Ubuntu Ve Windows 7
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------
Z-CHAN bunu yazdı:
Terfi ederken GRUB'un aynı kalıyor. Sıfırdan kurarsan GRUB 2 kurulur.
-----------------------------GRUB 2 mi varmış, yeni duydum :) Bunu da öğrenmek lazım.
-----------------------------9.10 ile birlikte geldi sanırsam :|
bendekinde 1.97 Beta yazıo :D
Beta grub ile işletim kararlı işletim sistemi çıkardılar, ilginç bi durum vesselam :D
-
balik_ bunu yazdı:
yanlış yapmış olabilirsin. ubuntu kurarken mrb diski grub felan diye bir seçenek gelir, ona hiç dokunmazsan hiç sorun olmaz. açılışta şöyle bir menü çıkar
linux ubuntu 9.10
microsotf windows 7
klavyeden hangisini seçersen o açılır.
-----------------------------olabilir gerçi makinede daha önce gurub kuruluydu makineye yaklasık 1.5 yıldır format atmamıştım win7 ye terfi ettim win7 de bot edemedi grub tan kayanak landığını sanıp win xp üzerinden kurulumu başlattım sonra da ubuntuyu kurayım dedim böyle bir sonuçla karşılaştım
-
Ben de 9.10 kurdum 2 hafta kullandım açılış grub sorunu yaşadım sildim yeniden kurdum 24 saat dayandı bilgisayarı kapatmadım zaten.Camtasiaf studyo da çalışırken bilgisayar takılı kaldı resetledim.Ubuntu yu açayım dedim yeniden grub sorunu yaşadım kodlarını tanıttımyeniden başlangıca döndü tam masaüstünü gördüm derken bios a döndü.Win e geçip sildim hemen 9.04 kurdum 2 haftadır eski sürüm kullanıyorum.açık olmam gerekirse eski sürüm tavsiye ederim pardus masaüstünü denedim onu hiç beğenmedim çakma ubuntu yerli malı diyorlar ya bide linux bu neresi yerli malı .
-
wubi installer (google da arat) ile windows üzerine program kurar gibi setup ile ubuntu kurabiliyorsun, herşeyini kendi ayarlıyor hiç uğraşma.
-
hoca vmware yada free olan virtual box studio kur hangi sitemi istiyosan onu açarsın yalnız ramın birazcık fazla olsun çünki ikisi farklı yerler kaplıyo .. dene derim
-
enixma.org un bu ayki ve geçen ayki sayıları grub 2 (1.97) yi işliyordu.
www.enixma.org
Onun dışında internette yeni grub ile alakalı ingilizce kaynaklar var.
Grub 2 Basics - Ubuntu Forums
Manual - GRUB Wiki