Ubuntuda Dns Server (Yardım)
-
Ubuntu ile dns server kurmak istiyorum ancak internetteki dokumanlara baktımda yine baska bir dns girilmesi isteniyor.
Kablosuz bir ağ kurdum kullanıcılara ip atıyorum sorun yok.
Benim asıl yapmaya çalıştım sey interneti olmayan ağda dns paketlerini cevaplamak ve
Her dns paketine aynı cevabı vermek.
Örneğin www.google.com www.yahooo.com a 192.168.1.1 adresi diye cevaplamak istiyorum.
Bunu nasıl yaparım ?
-
Name server (bind) kurmalısın. Bind'in konfigürasyonunu halledersen istediğini yapmış olursun.
Bind ile ilgili çokça doküman mevcut. (https://help.ubuntu.com/community/BIND9ServerHowto)
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------Name server (bind) kurmalısın. Bind'in konfigürasyonunu halledersen istediğini yapmış olursun.
Bind ile ilgili çokça doküman mevcut. (https://help.ubuntu.com/community/BIND9ServerHowto)
-----------------------------bind de bende alan ismi istiyor yokki.
ben sadece dnslere hep aynı cevabı vermek istiyorum
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------Name server (bind) kurmalısın. Bind'in konfigürasyonunu halledersen istediğini yapmış olursun.
-----------------------------Root zone ve TLD ayarlarını kurcalayarak yapabilirsin kanımca. DNS çalışma mantığını, zone'ları vs kavrarsan halledebilirsin.
named.conf'unu şöyle:
zone "." in { type master; file "mxotbt"; };mxotbt zone dosyana da şunu eklersen istediğini yapar
* A 127.0.0.1
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 23:02'da vahiy yoluyla düzenlendi.
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 23:03'da MaviEkran tarafından düzenlendi. -
edit
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 23:15'da Mx0TBT tarafından düzenlendi. -
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------Root zone ve TLD ayarlarını kurcalayarak yapabilirsin kanımca. DNS çalışma mantığını, zone'ları vs kavrarsan halledebilirsin.
named.conf'unu şöyle:
zone "." in { type master; file "mxotbt"; };mxotbt zone dosyana da şunu eklersen istediğini yapar
* A 127.0.0.1
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 23:02'da vahiy yoluyla düzenlendi.
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 23:03'da MaviEkran tarafından düzenlendi.
-----------------------------deniyorum hocam
-
Başka DNS girmenin sebebi, tüm internetteki herkesi tanıyamazsın. Bilmediğin isimleri bir bilene sorabilmen için.
O zone'ları da kendi domainlerin falan varsa kullanıyosun. Sen her bişeyi yönlendireceksen, önceki mesajımdaki şeyleri girmen yeterli.
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------Başka DNS girmenin sebebi, tüm internetteki herkesi tanıyamazsın. Bilmediğin isimleri bir bilene sorabilmen için.
O zone'ları da kendi domainlerin falan varsa kullanıyosun. Sen her bişeyi yönlendireceksen, önceki mesajımdaki şeyleri girmen yeterli.
-----------------------------zone burası değilmi hocam /etc/bind/zones/mx0tbt.db
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------Başka DNS girmenin sebebi, tüm internetteki herkesi tanıyamazsın. Bilmediğin isimleri bir bilene sorabilmen için.
-----------------------------zone burası değilmi hocam /etc/bind/zones/mx0tbt.db
-----------------------------Orası olabilir. named.conf'ta file olarak nereyi belirttiysen zone dosyanın orada olması lazım.
file "mxotbt";
##Bu satırı aşağıdaki gibi yapıp istediğin yere koyabilrsn
file "/etc/bind/benimZoneDosyam" -
Ayarladım herseyi
apacheyi calıstırdım kontrol ettim sorun yok
etc/resolv.conf da dns server yerini kendi ipme yonlendirdim
/etc/init.d/bind9 restart
yaptım
sayfaya girdimde goruntulenemiyor diyor
Sorun nerde olabilir
Hocam istersen teamwier adresi verim bakalım
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 23:31'da Mx0TBT tarafından düzenlendi. -
Hocam şimdi yatacağım da işin hallolmazsa haberleşelim. El atayım bi ara.
Bu arada DNS testini tarayıcıyla değilde dig komutuyla yapsan daha çok detay görebilirsin.
"dig google.com" gibi