam Mesaj: 13
windows ubuntu format