Ubuntuda Cep Modemi Üzerinden Nete Girme
-
arkadaşlar bildiğiniz üzere windows da cep telefonunun modemleri tanıtılır tıpkı wınn gibi işlev görüyor yani nete cep modemi üzerinden girebiliyoruz ... Size sorum şu ubuntuda cep telefonunun modemine bluetooth ile bağlanıp yada programını kurup aynı yöntemle nete girebilir miyiz? Daha önceden deneyen başaran yada bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim hattım vodafone
-
up
-
hangi telefon
-
bluetoothla bağlarsan telefonla bilgisayarı eşleştirirken internet bağlantısını paylaştır diye bir şey var oradan olabilir sanırım
-
nokia 6120c
-
benim telefon internet paylaşımı yaparken sadece windows destekliyor çünki mobil den girme yazılımı (3g) .EXE li çalısıyor sadece.
-
evet nokia pc suite ile bağlanıyorum ama linuxda nasıl yaparım bunu ?
-
up
-
chirkin01 bunu yazdı:
-----------------------------bluetoothla bağlarsan telefonla bilgisayarı eşleştirirken internet bağlantısını paylaştır diye bir şey var oradan olabilir sanırım
-----------------------------
tel desteklere bu sekil oluyor -
pc suiteyi ubuntuda nasıl çalıştırırm şeklinde sorayım o vakit
-
Öncelikle bluetooth kullanmak yerine kabloyu dene.
2. Telefonu veya WINN VODEM her neyse bağladığın zaman ubuntu onun mobil bir bağlantı olduğunu hemen anlıyor.
Ben WINN taktım. hiçbir problem olmadan nete bağlandım. sadece PIN soruyor normal hattının PIN'ini giriyorsun ve net açılıyor.
Yok olmuyor diyorsan. Bağlantılar kısmından Mobil bağlantıyı kurcala